WCA international

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gotesák 21. 5. 2020 15:55

jednadva píše:Migr1: Ale nějaká firma WCA International skutečně měla opletačky s ČNB. Neplnila informační povinnosti právě vůči ČNB. A byla vymazána ze seznamu osob vykonávajících činnosti podobné obhospodařování. Je to ta samá firma, jaká je uvedena v názvu vlákna?

Jednadva-čím víc budeš krmit holuba(trolla), tím častěji sem zavítá........jediný lék na takové přispěvatele(kromě smáznutí) je IGNOROVAT.

tom.brava: Jo, už jsem mu něco v tom duchu psal na SZ.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 15:56

ano je...byl tam problém reportu..byl zaslán v jiném formátu, který ČNB neakceptovala, proto dočasně odebrala 15..holdingu byla už nedávno připsána a s.r.o. už bude taky do několika dní. Je to už jen administrativní úkon..jinak má společnost plno další projektů...Umbro, Juta, elektrárna, nápoje Erebos a další...+ zmíněná nadace Helpínek...vím, že momentálně ještě 15 není..ale počkejte pár dní...kdyby to bylo něco vážného tak za 1, neudělí se 15 ani Holdingu a za 2, neobnovili by ji znovu na s.r.o.
Informace mám z dnešní porady...
Jak jsem nakoupil..tak prodávám..a znovu píšu..je hodně možností investic..a určitě není žádná pro všechny...:-)

-- 21. 5. 2020 16:02 --

jinak budou v brzké době vydány veřejně obchodovatelné dluhopisy..:-)
rád Vás budu kluci informovat...a klidně do mě..:-)

-- 21. 5. 2020 16:12 --

chlapi..ale náhodou mě ta diskuze začala bavit...oživení toho dne v kanclíku.,.. :-) :-)
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 21. 5. 2020 16:13

gotesák píše:Jednadva-čím víc budeš krmit holuba(trolla), tím častěji sem zavítá........jediný lék na takové přispěvatele(kromě smáznutí) je IGNOROVAT.
Tady ale nejde o trolla, tady jde o potenciální oběti, které to vlákno najdou, a uvidí „pozitivní zkušenosti“.

Já sázím na to, že obrovské vlákno typu All Property Limited, kde je každý nesmysl okamžitě roztrhán lidmi, kteří na tom fóru mají nějakou reputaci, pomůže – možná nepomůže teď lidem rozhodujícím se WCA vlákno o WCA, ale to, že můžeme ukázat na APL, kde je to všechno tak strašně stejné, a už se ví, jak to dopadlo, by pomoct mohlo.

-- 21. 5. 2020 16:14 --

Migr1 píše:jinak budou v brzké době vydány veřejně obchodovatelné dluhopisy..:-)
Výborně; těšíme se na prospekt podle zákona a dodržování burzovních předpisů.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:15

chlapi a co kdybyste místo toho neustálého kopání do WCA..i když vidím, že informace nemáte...napsali těm lidem kam mají investovat...Vámi ověřené společnosti..nebude to lepší?..:-)

Mimochodem..k tomu "Trolovi"...chovám se k Vám taky slušně..něco to svědčí o aroganci a inteligenci Tebe samého..ale ještě si klidně kopni..)
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jednadva 21. 5. 2020 16:17

Migr1: ČNB zaslala firmě WCA International, IČO 058 23 013, opakovanou výzvu. Firma ani na jednu výzvu nereagovala. Nesplnila mj. povinnost podat ČNB výkaz o obhospodařovaném majetku.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 21. 5. 2020 16:18

To neuděláme, protože tak se to nedělá. Neexistuje univerzálně dobrá investice pro každého, různé investice se hodí různým lidem v různých životních situacích. Vláken typu „co mám dělat s…“ je tu spousta, a běžně se v nich radí.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:18

za mě...počkej pár dní...pokud nebude 15 obnovena..veřejně se Ti omluvím..:-)

-- 21. 5. 2020 16:19 --

fc70 píše:To neuděláme, protože tak se to nedělá. Neexistuje univerzálně dobrá investice pro každého, různé investice se hodí různým lidem v různých životních situacích. Vláken typu „co mám dělat s…“ je tu spousta, a běžně se v nich radí.

Já ale nepíšu ideální investice...píšu Vámi ověřená...to je velký rozdíl..chlapi dělám tu práci víc ne 10 let.:-)
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jednadva 21. 5. 2020 16:23

Migr1: Jsi ve vlákně WCA International. Předpokládám, že mluvíš o WCA International, IČO 058 23 013. Ta opakovaně neplnila svoje povinnosti vůči ČNB. Jak je možné, že se nepřišlo na to, že do ČNB jen neposlala soubor ve správném formátu?
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:24

všichni víme, že jsou lidi co mají peníze jen pod polštářem, pro které jsou i státní dluhopisy rizikové, pak jsou takoví co jedou krypto a nějaké WCA je pro mě šálek jemné kávy...pak jsou lidi co jedině nemovitostní fond...jiní zlato...dělám vše z toho..i jiné..tak věřte, že propagovat WCA není mým úkolem ani cílem...:-)
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom brava 21. 5. 2020 16:25

Migr1 píše:jinak budou v brzké době vydány veřejně obchodovatelné dluhopisy..:-)

veřejně obchodovatelné??? :shock: :shock: :shock: to jako fakt? to si dali latku docela vysoko....a zvážili jste na poradě s p.Polákem, že veř. obchodovatelnost = úplný prospekt=svlečení firmy"donaha"?

mno každopádně už jsme doma a konečně účel nevinné otázky na WCA z dneška a nastartování diskuze, je venku, že? trocha popularizace předem (a ještě zadarmíko) nikdy neuškodí...
tak hejlíci bacha
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/d ... omika_mato
...a to bylo před covidem na vrcholu ekon. cyklu, teď to bude ještě o level horší
Naposledy upravil tom brava dne 21. 5. 2020 16:56, celkově upraveno 2
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:26

já tady přece netvrdím, že neudělali chybu vůči ČNB...ale pokud jste měli kontrolu ČNB někdy..jak dopadla?...:-)..já Vám jen tvrdím, že se vše řádně doložilo a 15 bude obnovený do pár dní..ale to nám ukáže jedině čas..:)

-- 21. 5. 2020 16:27 --

tom brava píše:

veřejně obchodovatelné??? :shock: :shock: :shock: to jako fakt? to si dali latku docela vysoko....a zvážili jste na poradě s p.Polákem, že veř. obchodovatelnost = úplný prospekt=svlečení firmy"donaha"?

mno každopádně už jsme doma a konečně účel nevinné otázky na WCA z dneška a nastartování diskuze, je venku, že? trocha popularizace předem (a ještě zadarmíko) nikdy neuškodí...
tak hejlíci bacha
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/d ... omika_mato

Vám musel pán Polák šlápnou hodně na kuří oko koukám..:-D

-- 21. 5. 2020 16:30 --

chlapi kde vy investujete?...to mě zajímá vážně a seriozně..
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 21. 5. 2020 16:39

Migr1 píše:
fc70 píše:To neuděláme, protože tak se to nedělá. Neexistuje univerzálně dobrá investice pro každého, různé investice se hodí různým lidem v různých životních situacích. Vláken typu „co mám dělat s…“ je tu spousta, a běžně se v nich radí.

Já ale nepíšu ideální investice...píšu Vámi ověřená...to je velký rozdíl..

„Ověření“ investice nějakým anonymem na fóru nemá žádnou hodnotu; u spousty produktů, které jsou v principu short volatility, minulá zkušenost o ničem nevypovídá — a na tom anonymním člověku, který to „ověřil“ si čitatel (pokud to tedy nezačne šetřit policie) beztak nic nevezme, když to nevyjde. Jde přinejlepším doporučit, co stojí za zvážení.

Najít transparentní investici pod patřičným dohledem regulátorů není vůbec žádný problém: fondů v bankách jsou tisíce, veřejně obchodovatelných akcií jsou tisíce, ETF jsou tisíce. Není potřeba je „ověřovat“ protože není žádná faktická pochybnost o tom, že existují a dělají, co říkají. (A když přesto dojde k účetnímu podvodu typu Enron, řeší se to diverzifikací.) Ano, výnos je v dnešní době docela nízký.

Problém je pak „jen“ v tom, jestli to, co takové firmy říkají, investor přečetl a jestli to odpovídá jeho životní situaci.

Nepamatuji se, že by na tomhle fóru někdo přišel a ptal se, jestli fondy Fidelity jsou podvod nebo „ověřené“; ty instituce chránící investory jsou postavené tak, že takový typ rizika je vůči jiným rizikům investice zanedbatelný. Netransparentní firma, o které nic není na webu, kromě problémů s regulátorem, se těmto institucím chránícím investory vyhýbá – proč asi?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:41

proto jsou investice jako WCA...nebo třeba již zmíněný Stockx alternativní investice a člověk který do toho jde musí znát případné rizika..to je ale zase práce toho poradce...
Migr1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 21. 5. 2020 16:42

A vůbec, hezky od začátku. Je to vklad nebo investice? Jaké je povolení pro sběr vkladů od veřejnosti, kde je prospekt pro veřejnou nabídku cenných papírů? Pokud není, proč není?

-- 21. 5. 2020 16:44 --

Migr1 píše:a člověk který do toho jde musí znát případné rizika..
Výborně, kde jsou informace pro posouzení těch rizik?
to je ale zase práce toho poradce...
Poradce nedělá investiční rozhodnutí. Klient dělá investiční rozhodnutí, na svou odpovědnost. Kde jsou informace, které může klient pro takové rozhodnutí použít?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Migr1 21. 5. 2020 16:45

asi víte moc dobře...že to je neveřejně obchodovatelný fond..s dluhopisy už to bude jinak..ale zase..prodávám, jak jsme nakoupil..
Migr1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka