Fio e-Broker

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tulum 5. 8. 2024 14:33

mimous píše:Roční výnos je rozdíl mezi tím, za kolik jsi nakoupil a jaká byla cena na konci roku. Takže klidně může být i vyšší, když vychytáš propad na podzim, než když koupíš na topu na začátku roku a ono to pak bude celý rok klesat.
Při těch objemech, které tam od zaměstnavatele nejspíš půjdou, víc poznáš to, že budeš poplatit x poplatků za nákup, než to, jestli propásneš ideální čas v průběhu roku.

Aha, tak to je dost důležitý point a tím se ty doporučení tady vysvětlují. No v tomto roce to spíš vypadá na letní propad..
tulum
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 8. 2024 07:57

Teď jsem si zadal odchozí příkaz k převodu peněz z obchodního účtu na FIO běžný účet. Peníze ale neodešly a pokyn čeká jako "nový". Má e-Broker nějaké časové rozmezí, kdy tyto příkazy provádí, a v mezičase se musí čekat? Dík
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 6. 8. 2024 08:28

Mne to chodilo vzdy okamzite.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 8. 2024 08:32

Možné to je - prostě ses trefil do těch aktivních hodin.

Mně se peníze na e-Brokeru dostaly do disponibilního zůstatku pro převod dnes ihned po půlnoci. Ale ona FIO banka v noci funguje v nějakém omezeném režimu, není to 100% online jako třeba v Air. Spíš to vypadá na každodenní částečnou odstávku jako třeba v České spořitelně.

V každém případě ty čekají příkazy z e-Brokeru nakonec odešly někdy po osmé hodině.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 8. 2024 12:46

Ano rozběhne se to typicky po osmé. Stačí se podívat na stránku Peníze - Fio eBroker funguje v těchto peněžních věcech bezpečně "naplno" jen v době, kdy tam v části Konverze deviz jsou k dispozici i poslední dva sloupce pro konverze ve větších objemech (píšou tam, že je to v době 9-16:30, v reálu to mnohdy může být z obou stran trochu širší čas, jde o typický čas, kdy fungují pobočky). Mimo tuto dobu jsou sloupce prázdné (mohou dobu ale tedy přesáhnout) a i převody z/do eBrokera pak mohou trvat déle (oběma směry, multiměnový obchodní účet eBrokera nepodporuje Okamžité platby, narozdíl od běžných bankovních Fio účtů).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 8. 2024 13:27

Děkuji moc
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 12. 8. 2024 10:56

Po letech jsem se vrátil k Fio brokerovi.... Procházím FIO nápovědy i zdejší fórum a nemohu najít odpověď, jak založit Mater účet (nyní mám "Individuální účet klienta").
Musím kvůli tomu na pobočku, nebo k tomu slouží odkaz "Převod účtu z nezařazených účtů pod Fio banku" v globálním nastavení?
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 8. 2024 15:40

Myslím, že máš starý typ koncesionářské smlouvy, což jde změnit, pokud jsi klientem FIO banky - máš účet a IB. V IB podepíšeš přechod na nový typ smlouvy (myslím, že dáš jakoby novou smlouvu a ono to pozná, že už starou smlouvu máš) a pak se ti v eBrokerovi objeví možnost založit nový účet, kde zvolíš Master. Pokud nemáš IB, pak musíš na pobočku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 8. 2024 18:39

Jsem takovej pomalejší. :) Pokud nemáš IB, pak ho lze asi snadno získat na dálku - založit si účet on-line.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod mareka 12. 8. 2024 19:30

IB mám = díky za tip, vyzkouším.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 8. 2024 00:59

Ano je to tak, eBroker v sekci Smlouvy a služby ti povolí online založit nový obchodní účet (=nové portfolio, ať už běžné, kde lze zvolit i ten Master účet obchodníka, nebo DIP, kde je účet obchodníka z principu věci povinný), až když budeš mít nový typ komisionářské smlouvy, který online zakládání dalších obchodních účtů umožňuje. A na ten lze přejít v internetovém bankovnictví Fio přes odkaz +Nový produkt v horním pruhu - tam vybereš uzavření jakoby nové smlouvy na investice, ono to v reálu automaticky nahradí tu zastaralou (současné portfolio obchodního účtu typu Individuální účet klienta v ní zůstane, neboj). Pokud bys už novou investiční smlouvu měl, tak to v té nabídce +Nový produkt ani nebude ji už nabízet (a hlavně by to eBroker umožnil zřídit už teď).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod b00n 13. 8. 2024 17:09

Kvůli DIPu jsem se po čase vrátil do Ebrokera.. bože to je ostuda, že to pořád ještě nemají předělaný.. to je jak vrátit se do minulýho století.
b00n
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 13. 8. 2024 18:49

Není to úplně super puper cool, ale když si zvykneš, je to docela přehledný, funkční a pro mě mnohem použitelnější než třeba Patria nebo Degiro.
xls
Inventář

Předchozí stránka