Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod panPeněženka 4. 12. 2024 09:49

A lze kartu přidat už i do Apple Pay?
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 4. 12. 2024 09:51

Zatím stále ne. Nevím, co jim tak dlouho trvá..
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T257 4. 12. 2024 11:39

Mám účet vedený v CZK a jen se chci zeptat, jestli je výběr CZK převodem na CZ účet zpoplatněn?
T257
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 4. 12. 2024 15:07

Rop píše:Můžete mi prosím vypsat, co všechno tato služba umí (a za kolik)? Dík (že to napíšete jak pro blbce).

Nevím co bys chtěl vědět.
Začal jsem to používat na investice (i frakce) - zdarma
Vklad kartou (do určité výše) a převodem - zdarma. Vkládal jsem teda EUR a CZK, obojí připsáno v rámci dne. Výběr taky rychlý (Pozor - je to jasné a je to věc FIO, ale když jsem si nechal vracet prachy na kartu - původně jsem vše řešil kartou, tak je na straně FIO poplatek)
Karta (vydání fyzické za poplatek) - placení jde (apple pay nejde, řeším Curve a čekám). Super kurzy na směnu (teď teda ještě lepší) - napočítal jsem 13 měn - doteď jsem platil poplatek (krásně ukazovali) za směnu. K tomu momentálně 1,5% cashback (je omezen shora, podle toho jakou máš měnu).
Momentálně mám s nimi jediný problém - že je to tak pěkné, že čekám co se posere.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2024 15:51

U kazdeho uctu je nabiti kartou bez limitu(nutnost obejit nabiti CFD uctu a poteprevedeni na investicni). Kod chce nabijet CZK, je nutonost zalozit CZC ucet(CFD lze nabijet jenom v primarne mene)

T257 píše:Mám účet vedený v CZK a jen se chci zeptat, jestli je výběr CZK převodem na CZ účet zpoplatněn?

zdarma a v rezimu D+1
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 4. 12. 2024 15:52

Já tam pořád poplatek 0,15% za FX mám. Od kdy se má zrušit?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 4. 12. 2024 15:58

Kde "tam"? Nekoukáš se náhodou na manuální FX? Tam poplatek platí nadále.
Zrušen byl jen pro karetní transakce, např. když držíš pouze CZK hotovost a zaplatíš někde kartou nějakou částku třeba v EUR, tak se FX CZK->EUR provede automaticky během platby a bez 0,15% poplatku.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 4. 12. 2024 16:04

Koukám na manuální FX převod.
Moje chyba, neuvědomil jsem si, že to je jen pro "card transactions".

...removing the FX fee on all card transactions!
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod T257 4. 12. 2024 16:32

slavo963 píše:U kazdeho uctu je nabiti kartou bez limitu(nutnost obejit nabiti CFD uctu a poteprevedeni na investicni). Kod chce nabijet CZK, je nutonost zalozit CZC ucet(CFD lze nabijet jenom v primarne mene)

T257 píše:Mám účet vedený v CZK a jen se chci zeptat, jestli je výběr CZK převodem na CZ účet zpoplatněn?

zdarma a v rezimu D+1

O nabití mi nejde, ale o výběr. Zadal jsem výběr 2000 Kč a přišlo mi do AirBank jen 1700 Kč. A u platby je poznámka: TRADING 212 UK LIMITED T/AS TRADINGT212 ACC ID xxxxxxx CZK 2 000.00 SHA, POPL.KB: 300.00,VAL:xxxxxx. Platba dorazila z komerčky, ale nevím proč to šlo přes ni. Tak jsem byl zvědavý, jestli náhodou lze nějak 300 Kč poplatek obejít? Nebo jestli mám radši vybírat EUR na účet vedený v EUR?

Ještě tady čtu, o kartě T212 a nikde ji nevidím, nebo o ni mám nějak zažádat? Nebo musím mít CFD účet?
T257
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2024 21:42

Spise bych poplatek reklamoval, u mne bez(poslano do CSOB), mam za to, ze nejde o mezinarodni platby.
Karta je soucasti investicniho uctu, myslim, ze jsem hned po zalozeni nekde klik na potvrzeni zajmu o kartu a zapsani na waiting list.
Přílohy
t212.png
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 4. 12. 2024 21:59

@T257 z poznámky u transakce je vidět, že máš účet založený ještě pod UK entitou (Trading 212 UK Ltd.), ne pod EU (kyperskou) entitou (Trading 212 Markets Ltd.).
Zkontrolovat to můžeš takto: Where can I see which entity my account is registered under?

Právě kvůli tomu tu kartu nevidíš - pro EU občany s UK účtem bohužel není karta dostupná (řešilo se na T212 fóru zde, potažmo zde).
A tipuju, že kvůli tomu také bude ten poplatek za převod (peníze asi z UK entity tečou jinak než z EU entity).

Výhody/nevýhody starých účtů, založených pod UK entitou se tu už řešily mnohokrát, takže je nebudu opakovat. Ve svém vlastním čase si zalistuj zalistuj pár stránek zpátky a pročti si to.
TL;DR je, že účet z UK do EU zatím zmigrovat nejde (a kdo ví, jestli vůbec někdy půjde) a jediná cesta jak z toho ven je vybrat prostředky, účet zrušit a založit nový.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maphiosso 5. 12. 2024 07:53

Ahoj, omlouvám se, pokud už se to tady řešilo. Na T212 vkládám peníze kartou přes CFD účet, kde následně přeposílám na Invest účet. Pokud vkládám debetkou, je vklad bez poplatku. Pokud ale použiju Curve kartu (a je jedno jakou nastavím podkladovou), strhne se vždy o 1% navíc. Nevíte co je to za poplatek nebo jestli je někde specifikovaný v ceníku? Díky
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 5. 12. 2024 08:08

1% poplatek za "High-Risk Merchant"

https://help.curve.com/high-risk-mccs-BkBIoO1QR
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 12. 2024 08:47

Správně, příčinu musíš hledat u Curve, ne u T212, na takové obchodníky zkrátka není Curve vhodná :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod morgRing 5. 12. 2024 12:46

Jak nejlevněji dostat USD z Revolutu na T212?
morgRing
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka