Fio e-Broker

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 1. 2025 11:37

Všechno tohle znám a zkoušel jsem, ale v DIPu nemám žádnou transakci (mají tam být dva vklady, zůstatek je OK). Obchodní účet OK. K tomu ročnímu intervalu - asi to umí jeden rok najednou, ale jinak jsem z toho nedávno tahal transakce z let dávno minulých (vždy od 1.1. do 31.12. daného roku).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 1. 2025 11:48

Ano vždy to umí jen 365 dní naráz. Proto když se nevyplní datum do, bere to automaticky jako dnešek (do dnes) a datum od systém pak případně zkrátí tak, aby to rok nepřesáhlo. Samosebou kdo chce jiné období než posledních 365 dní tak to vyplní jak potřebuje, ale delší rozsah než rok neprojde.

A nemáš pro ten DIP v levém menu nechtěně jiný filtr, třeba na cenný papír či Trh, nebo nahoře v horním pruhu globální filtr jen na jednu burzu místo Všechny? Vše to zobrazuje jen když nahoře je zvýrazněné "Všechny" (tedy ne jen jedna konkrétní burza/stát) a v levém sloupci jsou údaje filtru (jiné než datum) prázdné. Já pro DIP vklady i nákupy na české burze v pohodě vidím.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 28. 1. 2025 21:31

Jde vám přes E-Broker odeslat nákupní příkaz na IPO Škoda Doosan Power?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 1. 2025 21:41

První obchodní den na burze je plánován na 6. února 2025.
Finální hodnota akcie bude stanovena 5. února 2025, kdy se uzavřou objednávky investorů.

Mělo by to jít už teď? Úplně mi nedává smysl kupovat něco, u čeho zatím neznám cenu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 28. 1. 2025 21:41

IPO dělá RB, Portu a J&T, ne?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 28. 1. 2025 21:46

Já mám u FIO DIP, tak bych to rád pořídil tam.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 1. 2025 21:47

Na burze nejdříve 6.2.2025.

Kde a jak lze získat akcie v rámci IPO

Jako koordinátoři a spolumanažeři emise jsou dle dokumentů emitenta jmenováni Raiffeisen Bank International AG, Raiffeisenbank, a. s., a WOOD & Company Financial Services, a. s. a J&T BANKA, a. s. Akcie Doosan Škoda Power lze standardně pořídit snadno a online také u Patria Finance v obchodní platformě Webtrader v sekci IPO, případně po telefonu. Zájemce jednoduše vyvolá nákupní pokyn vedle názvu Doosan Škoda Power a vyplní poptávaný objem. Zároveň si standardně volí, zda chce akcie pořídit do běžného portfolia nebo DIPu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod intfo 28. 1. 2025 21:59

Ve Fio e-Broker IPO nevidím, ale říkali, že by to tam mělo být také. Tak možná vůbec, nebo se to ještě objeví.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 1. 2025 22:10

O tom, že by IPO mělo být i ve FIO, jsem nikde nečetl.
ISIN už vidět je - "Najdi CP" - CZ1008000310.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 1. 2025 07:28

Ale takto nalezením titulu a zadáním pokynu se u Fio eBrokera zájem o IPO úpis nepodává, to slouží až pak při řádném obchodování na burze. Fio, pokud nějaký titul (akcie či dluhopis) do IPO připustí, tak k tomu bude reklamní nabídka buď přímo červeným textem v levém sloupci nahoře (tam takové IPO nabídky bývají, stejně tak to tam bylo při nedávném úpisu dluhopisů Rohlík II před Vánoci, nebo když zavedli DIP, tak možnost jeho aktivace), nebo ve Zprávách banky odkazem v textu zprávy. V obojím případě se zájem o IPO projevuje vyplněním extra formuláře přes daný odkaz, pokud tedy ve Fio IPO bude, pokud ne, tak půjde klasicky koupit na burze hned po konci IPO, až tam bude emise umístěna. Jinak třeba přes Wood retail, v jejich produktu Portu oPportunity, lze zájem o IPO úpis zadat už teď (upisovací cena 220-260 Kč za akcii lze zadat jako limitní, nebo jako tržní pro maximum nákupu s případným poměrným krácením při větším zájmu než objem emise, za max. 260 Kč za kus).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 1. 2025 09:36

Odpověď z FIO:
úpis bude možný elektronickým proklikem z aplikace ebroker. Aktuálně zatím nemáme od kolegů informaci, kdy přesně úpis přes ebroker spustí, avšak předpokládám, že to bude v co nejbližší době.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod SirVojta 29. 1. 2025 15:14

Už to tam je
SirVojta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 29. 1. 2025 15:45

Už jsem to zadal.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 29. 1. 2025 15:48

@xls
spekuloval jsi nebo si zacílil rovnou na těch 260 Kč?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 29. 1. 2025 15:58

Spíš spekulace na ten minimum. Nemám prachy.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka