Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
slavo963 píše:Tak minimalne UCB o platbe musi neco vedet a podal bych reklamaci v KB, nech to s UCB vykomunikuji sami.
honzaverner píše:Zdravím,
Dne 8. července 2024 jsem na svůj T212 odeslal vklad ~60000 Kč pomocí údajů o lokálním převodu na CZK UniCredit, které T212 poskytuje.
Tyto údaje jsem doteď bez problémů používal pro více převodů a vždy byly připsány na můj Invest účet, a to do 24h v pracovních dnech. Zkoušel jsem před pár týdny úplně na začátku vlastně dva testovací transfery á 100 Kč, kde jeden měl moji referenci jako variabilní symbol, a druhý ve zprávě pro příjemce, načež prošli bez problémů oba. Potom jsem naposílal za pár týdnu vyšší desítky tisíc, opět bez problému, dnes již zainvestované.
Co se stalo “teď” ale. I přes to, že jsem poslední zmíněný převod provedl úplně stejně jako vždy, dodnes (19.7) jsem ještě ty peníze nedostal a když jsem poprosil 12.7 podporu, aby ji mohli najít, začal jsem dostávat naprosto matoucí a doslova mylnou pomoc, a to opakovaně. Ještě jsem zkusil 15.7 poslat úplně stejným způsobem dva test transfery á 50 Kč, jeden ráno v 7, druhý ve 2 odpoledne, načež první přišel navečer, a druhý ráno, vše v pořádku, sekl se prostě jen ten jeden z 8.7.
Poskytl jsem podpoře všechna běžná potvrzení o odchozí platbě v PDF (banka T212 v CZ je UniCredit, 2700, prostě vše je krásně vidět) a posláno bylo tedy jako obyčejná česká platba. Po pár dnech se podpora obrátila zpět s tvrzením, že vše kontrolovali u své „JP Morgan Bank“ a nemohou platbu najít a ode mě si vyžádali podrobnosti o převodu SWIFT.
Vzhledem k tomu, že na mém profilu u Kyperské filiálky nemám u CZK starý JPM aby to byl SWIFT, k dispozici, převod byl “jediný možný”, český tuzemský, tedy ne přeshraniční SWIFT, a ne do žádné JP Morgan, ale do jejich UniCredit CZ. Co se děje, je, že mám problém buď dokopat podporu k pochopení co jim vlastně vysvětluji a dokladuji, anebo k tomu aby jim došlo, že ten lokální UniCredit mají a některým českým klientům i rovnou nabízejí v Deposit Funds sekci. Nadále se opakují s předpřipravenou odpovědí a žádají mě o UETR references, Swift Instruction copies, FTS/TRN reference numbers, prostě chtějí údaje ke SWIFT transferu.
Je naprosto patrné, že nadále žijí v tom, že pro CZK je pouze JPM SWIFT, což by jejich požadavky dost vysvětlovali a již po několik dnů je nemožné někoho přimět si platbu ověřit u místní české UniCredit pomocí našeho tuzemského transakčního ID, které v těch PDFkách z KB ode mě mají.
V první řadě by tohle mělo sloužit jako varování pro ostatní využívající ten UniCredit, protože se u T212 Supportu zdá být doslova nulové povědomí o nabídce místních bankovních vkladů, a tím pádem nulová schopnost odtrackovat ten převod u nás v ČR (zatím jsem ještě nedostal použitelnou pomoc z chatu). Doplním toto vlákno s výsledkem, kdykoli budu mít nějaký pokrok a/nebo řešení.
Za druhé, a to je hlavně na Vás, zažil někdo z Vás tuto situaci? Podařilo se vám to vyřešit s podporou? Jak to proběhlo? Možná mohu použít vaše zkušenosti jako navigaci pro jejich podporu, abych je dostal na správnou cestu, neboť tímto stylem jinak poletí na Kypr asi už jen obsílka. Řeším i u sebe v Komerčce, ale samozřejmě je jasné jaké (ne)jsou možnosti.
Předem díky za jakoukoliv radu, jestli nějaká vůbec je.
Popsal jsem doslovně jako tu, v angličtině u T212 na fóru, nicméně moderátoři příspěvěk samozřejmě zamítli
Copy paste jsem hodil na Trading 212 subreddit, jestli se někdo nenajde tam, anebo zda jejich podpora, která tam pravidelně s lidmi leccos řeší, nechytí druhý dech.
https://www.reddit.com/r/trading212/com ... r_missing/
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků