Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod d1vine 3. 11. 2024 16:54

Zkoušel někdo, zda zůstane cashback po použití Curve s GBIT? Hádám, že když použiju GBIT na platby z října a starší, tak by mohl zůstat, protože jsou ty měsíce už uzavřeny?
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepano 4. 11. 2024 16:27

Abych získal tu kartu, musím s T212 i investovat? Mám už několik brokerů, dalšího přidávat nechci, ale o tu kartu bych zájem měl.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Vasek06 4. 11. 2024 16:38

Viz SZ.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukas1107 5. 11. 2024 10:29

nemusíš investovat
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 5. 11. 2024 12:15

A jaký typ byste doporučovali založit ? Invest nebo CFD - koukám jsou tam omezení pro nabíjení kartou, ale CFD zas nemá 0,15 FX a má víc? Jde nějak založit oba, abych mohl kartou ládovat neomezeně?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 11. 2024 12:20

Karta T212 je navázána POUZE na Invest účet a nákladů Fx konverze 0,15% při nákupu cenných papírů či platbě kartou v jiné měně se tedy nezbavíš (ale je to dnes už méně než u Revolutu, poté co plíživě Revolut zdražil svou Fx přirážku). Založit ale můžeš oba (v Kč, kvůli dobíjení korun klidně i kartou na CFD účet, které pak lze převést na ten Invest). Jinak CFD je pro spekulace, tam se obchodují rozdílové smlouvy CFD, nikoliv přímé cenné papíry.
Naposledy upravil minarjo dne 5. 11. 2024 12:27, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 11. 2024 12:22

Ano, založit si můžeš oba dva, ale platební karta je napojena jen na Invest účet. Jinak účty doporučuji založit v měně CZK, abys mohl kartou v CZK neomezeně dobíjet CFD účet a přes něj pak Invest účet.

EDIT: Minarjo byl rychlejší :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod sumloli 6. 11. 2024 15:31

Ahoj vsem! Kvuli tomu zdrazeni smenarny u Revolutu chci pouzivat T212 pro pravidelnu smenu EUR na CZK (jednou za mesic). Spravne rozumim ze musim pridat tam 2 banovnych ucty - IBAN od euroveho a cislo uctu od CZK a nabit eurama - prodelat smenu a dal vyvest to na CZK ucet. Bude to tak fungovat? Nebo vi nekdo nejvyhodnejsi zpusob kazdy mesic menit EUR na CZK? Dekuju predem.
sumloli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 11. 2024 19:36

Žádné účty v T212 (tak jako v Revolut) nepřidáváš, to je jediný multiměnový, měny se tak dají přepínat. A ano když budeš chtít převodem vložit, tak při klepnutí na vklad stačí přepnout na eur složku, aby se ti zobrazily správné platební údaje pro ni (jiný účet české UniCredit než pro CZK). Nezapomínat také při vkladu na číselnou zprávu příjemci (u CZK platby lze dát do variabilního symbolu, u SEPA europlatby do Reference). Účet UniCredit je sběrný pro všechny stejný, bez toho čísla by to tedy tebe nepoznalo :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 6. 11. 2024 19:53

???

Účty, ze kterých budeš vkládat a na které budeš vybírat tam samozřejmě musíš přidat a eventuálně i ověřit, především pak ten na který chceš vybírat.
Oba účty (CZK i EUR) zadáváš v IBAN formátu.

Kromě výběrů ve formě převodu můžeš taky "vybírat" přes jejich platební kartu (pokud je to relevantní pro tvůj use case)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 11. 2024 20:26

Ale ty účty (jednotlivé měnové složky appky T212) přece nijak nepřidává, už tam všechny jsou! Prostě ze svého bankovního účtu (či více účtů různých měn) pošle vklad do příslušné měnové složky T212 dle pokynů u ní a pak ty své vlastní bankovní účty může v appce ověřit, aby mohl vybrat i z jiného než vložil. Ale tím "přidáním účtu" jsem u něj pochopil že myslí právě to co u Revolutu, tedy manuální přidání další měnové složky v appce. To zde třeba není (narozdíl od Revolutu už tam T212 ty měnové složky má). Takže prostě vložit a ano, pak v appce v sekci platebních údajů je dobré udělat ověření použitých účtů, aby šlo vybírat než omezení (bez ověření by to šlo jen na stejný účet, ze kterého to přišlo).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 6. 11. 2024 21:04

Bohajeho, já snad někde píšu, že si má přidat měnovou složku? Nikdo o měnových složkách nemluví a ani se na ně neptá, proč to sem furt motáš?
Sumloli snad dost jasně napsal "BANKOVNÍ účty", stejně tak já jsem napsal "účty pro vklad/výběr". Jak tohle jde pochopit jinak, to mi hlava nebere...
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 11. 2024 23:34

No, a ty bankovní tam právě manuálně přidávat nemusí, to je to o čem píšu :) (stejně jako u měnových složek). Musí si jen v appce zjistit platební údaje pro zaslání peněz převodem (v měně/měnách, ve kterých zaslat chce) a tím vkladem se daný účet (jeho IBAN) přidá do systému T212 automaticky, pokud tedy daný účet bude na jeho jméno (pokud ne, bude platba nejspíš vrácena, když tu shodu jména účtu s jménem klienta brokera mají jako podmínku, v tom nejsou jediní). Tedy nic jako "přidávání účtu" před vkladem, ve smyslu že by ho tam musel někde vypisovat, není třeba. Jsem u T212 od cca května (doplňkový broker na jejich koláče) a nedělal jsem to jinak.
Ano, pak když by chtěl vybírat na účty jiné, než kterými tam vkládal (což on bude chtít, když to chce na účet jiné měny), pak ty účty musí v systému T212 ověřit (případně ty nové pro výběry, pokud s nimi nevkládal, i přidat), ale to už je jen "formalita" v sekci platebních metod, třeba výpisem z účtu či potvrzením o jeho existenci (které umí mnohé banky vygenerovat v appce či IB, třeba Air Bank, kterou tam mám já, umí takové potvrzení dokonce i v angličtině, i českou verzi by ale T212 vzal).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod stepano 14. 11. 2024 22:59

Snažím se dobít Trading212 uloženou kartou co u nich mám (Česká spořitelna) a když vyberu kartu a dám zaplatit, tak to po mně chce CVC, ale než ho stihnu vyplnit, tak už mi v Georgi vyskočí 2FA autentikační potvrzení, tu potvrdím, a nakonec se nic nestane. Má někdo podobnou zkušenost?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 11. 2024 13:32

Musíš nejprve to cvc zadat a až pak potvrzovat 2FA ne své mobilní appce banky, zvolil jsi tedy špatné pořadí úkonů :). Také mi to jednou nešlo ale takto v pořadí už ok.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka