Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Anezka Kloubova 14. 2. 2024 01:17

limec píše:tak mam mozna reseni, k cfd uctu zalozit i invest ucet kam jdou poslat czk na ucet u unicreditu prekonvertovat na usd a z investu poslat na ten cfd ucet minimalne 10€ tak v dolarech to bude asi taky tak

Přiznám se, že jsem to nepochopila. Mám už oba účty - CFD i Invest (nabíjím kartou na CFD účet - tam je to bez poplatku a pak dolary převádím na ten Invest účet). Ale nerozumím tomu kroku s Unicreditem...
Anezka Kloubova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanBrno 14. 2. 2024 01:42

Na uctu Invest si muzes zvolit menu, kterou chces dobijet a tou pak dobit (vychozi je ta zvolena pri registraci)
Nevim co je na tom k nepochopeni (vic intuitivne to udelat nemohli)

Na cfd lze dobijet pouze menou, ktera byla zvolena pri registraci.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 14. 2. 2024 02:21

T212 má CZK sběrný účet u Unicredit, na který lze posílat koruny jako standardní tuzemský převod... ale je dostupný jen uživatelům, kteří mají účet registrovaný pod Kyperskou entitou (Trading 212 Markets Ltd.), což jsou, pokud se nepletu, účty založené až někdy po brexitu.
Pokud máš u T212 účet déle, tak nejspíš budeš pod jejich UK entitou (Trading 212 UK Ltd.). Můžeš si to ověřit tady. Pokud ti to u vkladu CZK převodem ukazuje J.P Morgan a ne tu českou Unicredit, tak to nejspíš bude právě tím.

Nevím, jestli je možné si ten účet nechat převést z jedné entity pod druhou. Můžeš jim zkusit napsat, ale moc bych za to nedal a pravděpodobně bude nutné všechno vybrat, účet zrušit a založit nový.
(btw stojí za zmínku, že účty pod UK entitou mají výhodu ve vyšším limitu pro pojištění vkladů (kompenzační schema) - 85k GBP oproti 22k EUR u "Kyperských" účtů, viz zde - což pro někoho může hrát větší roli než CZK sběrný účet)

Tady jsem ještě našel, že by právě pro účty pod UK entitou mělo jít na CFD účet posílat koruny skrz Paypal (už to tu naznačoval vorryy)... Ale není z toho jasné, jestli je to omezené jen na měnu účtu, nebo jestli náhodou nejde na USD CFD účet protlačit skrz Paypal koruny, které by se na straně T212 během vkladu automaticky převedly na USD.

Tuhle možnost jsi zkoušela? (pokud ji tam vůbec máš, nemám CFD účet ani nejsem pod UK entitou, takže se nemůžu podívat jak to vlastně vypadá.. pokud to vypadá stejně jako vklad kartou, kde se musí vybrat měna a částka, tak asi smůla)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Anezka Kloubova 14. 2. 2024 10:43

milanBrno píše:Na uctu Invest si muzes zvolit menu, kterou chces dobijet a tou pak dobit (vychozi je ta zvolena pri registraci)
Nevim co je na tom k nepochopeni (vic intuitivne to udelat nemohli)

Na cfd lze dobijet pouze menou, ktera byla zvolena pri registraci.

Ano to lze, ale s poplatkem za nabití kartou. CFD účty se nabíjejí bez poplatku, proto to řeším.

-- 14. 2. 2024 10:44 --

fijosh píše:T212 má CZK sběrný účet u Unicredit, na který lze posílat koruny jako standardní tuzemský převod... ale je dostupný jen uživatelům, kteří mají účet registrovaný pod Kyperskou entitou (Trading 212 Markets Ltd.), což jsou, pokud se nepletu, účty založené až někdy po brexitu.
Pokud máš u T212 účet déle, tak nejspíš budeš pod jejich UK entitou (Trading 212 UK Ltd.). Můžeš si to ověřit tady. Pokud ti to u vkladu CZK převodem ukazuje J.P Morgan a ne tu českou Unicredit, tak to nejspíš bude právě tím.

Nevím, jestli je možné si ten účet nechat převést z jedné entity pod druhou. Můžeš jim zkusit napsat, ale moc bych za to nedal a pravděpodobně bude nutné všechno vybrat, účet zrušit a založit nový.
(btw stojí za zmínku, že účty pod UK entitou mají výhodu ve vyšším limitu pro pojištění vkladů (kompenzační schema) - 85k GBP oproti 22k EUR u "Kyperských" účtů, viz zde - což pro někoho může hrát větší roli než CZK sběrný účet)

Tady jsem ještě našel, že by právě pro účty pod UK entitou mělo jít na CFD účet posílat koruny skrz Paypal (už to tu naznačoval vorryy)... Ale není z toho jasné, jestli je to omezené jen na měnu účtu, nebo jestli náhodou nejde na USD CFD účet protlačit skrz Paypal koruny, které by se na straně T212 během vkladu automaticky převedly na USD.

Tuhle možnost jsi zkoušela? (pokud ji tam vůbec máš, nemám CFD účet ani nejsem pod UK entitou, takže se nemůžu podívat jak to vlastně vypadá.. pokud to vypadá stejně jako vklad kartou, kde se musí vybrat měna a částka, tak asi smůla)

Díky za tip - zkusím to nabít přes ten Paypal nějakou minimální částkou a uvidím. Dám sem pak vědět.

-- 14. 2. 2024 11:42 --

fijosh píše:T212 má CZK sběrný účet u Unicredit, na který lze posílat koruny jako standardní tuzemský převod... ale je dostupný jen uživatelům, kteří mají účet registrovaný pod Kyperskou entitou (Trading 212 Markets Ltd.), což jsou, pokud se nepletu, účty založené až někdy po brexitu.

Tak pokus protlačit tam skrz PayPal CZK neprošel. Neumožňuje to změnit při platbě měnu, která je nastavena natvrdo v dolarech. Pokud bych tam nahrála peníze z české karty z účtu vedeného v CZK, provedla by konverzi banka, což fakt nechci.
Anezka Kloubova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 2. 2024 16:39

A nešlo by třeba CFD účet v USD uzavřít a následně otevřít v CZK a z něho následně převést na Invest (nezkoušel jsem, mám naštěstí základní měnu EUR a Invest vedený u UK entity, CFD založený ani nemám - takže třeba i SEPA platby od nich chodí z IBANu GB*)?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 15. 2. 2024 15:54

Anezka Kloubova píše:Tak pokus protlačit tam skrz PayPal CZK neprošel. Neumožňuje to změnit při platbě měnu, která je nastavena natvrdo v dolarech. Pokud bych tam nahrála peníze z české karty z účtu vedeného v CZK, provedla by konverzi banka, což fakt nechci.
Když v aplikaci vybereš vložit prostředky, následně klikneš na číslo tvého účtu v bance, který máš registrovaný u T212, tak následně v horní liště je možnost si vybrat měnu, v jaké chceš poslat peníze. Standardně je to EUR a vklad do německé banky (já mám EUR účet). Ale když si tam vybereš měnu Kč, tak se ti objeví účet u UCB a lze takhle poslat Kč a T212 pak provede konverzi za 0,15% do měny, co potřebuješ na investici.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 15. 2. 2024 15:58

Ale když si tam vybereš měnu Kč, tak se ti objeví účet u UCB

Účty pod UK entitou T212 tuhle možnost nemají, viz můj předchozí post výše.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 15. 2. 2024 16:17

T212 nedávno zaváděl multiměnové účty, předpokládám všem klientům, tedy by mělo být jedno, jestli jsi pod kyperskou nebo britskou společností. Mělo by jít poslat více měn než jen tu, ve které je vedený tvůj účet.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Anezka Kloubova 15. 2. 2024 16:25

DoubleSix píše:
Anezka Kloubova píše:Tak pokus protlačit tam skrz PayPal CZK neprošel. Neumožňuje to změnit při platbě měnu, která je nastavena natvrdo v dolarech. Pokud bych tam nahrála peníze z české karty z účtu vedeného v CZK, provedla by konverzi banka, což fakt nechci.
Když v aplikaci vybereš vložit prostředky, následně klikneš na číslo tvého účtu v bance, který máš registrovaný u T212, tak následně v horní liště je možnost si vybrat měnu, v jaké chceš poslat peníze. Standardně je to EUR a vklad do německé banky (já mám EUR účet). Ale když si tam vybereš měnu Kč, tak se ti objeví účet u UCB a lze takhle poslat Kč a T212 pak provede konverzi za 0,15% do měny, co potřebuješ na investici.

Právě, že opravdu neobjeví. Po výběru měny CZK se zobrazí úřet Banky JPMorgan Chase Bank v Londýně začínající IBANem: GB45...
jak jsem psala v prvním příspěvku - sice tam má měnu CZK, ale je to vlastně zahraniční platba.
Ta možnost poslat CZK na domácí účet u Unicredit je jen u účtů otevřených později, které jsou pod Kyperským dozorem (jak mi zde bylo již vysvětleno).
Anezka Kloubova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kája Pavlínková 16. 5. 2024 13:03

Ahoj,
zkoušel někdo použít Trading212 jako výhodnou směnárnu?
Poslat tam koruny a převést si to na EURa za 0,15 % poplatek a pak Eura poslat třeba na účet Revolutu? To samé by mělo jít i s dolary...
Vyjde to dle kalkulačky výhodněji než u Revolutu (při Revolut limitu 25 000 Kč), u větších částek to už je výhodnější o dost více...
Jde mi hlavně o to, kdybych si takto směnila peníze na nákup auta v Německu (cca 800 000 Kč) a poslala si jeden den z české banky české koruny na účet Trading212, provedla konverzi na EURa, a peníze poslala ne EUR účet Revolutu nebo nějaké české banky s rychlou EUR platbou, jestli to bude fungovat a peníze někde nezůstanou viset...
Díky. Kája.
Kája Pavlínková
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 5. 2024 14:38

Využil jsem to, ale jen na řádově nižší částku (mám učet zřízený ještě u UK entity v EUR, kde jsem nejprve ani neměl možnost vkladů v CZK a posílal jsem si jen SEPA platby a jak byla zpřístupněna multiměna, tak jsem využil možnost vkladů v CZK platební kartou do limitu ekvivalentu 2000 EUR (kvůli poplatku při překročení 0,7 % jsem do té doby nevyužíval) - účty pod UK entitou nemají místní tuzemský sběrný účet v CZK, jen mezinárodní převody přes SWIFT) a kurzy byly skutečně lepší, než u Revolutu. Směněnou částku jsem si bezprostředně nechal poslat na EUR účet a druhý anebo až ten další den byly na účtu (nešlo určitě o SCT Inst.), ale zobrazila se mi nějaká notifikace, že se blížím nějakému základnímu KYC limitu pro výběry (snad taky kolem 2000 EUR) a že při překročení budu muset provést nějakou dodatečnou identifikaci (nepřekročil jsem, tak jsem zatím nedělal).

Ze strany brokera tedy žádný problém, ale nevím jak by se tvářil u vyšších částek - obecně brokeři celkem neradi vidí, že si klienti nějakou částku pošlou, smění na jinou měnu a odešlou pryč a jestli by to proběhlo hladce i v tomto případě.

Myslím, že rozumný kurz pro směnu ekvivalentu 30 tisíc EUR by měla nabídnout i devizovka, než se pokoušet podstupovat tento scenář. A osobně bych volil kvůli rizikům i jný účet, kam eura poslat, než k Revolutu - třeba u J&T Banky (resp. o jiné tuzemské bance, která by měla okamžité SEPA platby s vyšším limitem, než 4000 EUR ani nevím)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 16. 5. 2024 18:43

T212 chystá vlastní platební karty k Invest účtům - https://www.trading212.com/cards
Mnoho detailních podmínek tam zatím není, ale na první pohled to nevypadá k zahození. :)

Virtuální karta zdarma, fyzická za jednorázový poplatek (zatím nepíšou kolik).
Poplatek za konverzi měny stejný jako je teď.
Výběry z bankomatu do €400/měs. bez poplatku.
Nějaký drobný cashback, byť zatím bez konkrétních podmínek.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 5. 2024 19:08

Cashback 0,5 % se stropem 23 € jsou podle mě poměrně konkrétní podmínky... :-)
Trade Republic poskytuje něco podobného, akorát prý cashback až 1 % (se stropem 15 €): https://traderepublic.com/en-de/#spend, ale pokud se něco nezměnilo, tak u Trade Republic je problém se zaregistrovat mimo zemí eurozóny, takže to moc rozšířený produkt není.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 16. 5. 2024 19:29

To nejsou podmínky, ale jen základní parametry. Měl jsem na mysli spíš nějaká konkrétní omezení typu "nevztahuje se na platby na Revolut" atd. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka