Fio e-Broker

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 12. 2024 12:18

Jo, ale funguje to i přes převod v rámci banky bez IBAN.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 12. 2024 12:22

Jinak je to zmatecne, ze ve FIO IB je slozka DIPu v CZK, doufam, ze pro danove potreby budou posilat vypis v EUR a ne prepocet jejich blbym kurzem, kdy to nebude stacit na plny odpocet 7200Kc(protoze pri poslani 1915€ to ukazuje dost pod 480000Kc), resp. se bude muset delat prace na vic a bernaku dokladat jine dokumenty.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 23. 12. 2024 12:50

Už se to v rámci DIP několikrát psalo, pokud klient vloží do DIP peníze v měně EUR, tak daňové potvrzení dostane v měně EUR. Jaký kurz pak klient použije pro daňové přiznání, to záleží na něm.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 12. 2024 14:50

Možná je to zmatečné, ale v IB zcela běžné. V ČR je měna CZK, takže mě to nijak nevzrušuje. Podobně mám zůstatky do korun celkově sečtené, co jsem si všiml, v J&T, Creditas ... Ono se i u DIP s CZK počítá jako s cílovou měnou ... já si to alespoň asi průběžně budu vyhodnocovat v CZK (i když jiným kurzem).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 12. 2024 16:23

To co je ohledně investic v IB fakt vůbec neřešte, to je jen sumář produktů klienta. Jinak na vše ohledně investic (DIP i mimo něj) koukat jedině v eBrokeru, pro roční součty pak zejména v sekci Obchody, kde lze užít filtr datumu v levém sloupci (jen tam jsou všechny operace, tedy vklady i nákupy, a to ve měnách v jakých proběhly, jen může být třeba v nastavení náhledu té tabulky Obchody vpravo nahoře přidat sloupce pro euro, výchozí jsou tuším jen ty korunové sloupce). A pak je důležitá i sekce Peníze (zůstatky multiměnového obchodního účtu). Ta by všehochuť dohromady Fio kurzem, jakou vidíte v IB, to je také jen pro hodně hrubou představu o aktuálním investičním majetku klienta.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Vlaj 30. 12. 2024 11:04

Při zřizování přístupu do eBrokeru pomocí návodu https://www.fio.cz/docs/cz/JIS_online_navod.pdf se nám po podepsání návrhu smlouvy pomocí SMS neobjevila podepsaná smlouva v Nastavení, Smlouvy. Je to tím, že v návodu Fio zapomnělo vložit krok "Pracovník pobočky smlouvu ověří/schválí" ?

Asi po půlhodině se tam smlouva objevila.
Vlaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 12. 2024 16:41

Nemyslím že by každou online smlouvu musel pracovník pobočky schválit, spíše jsi na jejich systémy moc rychlý a chtělo to jen chvíli počkat, není to založení nejspíš plně realtime, zvlášť pokud jde o náhledy uložených smluv, které musí systém nějak zpracovat a v PDF podobě následně zveřejnit. Ani online založení účtů v bankách není v tomto směru často plně realtime. Půl hodiny beru jako rozumný čas, než si to tam "sedne", bývá to u jiných subjektů často i déle.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod panPeněženka 1. 1. 2025 19:39

Jde vám přihlásit se do e-Brokera nebo jsem vážně zapomněl heslo, které jsem si měnil někdy začátkem minulého roku?! :-D Pro obnovu hesla prý musím na pobočku, sakriš...
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 1. 2025 19:47

jj, všechno funguje
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 1. 2025 19:49

Ja ho zmenim vzdy na to same. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod panPeněženka 1. 1. 2025 20:01

Díky za vyzkoušení, já jsem vážně *****, musel jsem vymyslet něco, na co prostě teď nepřijdu... :-D Říkal jsem si - není problém, nechám si poslat nějaký e-mail s obnovením nebo nějakou smsku na mobil... a ono houby, jedině osobně na pobočce! :-D
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2025 05:16

Heslo se nemusí změnit, pokud splňuje nějaké parametry, co si nepamatuji. (velké a malé písmeno, číslice, víc než 12 znaků?)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 2. 1. 2025 11:19

Jako novinku pro rok 2025 Fio chystá novou investiční mobilní aplikaci Smartbroker.

Zdroj https://www.penize.cz/osobni-ucty/45375 ... ed-novinek
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod lukas1107 2. 1. 2025 11:41

Třeba jim to letos konečně vyjde

Zdroj 2020:
https://www.penize.cz/rm-system/421617- ... -rm-system
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 2. 1. 2025 12:24

V té odpovědi FIO mluvčího se píše o nové mobilní aplikaci. To je super, nicméně ani slovo o webové verzi. Ta je pocitově 20 let zpátky a hodně by mě zajímalo, co s ní mají v plánu.

Jinak FIO e-Broker je pro mě dobrý na české akcie. Na zahraničních trzích je stanoven poměrně vysoký minimální poplatek, čímž banka říká, že stojí o větší obchody. Na menší dokupy naprosto nevhodné. OK, obchoduji tedy jinde.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka