Pravděpodobně velmi rudimentální otázky, ale zajímalo by mě jak vlastně nakoupit BTC? Jsou tu různé burzy jako například coinmate. Je to nejlepší varianta?
Jak lze nakoupit anonymně ideálně v pohodlí domova a levně. Nejspíš to jde přes nějaké ty bitcoimaty? Ale to mi nepřijde moc user-friendly, nemluvě, že to není levné.
Popřípadě k tomu přistoupit jako k akciím a koupit někde tady
https://www.justetf.com/en/how-to/inves ... tcoin.htmlCož by vyřešilo i otázku vlastnictví, většinou ale dost vysoké poplatky.
Další otázka je, jak je vlastnit? Pokud bych nějaký koupil, tak bych to měl jako dlouhodobější spekulaci, takže s tím nepotřebuju často manipulovat. Myslím, že burzy jsou na držení obecně dost zatracované. Takže u sebe podle hesla „Not your wallet, not your bitcoins“ nebo jak to je. No existují různé HW peněženky, tam se ale stejně doporučuje mít papírovou zálohu. No k čemu to pak vůbec mít, když to nehodlám běžně používat? To už si raději můžu vytvořit dvě papírové zálohy. No ale mít někde na papíře větší částku z toho bych asi neměl moc dobrý pocit. Nebo mít klíč uložený elektronicky? To už by chtělo pořádnou zálohu a také jak to jednodušše a blbuvzdorně provést?
Zkrátka mám pocit, že vlastnit BTC a mít přitom dobré spaní (a teď nemluvím o volatilitě) mi i dnes nepříjde úplně easy. Píšu sem, jestli mi náhodou něco zcela základního neuniká.