od tmx643 12. 3. 2025 13:59
Velmi teoreticky existují limitní příkazy typu "all or nothing", ale to je zcela specifická věc a T212 nikde nepíše, že by to tak fungovalo. V praxi se objednávka uspokojuje postupně.
Kromě toho teoretického all or nothing na 14,47 nemohlo být zobchodováno nic, když já měl několik hodin předtím zadaný nákupní příkaz za 14,50. Když ten zůstal neuspokojený, tak cena nemohla klesnout níž. Pokud ta částka má zobrazovat cenu posledního obchodu, je to nesmysl, takový obchod nemohl proběhnout setkáním nabídky a poptávky. Pokud má zobrazovat nejvyšší nákupní příkaz, je to zase nesmysl, protože můj byl vyšší.
Co jsem googlil, děje se to u nich. Jen u hodně likvidních akcií typu Tesly, nebo velkých etf, což je zjevně naprostá většina obchodů u nich, to nikdo není schopný trackovat.
Čili nejen že skrývají spread, ale ceny si zcela vymýšlí a nijak nesouvisí s provedenými obchody ani s nákupními/prodejními příkazy. Nejen na burze, ale ani u IB, a dokonce ani interně u nich.
Takže reálně nákupní poplatek je třeba 0,5 %, přestože se tváří, že je to jen 0,15 % za směnu.