ivo_2 píše:Takže se omlouvám ,že to tu využívám k novým informacím.
I když nevím jestli neutíkáme od tématu .
Už je to několik let co sem o těch "půjčkách" něco četl.
Zdálo se mě to zatím moc rizikové .
Ještě si vzpomínám ,že se tu na foru „obecně“ řešily jestli se z toho platí daně .
A u některé firmy změnily pravidla ,tak že snížily konečný zisk o několik procent .
Jestli se to týká i Zonky už nevím . Ale mám pocit ,že sem to někde „četli“ .
Kdyby sem čekal ,že mám dostat 2000 a přijde 1000 protože mají nějaký nový podmínky nebo něco takového .A změnili to i už podepsaných smluv.
Tak by mě to asi hodně nas…. .
.
.
.
.
Takže se to omezil na možná časem nějaký ETF fond .
Zatím sem začal hledat nějaké konkrétní informace o ETF . ale moc toho nemůžu najít.
.
.
Tak já jsem byl přednedávnem konzervativní a pořád su nedůvěřivý. Taky bych do všech P2P peníze nedal. Do Zonky a Melounu jsem to zkusil. Za oběma stojí někdo velký, tak snad to bude OK. Zonky má v podmínkách "Jinou částku", které jsem se bál, protože podle podmínek ji můžou v případě konce společnosti vyplatit a je čistě na zvážení Zonky, kolik to bude. Ujišťovali mě, že to bude tržní hodnota půjček, ale tak podmínky jsou podmínky, takže z tama teď peníze rači jen vybírám než je změní. Slíbili je změnit ve prospěch investorů.
Benefi měnilo myslim pravidla, ale na to člověk nemusel přistoupit. Jestli to bylo, tak jak píšeš, tak to nevím.
ETF možná někdy zkusím, ale tak zatim mi to stačí to všecko co mám. Navíc o něm moc nevím.
Finlord nabízí nějaké návody (články) zdarma a nějaké detailní návody pak za peníze. Chtěl jsem ty za peníze využít, kvůli něčemu, ale tak nakonec jsem si poradil sám. Možná to časem využiju na to ETF, pokud o tom nenajdu nic dostačujícího zdarma.
Ještě jsem viděl na tomto fóru téma o sociálním obchodování. To taky nezní špatně, ale nevím jestli to nebude zas nějaký ojezd. Tak až to bude prověřené, tak to bych třeba taky zkusil.