Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 12. 2024 18:02

A v druhém vlákně zaměřeném na kartu a její Platební styk jsem to už psal já :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod sumloli 30. 12. 2024 09:57

Milos píše:T212 od 13. ledna 2025 snižuje úrokové sazby:
• USD: 4,35 % -> 4,1 %
• EUR: 3,7 % -> 3,4 %
• CZK: 4 % -> 3,7 %

Ahoj všem. A jak ye s daněným těchto úroků? Například nějak mne tam leží 1000 eur a něco na nich se přidává každý den. Musím to danet jak sporák nebo je tam ten 100000 limit?
sumloli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 12. 2024 10:02

Pokud jsi povinný podávat daňové přiznání (nebo ho podáváš dobrovolně, protože je to výhodnější než to nedělat, kvůli možnosti získat přeplatky na dani), pak musíš i tyto příjmy uvést. Žádná osvobozená hranice 100 tisíc zde není, je to totiž příjem nikoliv z prodeje cenných papírů, ale z kapitálového majetku (stejně jako třeba dividendy, či jiné bankou či jiným subjektem nezdaněné úroky).
A kdy jsi povinen přiznání podat snad víš, uvedu zjednodušeně jen dvě známé aktuálně platné hranice, od kterých je podání přiznání už povinné:
1) pokud jsi zaměstnanec (příjmy paragraf 6) a mimo tyto příjmy máš nějaké jiné (nejen tyto nedaněné úroky) v celkovém souhrnu vyšší než 20 tisíc za rok
2) pokud nejsi zaměstnanec a máš všechny příjmy komplet vyšší než 50 tisíc za rok
Do uvedených hranic se nepočítají příjmy od daně osvobozené, což jsou třeba právě ty prodeje cenných papírů pod 100 tisíc za rok.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod sumloli 30. 12. 2024 11:59

minarjo píše:Pokud jsi povinný podávat daňové přiznání (nebo ho podáváš dobrovolně, protože je to výhodnější než to nedělat, kvůli možnosti získat přeplatky na dani), pak musíš i tyto příjmy uvést. Žádná osvobozená hranice 100 tisíc zde není, je to totiž příjem nikoliv z prodeje cenných papírů, ale z kapitálového majetku (stejně jako třeba dividendy, či jiné bankou či jiným subjektem nezdaněné úroky).
A kdy jsi povinen přiznání podat snad víš, uvedu zjednodušeně jen dvě známé aktuálně platné hranice, od kterých je podání přiznání už povinné:
1) pokud jsi zaměstnanec (příjmy paragraf 6) a mimo tyto příjmy máš nějaké jiné (nejen tyto nedaněné úroky) v celkovém souhrnu vyšší než 20 tisíc za rok
2) pokud nejsi zaměstnanec a máš všechny příjmy komplet vyšší než 50 tisíc za rok
Do uvedených hranic se nepočítají příjmy od daně osvobozené, což jsou třeba právě ty prodeje cenných papírů pod 100 tisíc za rok.

Díky za plnou odpověď. Podávám přiznání každý rok. Této příjmy do kterého bodu se započítávají?
sumloli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 12. 2024 16:34

Je to řádek "Příjmy z kapitálového majetku dle paragrafu 8" (s tímto řádkem sousedí Příjmy ze samostatné výdělečné činnosti/podnikání dle paragrafu 7 z jedné strany a Příjmy z pronájmu dle paragrafu 9 z druhé strany). Tam uvedeš v Kč ty nezdaněné hrubé úroky a tím se ti daňová povinnost o ně zvýší.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pafes 5. 1. 2025 08:56

T212 mi při vkladu odmítá veškeré karty, ať už je to Revolut eura na CFD, debetka Moneta koruny na Invest nebo u dcery debetka Raiffeisen koruny na Invest nebo CFD. Navíc se mi objevily dvě neznámé platební metody s nulovým limitem výběru, které nemůžu ověřit, když nejsou moje a omezují výběry na ostatních metodách (podpora to předala dál).
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 6. 1. 2025 08:54

Podpora T212 zareagovala rychle a dvě neznámé platební metody odebrala. Poslání eur převodem z Revolutu proběhlo dnes ráno během asi 40 minut, u korun hlásí, že bude zítra. Blokování karet je ale nepříjemné, budí to dojem, že už tento způsob dobíjení nechtějí umožňovat.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vojta80 6. 1. 2025 14:43

Smazání neznámých platebních metod je asi fajn, ale mně by teda znervóznělo už to, že se tam vůbec objevily. První co by mě napadlo je, že se někdo přípravuje na vyluxování účtu...
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 7. 1. 2025 17:36

Mě spíš napadlo, jaký tam mají bordel. Nicméně poslal jsem si na eurový T212 zkušebně 30 Kč z Revolutu, což skončilo mailem "Tvůj nedávný vklad - nesouhlas jména". Pochopitelně proto, že Revolut používá pro korunové převody sběrný účet v Citibank a příjemce vidí, že platba přišla z tohoto sběrného účtu. Ale kupodivu stačilo jim poslat potvrzení o platbě a peníze dorazily spolu s mailem "Byla přidána nová platební metoda" s číslem onoho sběrného účtu, neověřená. Po několika hodinách se metoda objevila i v aplikaci, a co je překvapivé, je ověřená. A převod trval jen hodinu a půl, i když Revolut avizoval, že to budou dva dny (dnes v poledne).
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dana2000 9. 1. 2025 18:49

Dobrý den,
možná budu zakládat investiční účet v CZK u T212. Zajímalo by mne, na jaký účet posíláte CZK?
Má T212 účet u nějaké české banky? Nebo to posíláte někam do GB/FR/jinam? Příchozí platba CZK je z jaké banky? Díky
dana2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 19:02

Pro platby v CZK mají účet v Unicreditbank (číslo účtu 2245344126/2700).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dana2000 9. 1. 2025 19:03

Děkuji, a EUR posíláte kam? CZ/FR/GB/jinam?
dana2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 19:07

Vklad EUR se posílá na DE účet, výběr EUR přichází z FR účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 1. 2025 19:54

Pokud se někdo chystáte založit nový účet u T212, pak doporučuji vygooglit si "Trading212 promo code" a použít ho. Nebo třeba "Lukáš Investor" na YouTube uvádí kód u svých videí. Můžete tak získat frakční akcii v hodnotě až 100€. Aktuálně sice neběží akce na doporučení mezi přáteli, ale tyhle vygooglené kódy fungují. Já takhle získal frakční akcii Microsoftu v hodnotě 1900 Kč, byla by škoda se o to připravit. Kromě kódu je k získání frakční akcie nutné vložit ještě nějaký finanční vklad, například 30 Kč. Pokud to správně chápu, tak kód lze vložit i po dokončení registrace, a to v Nastavení -> Použití promo kódu.

Jinak účet u T212 jsem nabíjel zatím jenom platební kartou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod dana2000 9. 1. 2025 20:28

Děkuji moc, lze nastavit při přihlášení přes PC 2 faktorovou autentizaci, tj. zaslání SMS s přihlašovacím kódem?
dana2000
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka