Bitcoin - vyplatí se do něj investovat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Aldapo 12. 1. 2025 15:54

Sleduji kde se dá nejlépe jít do/z krypta na CZK. A asi nejlíp vychází Revolut plán Ultra (není to na malé částky kvůli 1200Kč/měsíc) kdy při cestě modelové smyčky CZK převést na Revolut zde směnit na USD a zaslat na Revolut X tam teprve směnit USD-krypto-USD zpět z Revolut X na Revolut a zde směnit USD na CZK by měla být ztráta asi nejmenší pokud se bavíme o vyšších částkách v daném měsíci. Mělo by to být podstatně výhodnější (znovu u vyšších částek) nežli snad cokoliv KYC jiného.Výhoda by měla být i ve využití defacto jediné bankovní instituce která si pak sama dodělá dotazy na původ prostředků když je vše pod jedním domem (aspoň taková by měla být teorie). Než dokládat třeba že to odněkud šlo na Binance a odtama do banky. Otázka je když už to bude na Revolutu v korunách jestli s tím ještě udělají české banky nějaké dotazovací kolečko pokud by se ta částka k nim poslala. Ale za koupi domu nebo auta by se to dalo poslat napřímo prodejci což by mohlo taky hrát určitou roly.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 12. 1. 2025 16:15

Já bych byl s Revolutem opatrný, protože posílání peněz na kryptoburzy se jim hodně nelíbí a zavírají kvůli tomu účty bez možnosti s tím něco udělat. A podle zkušeností na redditu jim stačí fakt málo.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 12. 1. 2025 16:22

Posílám z Revolutu na burzu běžně, nikdy nebyl problém.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jir.vesely 12. 1. 2025 16:40

Věřím, ale taky věřím, že opravdu ty účty za to zavírají. U Revolutu je pak nic moc to, že to často není o tom “něco s nima řešit”, ale prostě přijde oznámení “máš měsíc na to poslat si peníze jinam a čau”.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 17:08

Ale on stejne doporucoval rvlt k primym investicim do crypta, ne k prevodum penez na cryptoburzy.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 1. 2025 17:21

Na male castky mozna revolut OK(ale to pote i apka Coinbase se "5%" spreadem a 1-2% poplatkem pri platbe kartou), ale ve velkem? Neni videt likviditu, poradne grafy, prikazy, nic, to se ani s tou nejdrazsi burzou(Coinbase advance) nemuze rovnat.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 12. 1. 2025 17:38

Pozor, neplést si Revolut X se záložkou "Krypto" v Revolut appce, jsou to dvě různé věci.
Co jsem koukal, tak všechny zmíněné věci tam jsou. Viz https://www.revolut.com/cs-CZ/revolut-x
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldapo 12. 1. 2025 17:49

Ano mluvím o Revolut X samosebou jen vstupem a konverzí CZK/USD je jejich (matka?) tedy Revolut. V apce jsem si to zkusil s drobnýma a funguje to. České banky pak vidí jen že jste dostaly peníze z Revolutu (a nebo vůbec pokud za to provedete nákup) a na první dobrou nevědí z čeho to je. Synergie je ta že mimo víkendy máte velmi dobré převodní kurzy CZK/USD na které se normálně nedostanete a jsou to další náklady navíc pokud to děláte třeba Binance- cz banka. Ale možná mi něco uniká a proto se zde ptám - skutečně je pro větší objemy můj postup v současnosti nejvýhodnější? Třeba mě zaráží že tam mají jen 5min graf na to že se pasují na profesionální burzu kdy zvykem je 1s-1m a online vidět jak se hýbe kurz.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 1. 2025 08:30

"Bitcoin dosáhne do roku 2035 hodnoty 1,5 milionu dolarů."

Tuto predikci učinil Timothy Peterson, ekonom a autor studie o hodnotě Bitcoinu založené na Metcalfeově zákonu. Svůj odhad zakládá na modelu, který spojuje růst ceny Bitcoinu s rozšiřováním jeho sítě, a věří, že globální přijetí této kryptoměny povede k dramatickému nárůstu její hodnoty během příštích let.
https://www.kryptonovinky.cz/bitcoin-mi ... 0-000-usd/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod intfo 13. 1. 2025 09:31

Pokud se nezmění transakční možnosti a poplatky, tak se Bitcoin pro transakce nijak moc nerozšíří a zůstane jako "zlato v trezoru". Budoucí hodnota může být vysoká, ale také nulová.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 13. 1. 2025 11:04

Já se na to dívám tak, že čím víc spekulativního kapitálu se přesune z akciového trhu na virtuální trh (krypto), tak tím pro akciový trh lépe. Možná ne z pohledu výnosu, ale z pohledu jeho původního účelu - získávání zdrojů pro financování.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 13. 1. 2025 13:15

Tomu nerozumím, když se zmenší objem prostředků na akciovém trhu, tak se zlepší dostupnost financování? Nebo to myslíš jinak? Dnes velký objem kapitálu na burzách umožňuje financovat i projekty, které při přísnějším posuzování nedávají smysl a při menším objemu prostředků prostě jejich emitenti peníze nezískají.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 13. 1. 2025 17:19

Žádný kapitál se nákupem / prodejem od akcií do BitCoinu nepřesouvá, po tom obchodu je stejně BitCoinů, stejně akcií, stejně kapitálu ve firmách.

Skutečný kapitál se přidává jen při IPO (nebo při těžení nových BitCoinů, pokud to chcete počítat).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod jichaj 13. 1. 2025 22:17

Aldapo píše:Sleduji kde se dá nejlépe jít do/z krypta na CZK. A asi nejlíp vychází Revolut plán Ultra (není to na malé částky kvůli 1200Kč/měsíc)

Kvůli čemu uvazujes s plánem Ultra, neomezené mesicni směny měn má už Premium,ne? Nebo je tam ještě někde nějaký poplatek?
jichaj
Diskutér

Předchozí stránka