Portu

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod otilrak 22. 2. 2024 20:59

Dneska mi to trvalo asi 5 minut. Takže tam bude asi nějaký zádrhel na jejich straně.
otilrak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 2. 2024 22:24

Doporučuji se jim ozvat.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod psimino 23. 2. 2024 08:46

Tak se to rozklíčovalo, neseděla adresa na dokladu s uvedenou adresou v aplikaci. Nikdo mě ale sám od sebe nekontaktoval. Musel jsem je uhánět na podpoře já. Na prozákazníckém přístupu by jěště mohli zapracovat. Toto by se na pobočce nějaké banky vyřešilo hned.
psimino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 2. 2024 11:13

Oni na to snad mají automatické OCR algoritmy rozpoznání dokladů, proto normálně je to hned do pár minut, bez zásahů jejich člověka. Pokud ne, je třeba se ozvat a dořešit to manuálně, protože za tím OCR automatem nikdo nesedí. Možná to tam i bylo psané, ať se případně ozveš, když nebudeš rozpoznán a jen jsi to přehlédl, ale to teď už nevím jistě, mám Portu už pár let.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 21. 3. 2024 14:25

Ode dneška je úrok na investiční rezervě pouze 5,25%
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod meme1255 17. 4. 2024 08:52

Nemáte někdo referral na portu? Díky moc, kdyžtak PM.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 4. 2024 09:10

Zaslán a rád případně přispěji i cennou radou, ať už k Portu základnímu (jejich Portfolia, tvé Strategie, Crypto či Investiční rezerva), tak k DIP (kde lze mít rovněž tyto složky), případně i k jejich nadstavbám Gallery a Opportunity.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tom brava 3. 5. 2024 18:09

Ode dneška je úrok na investiční rezervě pouze 4,75%
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 5. 2024 18:46

1.5. jsem po dlouhé době zadal pokyn na výběr z rezervy, zpracováno a odesláno bude 6.5.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 5. 2024 20:49

Tak to ses termínově docela trefil :-)

Středa 24.04.2024, 00:00
Změna Obchodních dní Portu
Dovolujeme si vás upozornit, že vzhledem k nadcházejícím státním svátkům v ČR i v zahraničí dochází ke změnám v Obchodních dnech Portu. V tomto týdnu bude Obchodní den 25. 4. Následující Obchodní den bude 9. 5. Vklady a výběry z Opatrnější Investiční rezervy budou zpracovány 2. 5. Aktualizaci Obchodních dní naleznete v kalendáři na Souhrnu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 4. 5. 2024 08:21

Jj, to jsem věděl, že bude zpracován 2.5., ale kdy prostředky odešlou/dorazí, to byl otazník i tak.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 6. 5. 2024 10:27

Dnes připsáno v Partners bance, čili třetí pracovní den od zadání výběru. Za mě slušné.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 2. 8. 2024 03:09

Je někde nějaká podrobnější analýza měnového zajištění v Portu? Co je to za transakce, jak to vypadá na výpisu, kolik to stojí (poplatky snad ne, úroková marže vs. sazby relevantních měn), jaké to má daňové dopady (a případně jak daně narušují efektivitu zajištění)?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod yamamoto 2. 9. 2024 19:02

ahoj, je PORTU dobrý produkt, kdyby chtěl investovat dlouhodobě cca 20-30k měsíčně? později možná i více. Spíše konzervativní, chtěl bych se dostat na 6% a více.
Teoreticky ze začátku i více, třeba 50k, pokud je vhodná doba, což ale nikdo neví :)
Je mi 35 let, takže dlouhodobá investice 10+ let, ideálně "the dream" do důchodu dříve (s tím, jak to ještě pár krát posunou, tak "do důchodu" bez toho dříve).

Je docela těžké najít něco na internetu, co není "reklamní" kampaň a nebo článěk, který nemá 90% negativních komentářů, jak to je špatný nápad. a produktů je hodně.

Pokud si mám udělat vlastní thread, dejte vědět, ať to tady není volná diskuze mimo PORTu.
yamamoto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 2. 9. 2024 19:08

Konzervativní a 6 % nejde dohromady. „Spíše konzervativní“ – to víš jen ty.

Obecně jsou ta Portu pasivní portfolia asi rozumná; jinak nabízejí i spoustu… řekněme smetí, ať tu nemusím psát „nebezpečné nesmysly“.

V těchto objemech už je na zvážení, jestli ten poplatek 0,5–1 % p.a. není citelný, a jestli by to nestálo za to si nějaké (jednodušší) portfolio ETF udržovat u brokera sám. To není úplně pro každého; je taky možné začít teď s Portu a naučit se to dělat sám v průběhu roku nebo dvou.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka