- Kód: Vybrat vše
Zástavní právo k ochranným známkám v odhadní ceně 30 miliónů, přičemž reálná cena ochranných známek bude 100 Kč. Jestli to nebude, jako když soudní znalci určili cenu bižu na cenu diamantů. :-)
audiobullys napsal:
1.9.2016 dluhopisy 60 mega splatnost 1.9.2020 úrok 5,0 procent a ted chtej další . myslel jsem si že vinařství nemůže zbankrotovat při ceně za vinice, tudle jsem koukal na jednu parcelu, kde byl jeden jouda v insolvenci, ale druhej podílník bylo vinařský družstvo a to taky na sebe vyhlásilo insolvenci. tak je jasný že banka jim nepůjčí , proto maj už i dluhopisy za 5 a ted tydle za 8,2, to je tak na jisty developerský projekty, kde je jistej a bezpečnej zisk a ne na todleto, kde je konkurence a ceny tlačí zákazník dolů.
doonio napsal:
Mě by jen zajímalo kdo jim to ocenil na 30mil. a jaký použil k tomu metriky a jak k té částce došel...Už několikrát jsem se spálil u anglických P2P, kde ocenění bylo X, LTV vcelku solidních 40% a nakonec jsem byl rád, že jsem dostal zpět 80% mojí původní investice po 12 měsích (a to bez úroků,penále,apod...pouze jistinu). Těch 30mil. na ochranou známku je solidní výdrb, nikdo kromě jižní moravy o nich asi nikdy neslyšel.
Děkuji výše zmíněným odborníkům na investice, že jsem na jejich radu nedal. Investoval jsem do výše zmíněných dluhopisů vinařství Chateau Valtice a jak jistina (s drobným zpožděním), tak úrok mi byla připsána.