Bitcoin - vyplatí se do něj investovat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 12. 10. 2024 17:46

A když o to přijdu, tak se nebudu zlobit.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 11. 2024 15:49

To jsou pěkné týdenní a roční změny...
Přílohy
Vývoj ceny kryptoměn.gif
Vývoj ceny kryptoměn.gif (32.18 ) Zobrazeno 3726 krát
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 18. 11. 2024 20:04

O bitcoinu už píšou denně článek na novinkách, vrchol už je blízko. :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 21. 11. 2024 12:33

no vrchol blízko 6.8. jsem nakoupil BTC za drobné cca 80 tisic dneska bych prodal za 160 tis, že já blbec nekoupil za mega každopádně neprodám nechám a uvidíme co bude za 10let třeba si budu drbat hlavu že jsem netrefil vrchol :)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Majčák 3. 12. 2024 08:59

Měl bych otázku, kterou už možná někdo z Vás také řešil. Dejme tomu, že chci koupit/kupovat bitcoin bez KYC (například přes bitcoin automat). Po pár letech budu chtít bitcoiny prodat a vybrat si peníze. Jak to bude v případě daňového přiznání a doložení toho, kdy a za kolik jsem bitcoiny nakoupil? Bude stačit na FÚ přiložit účtenky, které mi bitcoin automat vytiskl?
Majčák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wikingos 3. 12. 2024 10:11

Pokud koupíš za cash z automatu a vybereš cash z automatu nikdo o tobě neví a nic nedaníš ,jeden z mála způsobu kdy je btc anonymní.
Pokud si ho koupíš na burze kde jsi ověřený a ze svého účtu z banky ,kde i následně prodáš tak holt o tobě ví ( nebo casem budou vědět) tak zdaníš 15% v dp.
By mě zajímalo když si koupím btc třeba na Binance ,btc si pošlu do trezoru a vyberu z btc automatu cash,jestli je tam po mě nějaká stopa ,potažmo by to berňák věděl ?
Samozřejmě je v btc automatu dost blbej kurz.
wikingos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Majčák 3. 12. 2024 10:18

Jasně, jenže kdoví, jak to v budoucnu bude a automaty už díky regulacím třeba nebudou existovat...potom budu nucený bitcoiny vybrat jinde, ne anonymně a potom bych musel daně řešit...spíš řeší, zda mi něco přinese nákup bez KYC když nemám v plánu v budoucnu platit apod. bitcoinem, ale budu to mít víceméně jako rizikovou investici, kterou za pár let třeba prodám...
Majčák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod intfo 3. 12. 2024 10:23

Já bych to na těch účtenkách stavěl. Nakonec účetnictví firem s nimi také běžně pracuje.

Z toho automatu asi nevybereš půl milionu a kvůli pár tisícům to nikdo řešit nebude. Jak ty účtenky, tak nějaké dohledávání.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blasmo 3. 12. 2024 12:48

Otázka je když budeš mít anonymní btc za víc peněz a v budoucnu bys ho chtěl zase anonymně prodat a peníze pak vložit na účet, jestli tě nebudou někde tahat ohledně AML, kde jsi ty peníze vzal.
Pokud by zavedli CBDC a bohužel to k tomu směřuje, může to být problém.
Blasmo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod intfo 3. 12. 2024 13:41

Že bys přišel do banky, přinesl v kufříku 100 mil. a říkal, že jsi anonymně koupil BTC před mnoha lety, pak na bazoši vyměnil za ten kufřík se 100 mil. a teď si chceš uložit peníze? Tohle zkouší někteří už dnes. Jasně, že do toho vstoupí AML, prokazování původu majetku, daň z příjmu apod.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 12. 2024 12:22

coze nam to poslanci schvalili? 8-)
Přílohy
ctj.png
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 6. 12. 2024 12:28

A schválili i ten pozměňovák? :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod eetk 6. 12. 2024 12:31

Osvobození od příjmů z prodeje crypta, pokud ho osoba vlastní déle než 3 roky?
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod Peťo6 6. 12. 2024 12:38

Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 12. 2024 13:35

Nebo hodnotovy test 100 000Kč/r, coz taky ujde na mensi mesicni prilepseni, zejmena nebude nutnost si vest evidenci plateb crypto kartami...

Do 1.1.25 to asi senat a prezident schvalit nestihnou, ale prosel pozmenovaci navrh, ze platnost bude od dne zverejneni ve sbirce zakonu.
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka