P2P půjčky - investujete na Benefi?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod avathar 7. 3. 2016 13:36

Ale tam to nijak neovlivnis, kam to ten fond narve. A tady si nějak vybrat můžeš. Stejně tak jsou lidi, co pronajímán svůj byt pres web jako hotel, klient by taky mohl do hotelu....
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod mlsal 7. 3. 2016 14:02

V rámci rozumné diverzifikace to není špatné. Já předběžně počítám s částkou tak 2% portfolia. Bude záležet jak se to vyvine. Mám na mysli Zonky. Jiné platformy mě připadají moc rizikové.

Jak už jsem psal, je to spíš taková hra. Člověk si připadá se svými dvěma stovkami jako velký investor. :-)
mlsal
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jednadva 7. 3. 2016 14:34

avathar píše:Ale tam to nijak neovlivnis, kam to ten fond narve. A tady si nějak vybrat můžeš.

Není pravda. Každý fond má statut. Prověřit dlužníka - fyzickou osobu je asi tak stokrát těžší než přečíst dokumentaci několika regulovaných fondů a udělat si z nich high-yield portfolio.

-- 7. 3. 2016 14:39 --

mlsal píše:V rámci rozumné diverzifikace to není špatné.

Akorát budete mít problém cedovati pohledávku. Sice ji asi cedovat lze, ale budete muset ručně najít kupce nebo se obracet na různé inkasní agentury. Pokud Vám to nevadí a chcete se stát Homecreditem pro lidi, o které Homecredit (radši) nestojí, tak v pořádku. Já bych dal přednost míň kostrbaté investici.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigboban 8. 3. 2016 15:01

Jak jsem psal snažím se investovat na Benefi s rozumem. Ale pak tam jsou mraky lidí bez rozumu. Příklad z dneška:

- žádost o 230 tisíc
- úrok 19,5%
- žadatel bydlí v nájmu
- dluží více jak 10 společnostem částku 750k-1M
- čistý příjem 35k
- měsíčně už teď splácí 17-18k

Aktuálně se přihlásilo už 110!!! investorů, mám dojem že do večera to bude profinancované.

Copak takový člověk může ten dluh někdy splatit???
bigboban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rochus 8. 3. 2016 15:57

BF151200965 Benefi půjčka to je ta o které píše zde bigboban.
Časem by nám to mohl objasnit investor -peetaa/furt tam háže 10TIS/nebo investor -avathar101.
Pokud budou tak hodní a zabrousí sem.
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 8. 3. 2016 16:28

Jo mám tam 200,-. Podle toho co píšou, tak splácí nějaký úvěry/kreditky, který tímhle zamazne a ušetří, na kk jsou větší úroky. No a když ne, schudnu o 200,.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rochus 8. 3. 2016 17:04

avathar-prosím tě, tak kolem 10.června 2016 popiš jak se situace kolem té půjčky vyjasnila,pokud budeš chtít?
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 8. 3. 2016 17:14

Jasně, chceš do SZ nebo sem?
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigboban 8. 3. 2016 19:08

avathar píše:Jo mám tam 200,-. Podle toho co píšou, tak splácí nějaký úvěry/kreditky, který tímhle zamazne a ušetří, na kk jsou větší úroky. No a když ne, schudnu o 200,.

Stačí se zamyslet a poznáš že nemáš pravdu. Ještě jednou se podívej. Ta žadatelka žádá na benefi o cca 1/4 mega ale celkem dluží kolem milionu. Tedy i když si půjčí na Benefi tak nic nezamázne. Naopak se bojím že 1/4M z Benefi rozfofruje (pochybuju že Benefi hlídá na co peníze použije) a bude rázem dlužit milion a čtvrt.

EDIT: nebude dlužit 1,23M ale 1,35M protože za těch půjčených 230k na Benefi má vrátit 347k že..

Ještě jednou - s 2 stovkama se rozluč ta ženská to v životě nesplatí a jelikož bydlí v nájmu tak jí v exekuci zabaví maximálně telku za 2 tisíce. :mrgreen:
Naposledy upravil bigboban dne 8. 3. 2016 20:29, celkově upraveno 1
bigboban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rochus 8. 3. 2016 20:12

avathar píše:Jasně, chceš do SZ nebo sem?

Třeba do SZ.
A víš jedete na stajné lodi s investorem-bigboban/Benefi/na palubě č.BF160201310.Tato lod by měla dojet do cíle bez vážných trhlin si myslím.
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 8. 3. 2016 20:20

Radsi sem.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod avathar 8. 3. 2016 21:21

No já tam vpravo vidím rozepsane konkretni splátky a úvěry, na které si půjčuje: Konsolidace
ČS 70.000,- splátka 3.500,- City bank 65.000,- splátka 5.000,- Home Credit 31.000,- splátka 2.670,- Profi Credit 80.000,- splátka 5.300,- (zbytek uhradí z vl. zdrojů). Nějak to bez tech 2kil zvladnu, když tak.
Zase si vem, ze při prijmu 35 tisíc a splatce 16700 se tímhle dostane na splátku 6500,-
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod qsubt 9. 3. 2016 00:58

necetl jsem predchozi posty, tudiz nebudu reagovat na nektere z nesmyslu ktere tam asi nekde budou

ucet mam jak u benefi tak u zonky

benefi, nabral jsem jenom par pujcek, osobne v tu firmu nemam moc duveru, a rad bych videl ze se za ne postavi nejaka banka
pujcky jsem nabiral v prosinci - jeste za "starych pravidel", aktualne si bere benefi myslim 25% ze vsech splatek vymenou za zadna doplatky pri problemech. Vic se mne libil puvodni system... ted mam za sebou 2 plne splatky (za leden a unor)
http://s15.postimg.org/4u5k7ije3/vsdbvs.jpg
v unoru neprisla jedna splatka, (paradoxne zrovna osoba s nejnizsim urokem co tam mam -15%pa)
v detailu investice je u toho poznamka:
03.03.2016 Dlužník byl telefonicky kontaktován - omluvil se a slíbil splátku uhradit nejpozději do 10.3.2016.

zonky
tam jsem zacal nabirat koncem ledna, mam za sebou vlastne pouze unorove splatky, tam mne prislo vsechno. Sesplatnene pujcka co vim behem pul roku fungovani Z zatim nebyla, z ohlasu jinych "investoru", samotna platforma nema co a jak utajit v tomto smeru. Facebookova skupina funguje pomerne zive.

Na Z do toho jdu vic, mam v ne vetsi duveru (ze to po roce nezabali) - zastita HC.
Tam mam aktualne nahazenych 230tis - mesicni splatky (jistina+urok) lehce nad 8tis, mam strop ze pujdu na 350tis a pak uvidim... pak budu nejaky mesic jenom reinvestovat to co mne mesicne prijde - to bude kolem 13-14tis/mes
Moje rozlozeni tam co budu snazit drzet bude BCD 50%, A 25% A+A++ 25% A*A** pokud mozno nic.

edit: jeste teda doplnim k Z, meli v TV reklamu, 3 dny na Prime to jelo, od te doby se pocet zadatelu nasobne zvysil. Driv nebylon a trzisti vic nez 3-4 pujcky soucasne, ted je jich snad pres 20 - https://app.zonky.cz/#/marketplace/ - obcas se tam daji najit neco jako perly - zdaleka ne vsechno mne zaujme...
Z taky beru jako hokus pokus, i kdyz za vic dukatu.
Naposledy upravil qsubt dne 9. 3. 2016 01:18, celkově upraveno 1
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 9. 3. 2016 01:07

Musí se tyhle příjmy danit? :-)
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod qsubt 9. 3. 2016 01:12

jojo
huh?
qsubt