Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 22. 4. 2020 22:21

Mám to jako diverzifikaci. Již mám další 2 brokery, z toho jednoho využívám.

Tady jsem chtěl nakupovat ETF za EUR.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 27. 4. 2020 11:22

Už tu jejich situaci s registrováním řeší v "Příspěvcích návštěvníků" na Facebooku. Jedna paní má číslo 15942 :-)

Dobře jim tam někdo napsal:
You know, for our understanding, you need to provide some meaningful reasoning and possibly some potential timeline. But you are just copy pasting this bullshit text that you stopped allowing registration. No explanation. No timeline. You don't even put it on your website. You are inviting people to register and also send you their information for nothing.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod mirekd11 27. 4. 2020 13:08

Ahoj.Já mám tedy již dříve založený účet Basic.Uvažoval jsem jestli do budoucnosti nepořídit ještě Custody ale jak to tady čtu ta čekačka je doslova šílená :oops: Beru že vzhledem k okolnostem a dané situaci by to trvalo třeba týden nicméně když to tady pročítám ^^ Asi mají peněz dost :D
mirekd11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 4. 2020 14:05

Ty čísla jsou samostatné pro každou národní mutaci. Už před časem jsem zkusmo zaregistroval holandský účet a tam jsem byl asi 19980. Takže reálně už jim bude čekat ve frontě několik set tisíc lidí.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 29. 4. 2020 08:24

Tak snad se věci pohnou dopředu, přišel mi email:

Od příštího týdne plánujeme spustit registrace pro zájemce, kteří jsou v současné době v pořadníku. Ti si budou moci během následujících dní účet otevřít. Může však nějakou dobu trvat, než všichni zájemci v pořadníku budou moci dokončit registraci. Jakmile bude možné dokončit Vaši registraci, zašleme Vám e-mail.

Abychom zmírnili nepříjemnosti čekání, nabízíme Vám po celý rok real-time data pro americké akcie zdarma. Obvykle jsou zdarma po dobu jednoho měsíce po provedení transakce na americké burze. Data budou aktivována pro nový účet odpovídající e-mailové adrese, na kterou jste obdrželi tento e-mail, a který bude aktivován do jednoho měsíce od obdržení registračního emailu.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 29. 4. 2020 12:09

Taky. Tak snad se to rozběhne.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod radoch1 29. 4. 2020 14:07

Možná se ta informace už někde tady dřive objevila - je možné už kupovat fragmenty jednotlivých ETF nebo je to pořád ještě ve stadiu příprav a minimální počet je stále 1 ks? Díky za info.
radoch1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 30. 4. 2020 07:09

Frakce stále nejsou, ptal jsem se už před roky a říkali, že na tom pracují:-D
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomsln 4. 5. 2020 14:54

Jo, taky mi na pár věcí psali, že na tom makaj, ale ani po letech žádnej progres. Asi pro věci, který nemají nebo nefungujou, používají tuhle univerzální odpověď :D
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 5. 5. 2020 08:18

Tak asi spustili registrace, za včerejšek jsem se posunul o 17 míst, tak možná za 3 týdny bych mohl mít účet otevřen, jestli to půjde stejnou rychlostí. 8-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod DDD22 5. 5. 2020 09:23

Co se týká frakcí, tak nejsou a ani nebudou. Minimálně v dohledné době. Naposledy v říjnu jsem se ptal podpory a odpověď byla:
"Thank you for your quick response. Currently we are not planning to enable that kind of functionality, but thank you for your
feedback. Soon we will launch new platform and mobile app so you can expect plenty of new functionalities."

Právě kvůli tomu, že nelze nakupovat frakce, jsem Degiro zavrhnul a už ho nepoužívám.
DDD22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 6. 5. 2020 18:07

Začíná se to hýbat. Nejdřív ráno o dalších 17 a nyní o 26, takže v součtu už o 60 míst. Tak snad tak do konce června na mě vyjde řada :mrgreen:
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 7. 5. 2020 08:29

Jojo, už to jede, od pondělka jsem poskočil o 95 míst.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 11. 5. 2020 10:31

Tak s tím pohli, dnes účet otevřen. Přemýšlel jsem jestli otevřít účet Basic (kdy Degiro může mé cenné papíry půjčovat) nebo účet Custody (kdy mé cenné papíry Degiro nemůže půjčovat a případě krachu Degira by to bylo jednodušší). Více zde
https://www.degiro.cz/data/pdf/cs/BIIS_Profily.pdf.pdf
Ovšem u účtu Custody se platí poplatek "Zpracování dividend 1.00 € + 3.00 % z dividendy (maximum 10.00%)", což se mi zdá moc, tak jsem zvolil účet Basic.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod XRPD 11. 5. 2020 13:53

Jenže moji vybraní Aristokrati už vyrostli o 30 %...než se Degiro rozhoupalo....
Lze mít prázdný účet nebo tam je nutné nějaké mít nějaké minimum peněz ?
XRPD
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka