Trading212 UK - zadarmo 1 akcii, jejíž hodnota činí max.100€

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 17. 10. 2024 14:36

Docela by me zajimalo, jak funguje to jejich overeni karty, kterou se vkladalo.
Mam obavu do teto prapodivne spolecnosti davat vetsi penize, kdyz je vlastne nemuzu dostat ven.
Jak overit napr. kartu SkipPay?
- je virtualni
- neni na ni videt jmeno uzivatele
- nejde vygenerovat zadne potvrzeni provedeno vkladu na T212, kde by byly videt pozadovane informace
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 17. 10. 2024 15:14

Screen karty z appky.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Vasek06 17. 10. 2024 15:25

TR 212 mám nějaký pátek, mám tam celkem dost peněz ať už v akciích, ETF nebo i volně. Nikdy jsem neměl nejmenší problém, peníze chodí tam i zpět. Jediný vopruz je ověřování účtů a karet, to je trochu svéráz.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 17. 10. 2024 20:11

aaaa píše:Screen karty z appky.

To samozrejme zamitnou, ptze na jakekoliv virtualni karte neni jmeno.
Ten system overovani karet proste musel vymyslet nejaky idiot nebo vychcanek, ptze nejde o zadnou bezpecnost zakazniku, ale o buzerovani lidi a zajisteni, aby proste nemohli jednodusse vybrat sve penize.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 17. 10. 2024 20:40

Ověřil jsem bez problémů virtuální ČS kartu.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 10. 2024 21:13

@Dvorik:
T212 umožňuje ověřit kartu, kterou se vkládalo, dvěma způsoby:
1) zasláním fota karty - ani to je typické u karet fyzických
2) zasláním té části tvého bankovního výpisu, kde ta transakce kartou bude vidět - číslo karty na výpisech bývá typicky jen částečně, třeba konec, což jim stačí, a že jde o tebe je poznat z jména účtu na výpisu
Druhá možnost jde u řady bank v jejich online bankovnictví nahradit zasláním potvrzení o platbě, kde jsou vidět detaily jen té jedné platby, ne celého účtu.
Takže s virtuální kartou můžeš použít metodu 2). Ale toto sám vidíš, když budeš kartu ověřovat, tyto možnosti ti tam appka T212 ukazuje, jaké všechny možné doklady lze použít, stačí si vyjet detaily možností toho ověření, když ho po tobě aplikace chce. Totéž ostatně při ověření bankovního účtu atd. Takže bez obav.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 18. 10. 2024 06:43

Nevíte někdo jestli jde nějak povolit platby kartou T212 přes PayPal na XTB? Hlavního brokera mám XTB a do teď jsem ho nabíjel přes Revolut, ale T212 má lepší kurz. Zkusil jsem tedy kartu T212 vložit do PayPalu a zaplatit, ale to T212 zamítl z důvodu limitu výběru neověřené hotovosti. To samé T212 píše, když zkouším jejich kartou dobít Revolut. Dá se to nějak ověřit nebo obejít? Díky.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 18. 10. 2024 07:13

No to je presne to same, co psal minarjo.
Nektere platby T212 karotu totiz nejsou online platby, ale POS (coz povazuji za vybery hotovosti) a na ty se vztahuje overeni karet.

Mimochodem T212 karta nejde pridat do Curve.
A odmena 1,5% je prodlouzena do 1.ledna 2025
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 18. 10. 2024 07:27

Dvorik píše:Mimochodem T212 karta nejde pridat do Curve.

Zkusil jsem kartu právě přidat do Curve a vše proběhlo bez problémů. Zatím jsem teda nezkoušel platit, tak jsem zvědavý, zda bude fungovat cashback.

Jakou máte aktuální zkušenost s rychlostí připsání peněz na ten jejich CZK sběrný účet u Unicredit? Posílal jsem včera v 15h poprvé testovací platbu a zatím nic.
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 10. 2024 07:47

Dvorik píše:
aaaa píše:Screen karty z appky.

To samozrejme zamitnou, ptze na jakekoliv virtualni karte neni jmeno.
Ten system overovani karet proste musel vymyslet nejaky idiot nebo vychcanek, ptze nejde o zadnou bezpecnost zakazniku, ale o buzerovani lidi a zajisteni, aby proste nemohli jednodusse vybrat sve penize.

Nejvetsi starost pri overeni karty jsem mel u virtualky Nexo. Protoze nemaji klasicke vypisy(nezle vygenerovat zadny), tuplem s jmenem, a jedine, co jsem T212 poslal byl screen obrazovky s virtualni kartou(kde jsou ale vsechny udaje vc. jmena cisla karty, expirace a CVC) a screen dane transakce. A proslo to.

-- 18. 10. 2024 09:01 --

Jak se procesuji platby kartou T212? Kdyz je primarni ucet v €, a platim v CZK a zaroven mam koruny v poductu, platba probehne s konverzi, nebo se oductuje z CZK poductu? CB se pripisuje kde, na ktoru menovou slozku?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 18. 10. 2024 08:06

Dvorik píše:No to je presne to same, co psal minarjo.
Nektere platby T212 karotu totiz nejsou online platby, ale POS (coz povazuji za vybery hotovosti) a na ty se vztahuje overeni karet.

Mimochodem T212 karta nejde pridat do Curve.
A odmena 1,5% je prodlouzena do 1.ledna 2025

Ale i když si ověřím kartu, tak to stejně nepomůže ne? Musel bych si nějak ověřit ten PayPal nebo přímo XTB :hm U karty mi to i píše nějaký limit pro výběr, což odpovídá tomu co jsem tam vložil, ale pro PayPal je zase limit 0. Takže to ověřit nejde. Nebo se mýlím? :hm

Když to teď porovnám, tak kurzy pro 100€:
T212 - 2529,10
Revolut - 2534,79
XTB - 2538,07

Kdyby tam T212 neměl tyhle problémy, tak karta od Revolutu letí do šuplíku.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 18. 10. 2024 08:09

Může někdo ve zkratce vysvětlit, jak to funguje pro případné nové zájemce? Jestli to vůbec má cenu zakládat?
Je to samostatný účet té karty, který se dá instantně dobíjet kartou (českou kreditkou, o nějaký bonus teď nejde), nebo se platí penězmi z invest účtu, kde je vklad kartou zpoplatněn, takže se musí dobíjet bankovním převodem?
Dá se to použít jako směnárna a ty peníze poslat převodem / kartou na běžný český účet / Revolut?
O jakém ověřování karty se tu mluví? K čemu je potřeba? Chápu ověření karty při vkladu peněz, oni chtějí ověření zdrojové karty až při placení jejich kartou?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 10. 2024 08:26

Doporucuji zalozit T212 v CZK primarne mene, protoze budes moct pres CFD poducet dobijet pomoci DK/KK neomezene v korunach. Jinak "hlavni" investicni ucet jenom do ekvivalentu 2000€, pote 0,7% poplatek.

Ucet lze neomezene dobijet bezplatne normalne prevodem, v €, CZK...celkem 13 men. Lze vyuzit jako smenarnu s 0,15% prirazkou, ale nemam vyzkousene, do jakych castek to toleruji(tzn nic nebudes investovat, a jenom vyuzivat "smenarnu" zejmena s vkladem pres DK/KK, tam bych se trochu obaval pri 100k+ castkach).

Penize lze vybirat na overeny ucet(vyzkoseno mam € a CZK), cca 2-3 dny trva prevod.

Kartu kdyz neoveris, muzes na ni vybrat jenom kolik jsi konkretni kartou vlozil. Overeni je jednoduche, posles vypis - jenom kdyz chces vybirat, pri vkladu neni overeni potrebne.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod morgRing 18. 10. 2024 12:51

Ano, za blbost se platí, moje chyba. Viz výše.
Teď k té kartě. Chápu to správně, že funguje podobně jako RVL? Primární měnu mám EUR, ale když si pošlu na ten jejich účet u Unicredit Czk, bude se chovat jako podúčet a platba jejich kartou na terminálu v czk se odečte z czk účtu? A naopak, pokud bude dostatek prostředků v czk, zaplatím na Slovensku v Eur, vezme to czk a převede?
morgRing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme1255 18. 10. 2024 12:57

Ano, (omylem) vyzkoušeno.
meme1255
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka