Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod morgRing 2. 10. 2024 19:18

Aha, tak chyba byla u mě v čísle účtu. Díky za upozornění, asi mi to uniklo. Tak možná vyjde levněji si USD poslat převodem zpátky a konverzi udělat přes Revolut. Jestli se nepletu, převody má T212 bez poplatků.
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 10. 2024 20:05

T212 používá čistý bankovní kurz + směnný poplatek 0,15%. Řekl bych, že u Revolutu ta směna nevyjde výhodněji.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 10. 2024 22:42

Přesně, navíc poslat USD zpět, to by mohly z toho být poplatky korespondenčních bank+poplatky tvé banky za příchozí mezinárodní platbu (USD, to už je dražší Swift mezinárodní platba, ne mnohdy bezplatná SEPA europlatba). To fakt raději směna v T212, mají těch 0,15% za konverze rozumných.
Jinak tu konverzi z eura do dolaru samosebou udělala banka JP Morgan, u které má T212 v Německu účty v jednotlivých cizích měnách (CZK účet mají u nás v UniCredit Bank). Když jsi poslal eura na jejich dolarový účet, nemohlo to dopadnout jinak. A troufnu si tvrdit, že JP Morgan použila pro konverzi kurz s daleko vyšší marží než těch 0,15%, které má T212 :). Ale s tím už nic neuděláš, ta konverze prostě už proběhla, ber to jako školné za chybu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Rad68 3. 10. 2024 17:57

Jako jestli bylo v plánu to investovat u T212 v eurech, tak bych to ani neposílal pryč a investoval tam v dolarech. Teda záleží, co's tam chtěl investovat, ale některá etf nebo akcie se dají koupit v různých měnách (obecně, nevim jestli zrovna T212 má všechny varianty), potažmo jde často najít podobnou akcii/etf v příslušné měně. Samozřejmě pokud máš úplně přesnej záměr, tak směnit přímo u nich, jak se radí nade mnou.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 10. 2024 11:34

Mam dotaz, chci si zde overit, pokud mi dal znami pozvanku, opravdu dostanu i on tech 100euro ve forme akcie? Nasledne ze mohu tu akcii prodat a bez problemu vybrat cca 2500czk?
Nebudu platit nejake poplatky u Trading212?

Rikal jak je to super, ze nemusi mit zadneho brokera, vse si udela tam sam.
Dal by me zajmalo, jsou tam ty akcie pojistene? :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 9. 10. 2024 11:50

Akcii v ceně 100 EUR nedostaneš. Ta cena je až 100 EUR, většina je někde okolo 8 eur, mají to tam v tabulce, jaká je četnost.

Akcie nejsou pojištěné, existuje pouze garanční fond obchodníků s cennými papíry a ten kryje 90 % do hodnoty 20000 EUR. Pokud nedojde k vytunelování, ale běžnému krachu, tak ty akcie jsou držené zvlášť a dostal bys je.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 10. 2024 12:57

Já třeba dostal (pár měsíců zpět) frakci akcie Starbucks v hodnotě necelých 20 euro. Prodat tu získanou frakci sice lze hned, ale vybrat částku z tohoto prodeje hned nejde, jde s ní jen dále obchodovat (pro další nákup něčeho jiného). Výběr částky získaný touto promo akcí je možný až cca za 2 měsíce od toho získání (ono to v části výběru ukazuje, do kdy je přesně ta částka pro výběr blokovaná).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 10. 2024 13:28

ja dostal akcie LLoyds bank kolem 25€, myslim, ze doporucitel nejake jine kolem 15€
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Blasmo 9. 10. 2024 15:06

Já zakládal účet včera a dostal sem ani nevim co, obratem jsem prodal kolem 250 Kč.
Blasmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 17. 10. 2024 11:51

Karta už jde objednat.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 10. 2024 12:04

Super, je to tak, virtuální lze získat a přidat do GPay během pár vteřin! Takže do 1.11. cashback 1,5%, jen tedy ne zde: https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... r-cashback
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 17. 10. 2024 13:44

Tak mně aplikace ukazuje cashback 1,5% až do 1.1.2025
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mimous 17. 10. 2024 13:45

V nabidce z mailu taky píšou cashback 1.5 až do prvního ledna
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vasek06 17. 10. 2024 13:56

Virtuální kartu už mám nějakou dobu, používám, zatím bez problémů. Původně psal 1.5 % do konce 10-2024 a teď mi došel e-mail s nabídkou 1.1. Asi to posunuli, omezeno výši vrátky 600. Je tam ale spousta výjimek.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rad68 17. 10. 2024 14:27

Mně vituální taky přišla teď, akorát mi nejde přidat do ApplePay (oni to teda avizovali, že to nějaký čas nepůjde, tak doufám, že to rozchodí v rozumné době).

Mně vlastně překvapuje, že taková situace může nastat (já jsem si až doteď myslel, že každá karta tam jde přidat, když jde přidat i různý letenky, jízdenky a věrnostní kartičky a fakt mi hlava nebere, že by to každej takovej vydavatel to zvlášť s Applem domlouval). A neberte to jako nějaký stěžování si, ale tím jak jsem technickej antitalent se chci hlavně ujistit, že něco nedělám blbě, když by to tam normáně přidat šlo.
Rad68
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka