P2P půjčky - investujete na Benefi?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod avathar 6. 4. 2016 10:02

Čtvrtinu z úroků bere benefi
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomason87 6. 4. 2016 13:42

Myslím, že ty úroky jsou moc vysoký na to, aby tam přilákali normální bezproblémový lidi. Když si chce ženská 27 let půjčit 10 000 Kč na 36 měsíců a nemá žádné další závazky a oni jí napařej úrok 37,74%, je to zvláštní. má sice příjem jenom 12 000/měsíc, ale i tak
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod avathar 8. 4. 2016 12:14

Dalich připravuje článek :)

Refinancování
Zaplo:
- zbývá doplatit 19 500 Kč
Japonská půjčka:
- zbývá doplatit 13 000 Kč
Kredito 24:
- zbývá doplatit 10 000 Kč
BB půjčka:
- zbývá doplatit 8 000 Kč
Ferratum:
- zbývá doplatit 8 000 Kč
Malý kredit:
- zbývá doplatit 5 000 Kč
Vata online:
- zbývá doplatit 4 000 Kč
ViaSMS:
- zbývá doplatit 2 500 Kč
Rychlá půjčka 24:
- zbývá doplatit 2 500 Kč
Everyday money:
- zbývá doplatit 2 400 Kč

https://www.benefi.cz/aukce/detail/12414
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigboban 8. 4. 2016 12:23

Hrozný, další kaskadér. Ale ještě větší kaskadéři jsou ti co mu během hodiny tu půjčku profinancovali.

Blbý na Benefi je že tam žádá spousta naprosto šílenejch existencí co nemůžou půjčky v životě splatit. A půjčky co vypadají +- aspoň trochu spolehlivě jsou pryč klidně během 2 minut. Naprostá většina žádostí za poslední týdny je profinancovaná max do 5-10 minut ale často opravdu do 2-3 minut, tedy zjevně investoři ani nečtou kam ty peníze cpou.
bigboban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rochus 8. 4. 2016 12:54

Už přestávám věřit že je tak na Benefi tolik finančně vzdělaných investorů,kteří by nevěděli co s penězi?
A co když je třeba tak dejme tomu 68% těch investorů kamuflage?
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 8. 4. 2016 13:24

No ale lidi neví, co s penězi, to mas pravdu...
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod vocode 13. 4. 2016 22:28

Já mám na Benefi 30 půjček. Dvě jsou po splatnosti a jedna zesplatněná.
Poslední dobou tam mají rizikovější půjčky a nabídky jsou do cca.3min rozprodány.
Chybí tam sekundární trh a zajištění investic , npř. do nemovitostí.
Více na p2pforum.cz .
vocode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qsubt 15. 4. 2016 00:20

Rochus píše:Už přestávám věřit že je tak na Benefi tolik finančně vzdělaných investorů,kteří by nevěděli co s penězi?
A co když je třeba tak dejme tomu 68% těch investorů kamuflage?

proc by to melo byt camuglage? :-) chapu ze konspirativni teorie jsou neco jako styl zivota, ale nevim kdo by si tim pomohl..., objem zadosti na Benefi je pomerne zoufaly, par desitek tisic denne? Nesleduju to tam uz, ale nejsou tam asi caste pripady ze by se uz schvalene zadosti neprofinancovaly..., spis naopak - maji malo zadosti a jsou pryc rychle? A malo zadosti - protoze do reklamy dali absolutni minimum...

bigboban píše:Jak už tu padlo úrok je sice často pro investory hezkých třeba 30% ale z popisu žadatelů je jasný že to nikdy ale opravdu nikdy nemůžou splatit.

NIKDY ALE OPRAVDU NIKDY? a myslis ze plati toto tve tvrzeni soucasne i s "NIKDO"? Pak by to bylo hodne uderne heslo :-D
Nebo pripoustis to, ze nekdo to splatit muze? Vychazis ze svych zkusenosti, sveho instinktu, svych vesteckych schopnosti nebo ceho?
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 22. 4. 2016 07:44

tak jsem tam naházel peníze do 11 půjček a nechal to být. Prakticky nikdo z těch lidí nezaplatil včas, vše po datu splatnosti. Jinak ten zaplo-borec s 30 tisíci je po splatnosti už 11 dní :)
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod paty07 22. 4. 2016 09:20

Kolik jsi do téhle rulety nasypal peněz?
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod avathar 22. 4. 2016 13:23

4 kila
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 4. 2016 14:19

35 korun na jednu půjčku? :D
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 22. 4. 2016 21:06

A zaplatil alespon nekdo nejakou splatku?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod avathar 22. 4. 2016 21:41

Jo, ostatní zaplatili 1. splátku. 4kila plati pro toho konkrétního experta.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigboban 3. 5. 2016 13:52

Tak dneska přišel od Zonky email přiznávající to že lidi tam investují pomocí robotů z důvodu malého počtu půjček a špatné notifikaci o nových půjčkách. Předpokládám že i když to z Benefi nikdo nahlas neříká na benefi probíhá poslední dobou úplně to samé. Poslední cca dva týdny je drtivá většina půjček rozebrána do 2-5 minut. Taky si myslím že velká část investic budou roboti. Problém co už jsem zde psal je v tom, že žadatelé jsou často zoufalci s minimální šancí na splacení. Docela by mě zajímalo kdo se to celé začne hroutit, podle mě to poznáme podle toho až se o tom začne mluvit v hlavních zprávách na TV N@VA ale pak už bude pozdě z toho páčit nevratné peníze.

P.S. Já mám zatím ztracenou nejspíš jednu investici, žadatelka přestala platit asi po 3 splátkách a už je skoro 2 měsíce pozadu a byly uplatněny už 2x300 Kč pokuty. Podle mě půjde natuty to exekuce tak jsem zvědavej co z toho kápne nazpět.
bigboban
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka