Přeškrtnutí burzy v záhlaví ale není na závadu, je vidět, že fakt stoletý systém eBrokera neznáš, chtělo si o tom více přečíst na stránkách Fio

. Ono to znamená jen to, že hlavní akciový kurz dané burzy zobrazené v záhlaví (vedle toho přeškrtlého místa burzy) není v době otevření burzy plně online, neboli že nemáš pro danou burzu aktivní a zaplacená realtime data (v Globálním nastavení). To mám úplně stejně, je to výchozí nastavení (všechna data aby byla zdarma). Jako dlouhodobému investorovi mi fakt nevadí, že mám data z těch přeškrtnutých burz zpožděná o 15 minut (běžné i jinde, když je to zdarma), no a co? Za realtime data měsíčně platí snad jen daytradeři, pro které je 15 minut na burze "mega pohyb" - pro nás dlouhodobé není klíčových pro okamžik obchodu mnohdy ani 15 dnů či týdnů, natož minut

. Takže to vůbec neřeš, burzy jsou ok, není třeba je nějak "aktivovat" jak si myslíš, vždyť ti stačí v tom levém sloupci cokoliv dát hledat a vidíš to sám, že to najde. Pouze pokud bys chtěl kupovat i americké akcie, bylo by třeba vyplnit ještě daňový formulář W-8ben, aby daň z případných dividend z USA byla jen těch 15% a ne víc, ale to tam červeně píše při nalezení US akcie. Pro evropskou burzu za eura (Xetra Německo, akcie či eurová ETF) není třeba nic dalšího.