Dividendy akcie daně

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PetrAsch 4. 9. 2015 13:34

Kdyby české rodiny nebo důchodci započetly do majetku i byty, které vlastní, nemá na ně hypotéku a bydlí v nich, nebudou na tom o moc hůře, než pan Ladislav.
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 5. 9. 2015 12:46

Bohužel vlastnictví domu za miliony korun se do bohatství nepočítá. A tak je člověk bez peněz s domem za 10 milionů korun chudý. Zatimco ten kdo má peníze nebo akcie za 10 milionů korun, je bez domu a bez bytu a platí nájemné bohatý multimilionář.
Ale to se mne netýká, moje akcie maji jinou hodnotu.

-- 5. 9. 2015 14:21 --

Každý rok se z mnoha daytraderů po celém světě stanou investoři nebo dokonce value investoři. Přestane je bavit zběsile spekulovat na burze a ztrácet peníze a vydělávat peníze na burze už za hodinu. A tak je tomu i v Čechách na Slovensku. Však kdo chce držet akcie jen jeden rok a pak prodat s výdělkem, neměl by celý den studovat finanční výkazy jedné firmy za posledních 12 let, když nakonec se ta akcie se silným potenciálem růstu vyvine zcela nelogicky a koncem roku v prosinci je zas kleslá na kurzu z počátku roku v lednu, protože akcie jsou manipulovány v tisku, TV a internetu a 75% nákupů a prodejů jedné akcie jak BASF, BMW nebo Citigroup a Apple nečiní rozumní lidé ale zběsilé automaty se stop loss orders 1% pod nákupní cenou. Sledovat vývoj zisku, tržby, dividend posledních 12 let a dnešní ocenění akcie s P/B, P/S a P/E má význam, pokud chce rozumný Investor držet akcii až do smrti jen kvůli dividendám. Však pro daytradera nebude mít fundamentální analýza nikdy žádný význam a nemusi nic znát. Vždyť správný daytrader koupí na burze jen nějaký Symbol ABE nebo ABF, protože u toho viděl zajímavý graf a za hodinu už to zase prodá se ztrátou 2% nebo s výdělkem 2%, aniž by se dověděl, jak se ta Firma jmenuje a jak je akcie oceněna s PEG.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 9. 9. 2015 14:20

Dnes přišly na konta dividendy Johnson & Johnson.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 11. 9. 2015 07:47

Dnes přišly na konta dividendy United Technologies.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 9. 2015 14:15

Dnes přišly na konta dividendy Barclays.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Viktorius 18. 9. 2015 13:16

Mám dotaz na znalejší investory. Nevíte jak je to z dividendami, které vyplácejí ETF fondy, které mají v portfoliích pouze spol. typu L.P., MLP apod.? Např. fondy YMLP, AMLP. Protože spol. typu L.P. a MLP platí z dividend hodně vysoké daně(cca 30-40%), tak mě zajímá, jestli tyto ETF fondy takto vysokou daň z dividend také strhávají při distribuci mezi akcionáře nebo ne. Nevíte někdo jak to u těchto ETF fondů je?
Viktorius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 18. 9. 2015 16:06

Ladislav 1. píše:Bohužel vlastnictví domu za miliony korun se do bohatství nepočítá. A tak je člověk bez peněz s domem za 10 milionů korun chudý. Zatimco ten kdo má peníze nebo akcie za 10 milionů korun, je bez domu a bez bytu a platí nájemné bohatý multimilionář.

To je velmi zajímavá myšlenka, stála by za samostatné téma. Dům je málo likvidní, nemůžete si ho hned užít jako peníze. Asi nemá smysl vlastnit dům ve větší hodnotě, než kterou mohu reálně využít. Můžete ho pronajmout, což se efektem dost blíží dividendě. Ale dům za 10 mil. se asi pronajímá dost těžko. Nicméně takový byt v rozumné hodnotě se od "akcií na celý život" tolik neliší.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 18. 9. 2015 21:09

Ja bych koupil vlastní byt za třetinu mých akcií jen tehdy, když by moje dividendy mi daly příjem o třetinu vyšší, než potřebuju. Dokud moje dividendy nedělaji asi 2.100 euro (nebo 1.500) měsíčně, budu raději platit nájemné z bytu (ve Španělsku), než bych muj příjem z dividend jako důchodce bez práce snižoval a kupoval si vlastní byt. Pokud by mi daly za 10-20 let akcie dividendy 2.100 euro (nebo 1.500) měsíčně, mohl bych třetinu akcií prodat, koupit vlastní byt (ve Španělsku) a spokojit se se 1.400 euro (nebo 1.000) měsíčně dividend a několika stovkami euro důchodu od státu a 400 euro měsíčně německým příspěvkem na dvě děti :)
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod PetrAsch 18. 9. 2015 21:24

Ladislave, vy si myslíte, že to dítě Vás bude stát méně, než jsou přídavky na děti?

Manželka a děti jsou z čistě finančního hlediska vždy ztrátová investice. Manželku a děti mám z jiného důvodu.
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jednadva 19. 9. 2015 11:00

outlier píše:
Ladislav 1. píše:Bohužel vlastnictví domu za miliony korun se do bohatství nepočítá.

Takovou blbost jsem tady už dlouho nečetl.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 19. 9. 2015 15:00

"Bohužel vlastnictví domu za miliony korun se do bohatství nepočítá."
"Takovou blbost jsem tady už dlouho nečetl."

Je to pravda. Přečti si, jak je to se statistikami bohatých lidí! Do bohatství se počítají peníze a akcie, ale nepočítají vlastní byty a domy.

''Manželka a děti jsou z čistě finančního hlediska vždy ztrátová investice.''

Však jednoho dne zůstane starý pán doma a přestane pracovat a paní a děti nad 18 budou pracovat samy a pomáhat pánovi s penězi, jestli jeho důchod bude nízký. V zemích 3. světa se zas snaží mít rodiče co nejvíce dětí, v domnění, že ty děti budou jednou nosit domu peníze a rodiče přestanou pracovat.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecekh 19. 9. 2015 17:23

Ladislav1:
Říkejte si bohatství čemu chcete, ale jestliže máte dva lidi, kteří mají stejné úspory, stejné příjmy a jeden z nich má vlastní barák a druhý bydlí v nájmu, je ten první bohatší, ať se vám to líbí nebo ne.
Když mám vlastní bydlení o 5 tisíc levnější, než bych platil nájem, beru to, že investice do vlastního bydlení mi těch 5 tisíc měsíčně vynáší.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 19. 9. 2015 18:38

Banky počítají jen investovatelné prostředky. Tam nemovitosti samozřejmě patří. Ovšem nepočítají tam třeba šperky nebo zboží krátkodobé spotřeby jako oblečení, přestože jeden kousek může mít větší prodejní cenu, než má většina lidí ve státě na účtu.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 19. 9. 2015 20:13

Ano, statistiky se dělají pro banky, takže počítají „investovatelná“ aktiva. Tam opravdu nemovitosti spíš nejsou, jednoduše protože banka nemůže nemovitost „spravovat“ ve svém fondu a inkasovat z toho majetku poplateček.

Reálný dopad to samozřejmě nemá, nemovitost je hodnotné aktivum (pro spoustu lidí jejich nejhodnotější), i když bychom se tu mohli donekonečna bavit o tom, jak ji hodnotit (tržní cena, když ji nechci prodat? discounted cash flow tržního nájmu? discounted cash flow jiného nájmu, který bych platitl, i když by pronajímaná nemovitost byla třetinová?).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 23. 9. 2015 00:01

Včera přišly na konta dividendy Royal Dutch Shell.
Ladislav 1.
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka