SymCredit-investoři/P2P

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rochus 11. 3. 2016 16:50

Všem odbornějším se omlouvám že jsem založil toto téma já.Prostě mě tady chybí.
Úvěry začínající firmy potřebují.Spolehlivé podniky si půjčí od nás přes SymCredit?
Bude to dobrá investice?
Atraktivní úrokové sazby slibují podnikatelům i investorům.
Jak to tam funguje?
Investování je i o lidech ne jen o penězích.Zkušenosti klidně zareferujte prosím zde.
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BusyMan 11. 3. 2016 21:28

SymCredit je profesionálně řízená platforma - všechny firmy žádající o úvěr jsou opravdu důkladně prověřovány, takže podíl nesplacených úvěrů bude podle mě podstatně menší než třeba na Benefi.

Mám osobní zkušenost s lidmi, kteří tuto platformou vedou, a z konference i s lidmi z vedení tří společností, kteří na ní žádají o úvěr. Všichni na mě působí velmi důvěryhodně a seriózně - žádní "šmelináří" nebo amatéři :)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
BusyMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JPT666 13. 8. 2023 20:44

Začíná to vypadat, že je to podvod. Máte někdo nějaké jiné zkušenosti z posledních pár měsíců ?
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icemat 15. 8. 2023 17:40

Je to podvod.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 15. 8. 2023 18:03

Pochybuji, ze by podvodnici talhle otevrene informovali investory o rizicich a neexistujici regulaci. To ze podnikatelsky zamer nevyjde, neznamena, ze tim byl spachan podvod.

https://www.symcredit.com/cs/paticka/pouceni-o-rizicich/
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JPT666 16. 8. 2023 11:19

Takže když nejsem regulovaný, tak to znamená, že můžu přestat vyplácet došlé splátky z úvěrů, přestat vyplácet volné prostředky a přestat komunikovat a to se nebere jako podvod? Tak možná zpronevěra ? Nevím který termín je správný ?

A k tomu, že podnikatelský záměr nevyjde:
OK, když nevyjde a zjistím, že se mi to nevyplácí, tak cizí peníze, které jsou jinde než u mě a já je mám spravovat, tak jak se budou vracet od dlužníků, tak si je budu nechávat a nebudu je posílat tomu komu patří, protože mi nevyšel podnikatelský záměr a potřebuju se zahojit. To neni podvod nebo zpronevěra ?

EDIT: A ještě k tomu "pochybuji...." Podvodníci se jménem Recyclix si dokonce vytvořili fejkovou továrnu, ke které zvali myslím i ministry té země, takže podvodníci udělají cokoliv co je napadne...
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 16. 8. 2023 13:30

Vsak proc nepoda investor zalobu k soudu, kdyz mu zprostredkovatel dluzi nevyplacene penize? Je jednodussi prokazat pohledavku nez podvod. Na podvod se musi prokazovat, ze smlouva uz byla uzavirana s umyslem inkasovat a neplnit. To se zpravidla neda prokazat, pokud se k tomu sami nepriznaji. A pak nastava aplikace principu "ultima ratio", tedy strany sporu spolu dobrovolne uzavrely smlouvu, coz je standardni civilni vztah, tak at si neplneni smlouvy resi standardnim zpusobem u civilniho soudu a netahaji do toho nadbytecne jeste soud trestni.
https://ceskobudejovicky.denik.cz/zlociny-a-soudy/slo-o-riziko-podnikani-ne-o-podvod-20140115.html
Naposledy upravil ... dne 17. 8. 2023 06:02, celkově upraveno 2
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 16. 8. 2023 21:29

Nesplacení, zvýhodňování/poškozování věřitele, a podvod jsou všechno odlišné pojmy. To, že se v některých (mnoha?) případech stane vše zároveň, neznamená automaticky, že se vždycky všechny pojmy aplikují zároveň.

A nebo by se třeba i aplikovaly, ale nikdo (ještě) neví nic, co by to prokazovalo.

Jak jsem tu už několikrát psal, firmy (obzvlášť ty podvodné) nekrachují po kouskách, ale najednou. Takže je potřeba si udělat analýzu rizik předtím, než se do jakékoli investuje; zkoumat podrobnosti potom, co nastane průšvih, sice asi neuškodí, ale taky zdaleka tolik nepomůže.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod ... 16. 8. 2023 21:48

Kdyz nesplaceji nikomu, tak se prave vyhnou podezreni ze zvyhodnovani nektereho veritele.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 17. 8. 2023 02:26

fc70 píše:firmy (obzvlášť ty podvodné) nekrachují po kouskách, ale najednou.
… obzvlášť NE ty podvodné …
fc70
Přeborník