Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Atrem Atas 7. 2. 2024 19:52

hero101 píše:Z trading212 můžeš vybrat bez poplatku pouze v EUR to je SEPA platba z účtu u německé banky, v jiné měně je to SWIFT platba a tam máš u přijímací banky poplatek.

Ahoj posílají to z Francouzské banky (BARCFRPCXXX) ale to je fuk. :-)
Atrem Atas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasek06 7. 2. 2024 19:52

Tolik teorie a ted pojdme k praxi - hlavně výběr peněz ....
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Atrem Atas 7. 2. 2024 19:54

tlejsek píše:U mě zatím nebyl problém s kartou. Vkládám si na T212 z karty a pár dní zpátky jsem si vyzkoušel transfer na kartu a nebyl to problém :)

Když dáš vybrat na kartu v korunách tak to přijde bez poplatku?
Tam je bohužel jen ale 60k limit pak se platí bohužel 0,7%
Atrem Atas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 7. 2. 2024 20:04

Tenhle limit (a následný poplatek) platí jen pro vklady kartou.
Pro výběry žádné limity/poplatky nejsou, a to i při výběru na kartu.

What are the withdrawal fees?
The withdrawal on our platform is free of charge. We suggest you contact your bank if they may apply a fee.

What are the fees for funding my account?
...
Do withdrawals remain free?
Yes, all withdrawals remain free.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Atrem Atas 7. 2. 2024 21:13

To ano, ale nemůžeš vybrat na kartu větší částku než si kartou vložil. Takže prostě máš limit 60k bez poplatku.
Atrem Atas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 7. 2. 2024 22:12

To nedává smysl, jak bys pak dostal všechny peníze ven v případě, že se ti tvé vklady zhodnotí? :)

Jak to chápu já:
1. Omezení výběru maximální částky pro danou platební metodu platí jen tehdy, pokud používáš více metod vkladu.
Viz What are the available withdrawal methods?
To ensure your account's security, by default we will send your funds through the same payment method you used when you funded it.

If you have used multiple different methods, when you withdraw, you will see a list of all of them, however, you may be unable to choose a certain one and a notification will pop up for one of the following reasons:...

Např. pokud budu celou dobu vkládat peníze jen jednou a tou samou kartou, tak na tu samou kartu můžu vybrat kolik chci... Třeba klidně všechno, tj. vklady + veškerej profit (logicky, jinak jakej by to mělo smysl investovat kdybych mohl vybrat jen to, co jsem vložil?)

2. Pokud budu vkládat průběžně různýma metodama, tak nejprve mohu na každou platební metodu vybrat jen tolik, kolik jsem z ní vložil. A až výběrama vymaxuju původní vklady na všech platebních metodách, tak se další výběry budou distribuovat poměrně mezi všechny metody. (zdroj např. diskuze zde). Což uznávám, že je trochu zvláštní rozhodnutí, to dělat takhle. V tuhle chvíli bych čekal, že si budu moct vybrat, kam chci vybírat a ne, že se to rozdělí na části a pošle na všechny přidané účty/karty najednou...

3. Co se týče expirovaných (resp. obnovených) / zablokovaných karet, nových bankovních účtů (čili stará karta nebo účet zanikl a chci ho odebrat ze svého T212 účtu) atd., tak se to řeší individuálně a je potřeba to s nima vykomunikovat, doložit požadované doklady apod. aby starou kartu/účet odstranili a pro novou umožnili výběry, i když z ní neproběhly žádné vklady.

Jen ještě dodám disclaimer - tohle nemám z vlastní zkušenosti, ale pouze z informací které jsem nasál z jejich help centra a z diskuzí na community fóru. Na T212 jsem začal investovat nedávno, zatím po drobných částkách, a snažím si v tom sám udělat jasno dřív, než tam naleju ranec.

To limitování výběru mi taky nejdřív přišlo trochu divné, ale na jejich fóru někdo zmiňoval celkem fair point, že to (kromě AML) může sloužit i jako ochrana proti tomu, aby ti někdo vybílil účet pokud by se tam naboural a přidal svůj účet/kartu tak, že tam pošle třeba jeden dolar... V tu chvíli na svojí kartu prostě víc než dolar zpět nevybere. :)

Čímž btw nerozporuju, že to může být opruz, pokud tam člověk chce posílat prostředky průběžně z různých karet nebo účtů, případně s nima muset čas od času řešit situaci, že mám novou kartu/účet :) ale má to svoje důvody, které mi nakonec nepřijdou úplně mimo.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vorryy 9. 2. 2024 10:11

Hele,jen tak pro info. Vždycky jsem dobíjel přes CFD účet kreditní kartou. Teď po delší době jsem chtěl kreditkou opět nabít ( zkoušel jsem 2) a kreditní karty ke vkladu nemohu použít. Pak jsem zkusil debetní a normálně to prošlo . Jak jste na tom vy?

Edit: Už jsem našel, že od 18.10.2023 dle nějaké legislativy nebudu přijímat vklady kreditní kartou

No já tam veškeré prostředky kreditní kartou vložil,tak jsem zvědav až budu chtít vybírat �
vorryy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 12. 2. 2024 00:22

Pises nesmysly...
Vklady kreditkou normalne funguji (leden i unor - ruzne kreditky)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod hero101 12. 2. 2024 10:31

Atrem Atas píše:
hero101 píše:Z trading212 můžeš vybrat bez poplatku pouze v EUR to je SEPA platba z účtu u německé banky, v jiné měně je to SWIFT platba a tam máš u přijímací banky poplatek.

Ahoj posílají to z Francouzské banky (BARCFRPCXXX) ale to je fuk. :-)

Posílají to z německé banky BIC CHASDEFX�

-- 12. 2. 2024 09:40 --

Co se týká expirovaných karet nemusíš s nimi nic komunikovat jsou odstraněny automaticky viz "Please note that self-expired cards, those that have reached their expiry date, are automatically removed from your account without requiring any removal requests"
hero101
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 12. 2. 2024 11:18

Tak nevim, proc tu kazdy pise neco jineho...
Schvalne jsem to vyzkousel.
Penize (CZK) zaslane na muj CZK ucet (UCB) prisly z CZK banky (KB). Takze bez poplatku.
V detailu transakce je uvedeno: cislo meho uctu , CZK 100.00 SHA , Poplatek KB: .00
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod vorryy 12. 2. 2024 14:36

milanBrno píše:Pises nesmysly...
Vklady kreditkou normalne funguji (leden i unor - ruzne kreditky)

No mě to fakt tou původní i jinou nešlo. Debetní jsem zkoušel 2 a c pohodě. Tak nevím jak ostatní,ale našel jsem tohle. Určitě jsem si to z prstu nevycucal

https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... d-deposits
vorryy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anezka Kloubova 13. 2. 2024 12:24

Ahoj,
mám u T212 účet vedený v bazální měně USD (párkrát jsem tam kartou nahrála přímo USD na CFD).
Ale teď řeším, že bych tam ráda poslala přímo koruny, které bych pak konvertovala s poplatkem 0,15 % na dolary (vychází to levněji než konverze u Revolutu, navíc bez nějakého malého limitu).
Ráda bych tam ale peníze opět poslala tentokrát českou kartou opět na CFD účet, aby to bylo bez poplatku, ale to mi nejde. Stále tam svítí jen možnost nahrát peníze v dolarech.
Tak jsem si říkala, že tam pošlu peníze převodem z účtu, ale tady je další problém - při snaze nabít účet v CZK mi to ukázalo banku v anglii JP Morgan, takže bych to musela poslat jeko mezinárodní platbu, kde by má banka strhla docela dost velký poplatek (sice CZK -> CZK, ale přesto mezinárodní). Jak to řešíte vy?

Je řešení třeba vytvořit úplně nový účet T212, kde bude bazální měnou CZK a dá se mezi takto nově zřízenými účty přesouvat prostředky a akcie (v rámci T212)?
Budu ráda za jakékoli rady.
Anezka Kloubova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vorryy 13. 2. 2024 14:40

A co zkusí propojit kartu s PayPal a poslat to z té samé karty, akorát přes PayPal.Ale to jen hádám. Já mám CZK účet. Jde o to že to možné nebude a nebo tě to převede PayPal, což bude ještě horší než poplatek �
vorryy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod limec 13. 2. 2024 17:41

rekl bych ze druhy 212 ucet zalozit nepujde, takze leda vse prodat vybrat penize ucet zrusit a az pak zalozit novy 212 ucet v czk

osobne tam paypal ani nemam a jak se divam tak cfd ucet nema vice men jako obyc ucet, tak proto ti to nabizi jen ty usd tak jak mne jen eur
dat cz kartu do paypalu pokud bude na paypalu nastavena na czk prevod bude na dolary delat paypal pokud se ta karta v paypalu nastavi ze je usd tak prevod bude delat banka, v obou pripadech to budou nejspis horsi kurzy nez revolut
limec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod limec 13. 2. 2024 19:18

tak mam mozna reseni, k cfd uctu zalozit i invest ucet kam jdou poslat czk na ucet u unicreditu prekonvertovat na usd a z investu poslat na ten cfd ucet minimalne 10€ tak v dolarech to bude asi taky tak
limec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka