WCA international

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jira19 3. 8. 2022 11:27

Tak sliby se neplní, termín splátky nedodržen, přišel další mail o odložení vyplacení. Vypadá to na oddalovaci techniku, třeba ještě někdo platí. Další krok je asi jednoduché předvídat. Někdo to podá a skončí to. Odpověď bude asi jasná: My nemůžeme za to, že nám zablokovali účet........ Navíc ta parta co to nabízela, již má jiný nový super produkt. Trochu mě ta jeho prezentace zklamala. Je to takový návrat do doby, kdy prodávali předražené kastroly důchodcům. Už se to netváří jako investice.
Jira19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 8. 2022 14:51

Sranda si přečíst diskuzi od začatku. Vzdycky se najdou troubové kteří do něčeho podobného vrazí úspory. Kdepak je asi dnes diskutér zajímá mě to �
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jira19 4. 8. 2022 13:42

Vám asi vždy vše vyšlo, nebo že by někdo z té druhé strany? Mě by spíše zajímalo zda někdo dostal z wca své peníze?
Jira19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fc70 4. 8. 2022 15:14

No já konkrétně jsem na tu firmu tady psal varování 27 minut po prvním dotazu. A od té doby, co to tu začal někdo aktivně nabízet (byť ne vlastním jménem provozovatele), jsme kolektivně našli objektivní lži do 4 hodin, evidentní porušování zákona do 6, a účetní nesrovnalosti do 7 hodin.

Jestli to bereš způsobem „no tak to nevyšlo“, tak to vypadá, že sis z té situace nevzal vůbec žádné ponaučení a příští podvod taky „zkusíš“. To samozřejmě můžeš, není to můj problém. Ale doporučuji to jako námět na zamyšlení.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod saabik 4. 8. 2022 16:36

Jira19 píše:Vám asi vždy vše vyšlo, nebo že by někdo z té druhé strany? Mě by spíše zajímalo zda někdo dostal z wca své peníze?

I pro průměrně finančně gramotného člověka tohle bylo od začátku neinvestovatelné. Ten zbytek, včetně vás, to holt musí brát jako školné a příště už třeba bude opatrnější.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Barbora175 4. 8. 2022 18:41

fc70 píše:No já konkrétně jsem na tu firmu tady psal varování 27 minut po prvním dotazu. A od té doby, co to tu začal někdo aktivně nabízet (byť ne vlastním jménem provozovatele), jsme kolektivně našli objektivní lži do 4 hodin, evidentní porušování zákona do 6, a účetní nesrovnalosti do 7 hodin.

Jestli to bereš způsobem „no tak to nevyšlo“, tak to vypadá, že sis z té situace nevzal vůbec žádné ponaučení a příští podvod taky „zkusíš“. To samozřejmě můžeš, není to můj problém. Ale doporučuji to jako námět na zamyšlení.

Ano, informace, které nás měly varovat, byly dohledatelné již dva roky zpět…pokud vám ale investici nabídne rodinný fin. poradce jako např. v našem případě, nemá člověk úplně důvod se po čemkoliv pídit. Do budoucna již člověk bude jistě více ostražitý…
Barbora175
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 4. 8. 2022 19:40

Mě "rodinná finanční poradkyně", když jsem se po tátově smrti zajímal i o jiné nabídky řekla, že jsem jí podrazil a že to přece nemůžu dělat za jejími zády. Vše samozřejmě významně nevýhodné. Takoví jsou nejhorší.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil1 5. 8. 2022 07:59

Hrozný jak umí chamtivost zaslepit rozum. Navíc když to ještě posvětí rodinná finanční poradkyně :D

Patrik to napsal hned jako druhý příspěvek. Opravdu nemělo smysl dál bádat pro toho kdo je alespoń průmerně gramotný.

PatrikChrz píše:Už samotná výše úroku je varováním. Kdyby to byl životaschopný model, půjčí si za zlomek sazby u banky.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Barbora175 8. 8. 2022 13:37

To nám všem teď velmi pomůže - děkujeme ;-)
Barbora175
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasmejdan 8. 8. 2022 15:07

Spíš by mě zajímalo, jak to teď řešíte, jestli to tak chcete nechat být nebo se nějak bránit. Jde o očividný podvod a tuším, že už se z nich nic nevytáhne. Bohužel jsem byl taky tak blbej a nechal jsem se do toho uvrtat přes finančního poradce. Ale nechce se mi to nechat jen tak. Kontaktoval jsem ČNB, která mě slušným způsobem odpálkovala. Podvod je očividný. 3 roky lineární zisk a najednou 70% ztráta. Když tak mě kontaktujte na vasmejdan@seznam.cz
Vasmejdan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod budman 8. 8. 2022 16:24

Podvod byl očividný už dle slibovaného zhodnocení, tak nevím co teď brečíte a co chcete řešit a vůbec tím otravujete úřady... jak už tu zaznělo, berte to jako školné, zvláště když tohle nebyl žádný rafinovaný podvod, tohle byla jednoduchá vábnička na chamtivé pitomce, nic víc.
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 10. 8. 2022 10:03

VAROVÁNÍ: Mám pocit, že začala probíhat 2. fáze podvodu, tzv. dosávání obětí, kdy je poškozeným slibována právní či jiná pomoc a oni se ve snaze zachránit aspoň něco ze ztracené investice nechají obrat o další peníze. Toto se dělo i u minulých podvodů, ALP a jiné, stačí si dát tu práci a přečíst ta dlouhá vlákna. Toto je aktivita jiných, menších podvodníků, kteří mají svůj ověřený postup jak parazitovat na obětech čehokoli.
Obdržel jsem zprávu do SZ (velmi slušnou a milou bez jakéhokoli náznaku dalšího obírání, ale po odpovědi přišla další, která žádá emailový kontakt). Možná se pletu a jsem příliš podezíravý, ale vy, co jste naletěli, buďte opatrní a nenaleťte podruhé. Komunikovat pouze s úřady(zdarma) a právníky(další vynaložené náklady). Jak zde již bylo několikrát napsáno, investice je ztracena a kdo se nepoučil, bude si to musel zopakovat až zase našetří.
HLOUPÝ SE NEPOUČÍ, CHYTRÝ SE POUČÍ NA VLASTNÍCH CHYBÁCH.
JEŠTĚ CHYTŘEJŠÍ SE POUČÍ Z CHYB OSTATNÍCH.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Barbora175 10. 8. 2022 11:44

Já doporučuji kontaktovat Asociaci pro transparentnost investičního trhu :-) https://www.iasociace.cz/
Barbora175
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 10. 8. 2022 12:56

gotesák píše:VAROVÁNÍ:
jo máš pravdu All property :D kolegyně přišla o prachy za prodaný byt marně jsem jí varoval :hm
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 10. 8. 2022 13:12

Nějaký 2 roky starý spolek, na který na internetu nikdo moc neodkazuje. Proč to není zrovna to, o čem tu bylo varováno?
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka