Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rekvy 26. 8. 2023 11:12

Ahoj,
pokud by měl někdo zájem, můžu do PM poskytnout registrační link, kde po registraci můžete získat akcii až za 100 EUR. Dík
rekvy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasek06 26. 8. 2023 11:59

Výborně, a já nabízím totéž+ 50 procent z mého bonusu.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tom brava 28. 8. 2023 10:57

víceméně náhodou zjištěno, že mi chybí záznam o došlé divi za letošek (ex Apr 05, 2023, 1.01eur/ks, payment day Apr 26, 2023) od Heijmans....sem jim písnul dneska a dám pak vědět, vo co go.

Máte někdo podobnou zkušenost? Držím dost menších pozic a nekontroluju připisování divek plošně/pravidelně, měl bych?
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 31. 8. 2023 12:56

tak mi prej byly připsány divi ve formě akcií....zajímavé, nemůžu tuhle operaci v historii webtraderu dohledat
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod milanBrno 29. 1. 2024 23:03

Aktualni zkusenost s doporucenim.
Dostali jsme akcii AirBus v celkove hodnote 1000kc (oba mame ucet v kc)
Doporuceny dostal podil v hodnote 700kc a ja v hodnote 300kc.
Za me naprosta spokojenost...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Atrem Atas 6. 2. 2024 12:51

Ahoj všichni
Potřeboval bych od Vás radu ohledně brokera Trading212.
Brokera mám vedeného v CZK. Jedná se o převod volného zůstatku zpět ke mě tak aby to bylo co nejméně nevýhodné pro mě.
Naivně jsem si myslel, že když účet je vedený v CZK a když posílám na učet Trading212 peníze který je také český, tak to taky budou zpět posílat z českého účtu. Bohužel tomu tak ale není a posílají to ze zahraničí. Tudíž mám problém, protože na můj bankovní účet vedený v KB je za zahraniční příchozí platbu poplatek 250 CZK + když to je nad 20000,- tak chtějí asi dalších 1% poplatek.

Trading212 umí za velmi nízký poplatek volný zůstatek převést třeba na EUR, ale potom vidím další problém, když peníze přijdou zpět na můj CZK účet v KB tak dostanu zase nějaký jejich nevýhodný kurz.
Má někdo nějaký nápad?
Děkuji
Atrem Atas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 6. 2. 2024 16:42

U Fio je příchozí zahraniční platba za 100Kč, u mBank za 99 Kč.

A nebo si založ běžný / spořicí účet v EUR (Creditas, Moneta - oba zdarma) a pak EUR můžeš vybrat buď na pobočce a nebo v bankomatu v zahraničí.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod alc2022 6. 2. 2024 20:15

Obecne nejlepsi je mit ucet v EUR nebo USD. Hadam ze na T212 nekupujes cesky akcie takze stejne je kupujes za EUR nebo USD. Nove T212 umoznuje ruzne meny ale ucetni mas asi v CZK. Co potrebujes je zeptat se brokera aby prevadel penize z prodeju akcii v nativni mene. Pak si vytvor ucet u banky v USD a EUR (treba FIO to umi) a posilej to primo na ne at nedojde ke konverzi. Poplatku bank za mezinarodni poplatek se asi ale nevyhnes...
alc2022
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Atrem Atas 6. 2. 2024 22:53

DoubleSix píše:U Fio je příchozí zahraniční platba za 100Kč, u mBank za 99 Kč.

A nebo si založ běžný / spořicí účet v EUR (Creditas, Moneta - oba zdarma) a pak EUR můžeš vybrat buď na pobočce a nebo v bankomatu v zahraničí.

Ahoj děkuji za rady! :-) u Creditas je dokonce příchozí zahraniční platba za 49,- Kč. Jenže to bych musel požádat Bulhary z T212 aby mi změnili bankovní účet v brokerovi a tam tuším problém, různé ověřovaní a pak možná nepůjde vybrat ta částka co byla vložena přes můj KB bankovní účet...

To jak říkáš o založení EUR účtu myslím že můj problém úplně nevyřeší chtěl bych mít koruny a nějak už dále nesměňovat pokud možno.
Atrem Atas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hero101 7. 2. 2024 06:21

Z trading212 můžeš vybrat bez poplatku pouze v EUR to je SEPA platba z účtu u německé banky, v jiné měně je to SWIFT platba a tam máš u přijímací banky poplatek.
hero101
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DoubleSix 7. 2. 2024 16:18

Atrem Atas : nezapomeň ještě na jednu věc, T212 umí poslat tvoje peníze jenom takovou metodou, jakou si ty použil na vklad. takže jestliže si vkládal peníze převodem z KB, umí ti poslat peníze jen na tento účet u KB.

Takže nejlepší je, jak tu bylo zmíněno, použít SEPA platbu na tvůj EUR účet - je to zdarma. Ale nejdříve z toho účtu musíš poslat něco na T212.

EUR pak můžeš směnit třeba přes RoklenFX a nebo EasyChange na CZK lepším kurzem jak u KB. Prostě bez další směny se ke korunám výhodně nedostaneš.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod tlejsek 7. 2. 2024 16:40

U mě zatím nebyl problém s kartou. Vkládám si na T212 z karty a pár dní zpátky jsem si vyzkoušel transfer na kartu a nebyl to problém :)
tlejsek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimous 7. 2. 2024 19:11

Co když kartě skončí platnost, nebo bude muset být zablokována kvůli zneužití? To ty peníze z T212 nepůjdou dostat? :-D
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vasek06 7. 2. 2024 19:27

Něco podobneho jsem řešil, vopruz prvni kategorie. To je i jeden z duvodu proč mám TR 212 zakonzervovano.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 7. 2. 2024 19:40

Když kartě skončí platnost, tak z T212 účtu sama zmizí.
Pokud ji chceš odebrat dříve z jakéhokoliv důvodu, je potřeba napsat na podporu (How can I remove a no longer active card?)

Ale poté by mělo jít vybírat dál na novou kartu (která se k T212 účtu přidá prostě tak, že z ní nějaké peníze vložíš) nebo na bankovní účet.. Aspoň tak jsem to pochopil z toho, co píšou v help centru:
- What are the available withdrawal methods?
- How does the system choose which payment method the withdrawn funds go to?
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka