Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fijosh 18. 10. 2024 12:59

Ano.
What happens if there aren’t enough funds in the main currency?
We always check the currency in which your transaction is first. If its balance is not enough, we will then check your account's base currency. If that also can't cover the transaction and you have cash in other currencies, we will use the next currency with the most free funds.

Note
One transaction will always be completed in one currency. We will not combine funds from different currencies to complete a purchase.

Viz:
https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... n-currency
https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... e-212-Card
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 10. 2024 14:27

Tak dnes vyzkouseno, primarni menu mam €, nabil jsem ucet CZK KK(jeste nejsem na limitu 2000€, takze bez poplatku 0,7%) a platby se odecetly z CZK slozky.
Uvidim, v jake mene se pripocita CB, dle zobrazeni to budou asi eura?
Přílohy
t212.png
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 18. 10. 2024 17:31

.. a připisuje se vám ten CashBack?.. bo ja tři platby
všechny ve fázi hotovo.. a nic nepřipsáno. dvakrát trafika a jedenkrát Vietnamská večerka
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vasek06 18. 10. 2024 17:33

Jo pripisuje, neni to hned, je tam asi doba zauctovani.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 10. 2024 19:23

po tapnuti na "Tvuj cashback" je krome jineho poznamka, ze nahromadeni uroku a platby jsou zpracovany denne po 22:00 GMT ;-)

-- 18. 10. 2024 20:28 --

Zkusi nekdo dobirku poste restante? :mrgreen:

-- 18. 10. 2024 20:30 --

Vlastne jenom 38 000Kc cca, na to staci balikovna za 39.- ted v rijnu :nenapadne
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 18. 10. 2024 21:16

.. ty platby jsem provedl už před třemi dny a nic se mi nepřipsalo .. u všech tří plateb TYP:POS
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod morgRing 18. 10. 2024 21:34

Děkuji, tak ta karta je dost dobrá v tom případě. Jen je blbý, že peníze pouze převodem, což trvá. Okamžitá platba mi odpoledne z FIO nešla. Byl jsem furt v práci a neměl čas to počítat, jak tu psal kolega, že mají lepší kurz než Revolut. Chová se to teda trochu jako český spořák, teď je na CZK 4% úrok, tak bych asi nebyl proti si tam poslat větší částku a normálně s ní platit. V případě potřeby EUR nebo USD ji použít taky, jestliže převod je lepší, než u RVL. Pokud jsem něco napsal blbě, opravte mě.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 10. 2024 22:12

Ano mají CZK účet u UniCredit Bank, proto logicky bez možnosti OP, když je UCB neumí (ale snad počátkem roku 2025 už bude umět).
Nicméně platba zaslaná tam včera kolem 13:30h z Air Bank byla už kolem 15-15:30h v T212 k dispozici. Holt je třeba stihnout T+0 cutoff time u odesílající banky, pak to časově celkem jde.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 18. 10. 2024 22:55

.. taky tak. dneska z ČSOB jsem posílal kolem 13:45 a v 15:32 připsáno v T212..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 10. 2024 23:10

@pezzay:
Typ POS ničemu nevadí, to mám u plateb mobilem přes Google pay také. Prostě to značí platbu na platebním terminálu, u net plateb to jako typ píše Online. Cashback holt bude trvat trochu déle po zaúčtování, s tím je třeba počítat.

-- 19. 10. 2024 00:51 --

slavo963 píše:Zkusi nekdo dobirku poste restante? :mrgreen:
Vlastne jenom 38 000Kc cca, na to staci balikovna za 39.- ted v rijnu :nenapadne

Nelze, Česká pošta (obecně kategorie Poštovní služby) je v seznamu zakázaných MCC kategorií obchodníků, kartou T212 u ní nelze nic zaplatit. Ani jsem nevěděl, že zakázané MCC kategorie obchodníků karta má, ale schválně jsem si zkusil na webu Balíkovny objednat odeslání za 39 Kč a platba kartou T212 selhala, v appce je pak v detailu odmítnutí odkaz právě na zakázané obchodníky. Tak ho sem hned dám, ať předejdu zklamáním mnoha zdejších. Mají to pořádně ošéfované, kam se proti tomu hrabou restrikce odměn třeba u kreditek Raiffeisenbank či mBank :):
https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... g-212-Card
(Česká pošta má MCC 9402 Postal services, poslední v seznamu zakázaných).
K tomu připomínám již výše uvedený seznam MCC, pro které sice lze kartu použít, ale platba bude bez cashbacku: https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... r-cashback
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 10. 2024 06:00

Tak cashback z čtvrtečních běžných útrat (Google pay na terminálu nápojových automatů, tedy typ POS), zaúčtovaných v pátek, se připsal v sobotu v 1:59h, dle informací v historii. Pokud někomu nebylo připsáno, může to být mimo jiné tím, že hodnota denního cashbacku byla pod 1 cent, ten se pak hromadí a je vyplaceno další dny až nad 1 cent, jak je uvedeno pod symbolem i u cashbacku. Mám u T212 CZK účet, takže mi bylo vyplaceno v Kč, v mém případě 0,42 Kč :) za dvě zkušební čtvrteční platby v nápojovém automatu (celkem 28 Kč).
A dle očekávání je Revolut dobití, které jsem také ve čtvrtek v menší částce zkoušel, bez cashbacku, tedy to už zkoušet nemusíte :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 19. 10. 2024 06:16

Cashback za platby 17.10. mi byl pripsan taky dnes v 1:59. Platba dobirky v Zasilkovne, Tesco pres CURVE card a platba v eshopu, vse vyplaceno do poslesniho halire.
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 10. 2024 06:40

Takze CB pres CRV jde, zajimave, tam jsem prepokladal, ze spise nebudou. Jeste zkusit s CRV/T212 zaplatit neco z vyjmek, mozna to system obejde.

Taky jsem nevedel, ze nektere platby tvrde blokuji, podminky jsem prelitl, myslel jsem, ze vyjmky jsou jenom o nepriznani CB.
Tam je toho hodne, dle podminek se CB neprizna pri platbe za Utility(Payments for ongoing generation, transmission, and/or distribution of electric or gas power or other utility services. Payments for water supply system services and the collection and disposal of refuse.), pristi mesic zkusim zaplatit vyuctovani ele/plyn PPAS.
Skip pay asi bude spadat do "Services and merchandise from financial institutions
Code: 6012", uvidime ;-)

Jeste k dobirkam, nejsem si jisty, jestli "popis" plateb neni rozdilny dle platby(pri objednani balikovny, pri platbe primo dobirky onlnie a platbe dobirky na poste). (ted to nezkontroluji, CSOB ma do 19h nedostupny SB/IB). Ale MCC kod platby na terminalu na poste a online jsou rozdilne.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 10. 2024 06:48

Vše co píšeš téměř jistě nepůjde, protože Paynetics, který jim karty provozuje, prostě striktně jde po MCC kódech a platí, jak už víme:
1) Curve MCC kód nemění, nechává původní, tím tedy obejdeš prd
2) u České pošty, stejně jako jiných věcí, také nejde o žádný popis transakce, ten Paynetics fakt vůbec nezajímá. Jde jen a pouze o MCC 9402 Postal services pro poštovní služby, který je prostě blokován (a Česká pošta jiný MCC, vzhledem k principu svého podnikání, snad ani použít nemůže).
Takže v tvých nápadech smůla.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 10. 2024 07:59

Nebudu rozpitvavat jeden scenar, kde se CB jednoho produktu sprava jinak pri platbe dobirky online a na poste na terminalu.
Z toho vychazi ma spekulace ohledne ruznych MCC kodu, ktere posta vyuziva a mozna to T212 nepokryl.
Ale z meho pohledu jsou to vicemene akademicke debaty, protoze tech 38k nejspise protocim do maxima kazdy mesic do konce roku(planovane vyssi vydaje), jak bude 1,5% CB, pote se uvidi, jak dale.
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka