Fio e-Broker

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rkosa 15. 2. 2024 12:42

Zde
minarjo píše:Jinak přístup na burzu je u Fio zdarma jen tehdy, pokud ti stačí výchozí zpožděná data (15 minut). Když bys chtěl pro USA či Německo realtime data (lze aktivovat v Globálním nastavení), tak ty se už platí (kromě pražské burzy BCPP, tam lze realtime aktivovat zdarma). Ale to je podobné u všech brokerů, že zdarma jsou jen ta drobně zpožděná, což pro dlouhodobé investice nevadí.

Zde bych si dovolil opáčit, že jako neprofesionál můžeš mít online data z US zdarma, pokud v daném měsíci provedeš alespoň 1 obchod.
rkosa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 2. 2024 22:13

Takže se shodneme, že to skutečně není zdarma, ale minimálně za 7,95 USD měsíčně, že? Jojo, to je ta reklamština :D. Navíc trader fakt nejsem, abych realtime data potřeboval a plnil pro ně podmínky, stejné by to mělo být u většiny fakt dlouhodobých investorů. Ten poplatek bezmála 8 USD mi přijde na pravidelné investice natolik vysoký, že sotva jen kvůli realtime datům ho někdo bude chtít platit každý měsíc. Pro běžné obchody normálně i v DIPu, až ho Fio zavede, bude výhodnější ty nákupy (typicky ETF) dělat jen třeba čtvrtletně, aby ten poplatek nebyl vyšší než řekněme 1% z objemu transakce (tedy obchody nad 800 USD za jeden nákup), no a takovou částku fakt typický člověk každý měsíc neuspoří, proto reálně nemá smysl realtime USA data chtít a měsíčně skoro 8 USD platit.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 3. 3. 2024 20:25

Prosím o radu. Dostalo se mi do ruky pár stovek USD a GP Liber. Lze je v vložit na můj investiční účet na pobočce FIO? Děkuji
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 4. 3. 2024 15:35

Ten poplatek si myslím naúčtoval jen při zobrazeni těch dat, takže když ne nakoupíš, resp. si nezobrazíš data tak se neza účtuje?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 3. 2024 18:25

sniper76: Když Ti nikdo neodpověděl ... Nemám zkušenost, ale tipoval bych, že to pro GBP to nepůjde a pro USD to půjde, s poplatkem 0,5 % z objemu min. 75 Kč max. 250 Kč za měnu. Viz ceník bankovních služeb https://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankov ... 240222.pdf.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 4. 3. 2024 20:29

Děkuji. Stavím se na pobočku a uvidím.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 21. 3. 2024 11:34

Zkontrolujte si daně strhávané z amerických dividend, teď mi strhli 30 % místo 15 %.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 21. 3. 2024 11:53

U mě je to ok, strženo 15 %. Máš podepsaný aktuální W8-BEN? Má omezenou platnost 3 kalendářní roky od konce roku, ve kterém byl vyplněn (tj. při vyplnění letos 2024 platí do konce roku 2027). Najdeš to v e-Brokeru v Globálním nastavení.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2024 12:01

Tento problém ve Fio už vědí, není to chyba přímo u Fio, protože Ameriku jim technicky zajišťuje a přístup na US burzy zajišťuje americký custody partner (Pershing llc). No a občas to Američanům takto "ujede", že opomenou aplikovat doloženou českou daňovou rezidenci přes W8, Fio to pak u nich nějak reklamuje.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod avathar 4. 4. 2024 11:04

Potřeboval bych s někým vyměnit dolary ve Fiu za hotovost, ať to nemusím vybírat. Momentálně tam mám 200 USD. Nebo jestli někdo zná trik jak to dostat levně na revolut? Fijáci stále neumí multiměnu.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod rkosa 4. 4. 2024 13:19

avathar píše:Potřeboval bych s někým vyměnit dolary ve Fiu za hotovost, ať to nemusím vybírat. Momentálně tam mám 200 USD. Nebo jestli někdo zná trik jak to dostat levně na revolut? Fijáci stále neumí multiměnu.

Klidně je s tebou vyměním za CZK či EUR - pokud máš odvahu to poslat někomu neznámému z diskuzního fora :D Kurz samozřejmě střed. Kdyžtak se ozvi. Já třeba na větší obnosy používám Easychange, mají EUR i USD účet u Fia a celkem obstojné kurzy
rkosa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod avathar 5. 4. 2024 13:49

Díky za nabídku, já samozřejmě myslím USD - > USD :)
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod rkosa 10. 4. 2024 17:44

Ups, tak to mi tak nějak nedošlo. Dolary v hotovosti jsou pro mě poměrně exotika, jsem spíš na papírová eura a na ty mi stačí zastavit na Tank Ono 8-)
rkosa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 19. 4. 2024 06:46

Dividendy - daně - přiznání - co dáváte za přílohu k dividendám ze zahraničí (sražená daň v zahraničí)?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 4. 2024 06:59

Nic a nebo jen vypis, kdyz si jej vyzadaji. Fio ma dobry, jde to tam najit hezky, jen je tam bohuzel tusim uvedena az po pripadne srazkove dani - to je uvedeno hruba/cista.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka