INVESTIKA

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 1. 2023 12:30

Jsme skoro o tři roky dál. Někdo mi doporučuje Investiku, tak se chci zeptat na názor. V nemovitostech nic nemám (jen krypto, akcie a spořák) a na nějakou vlastní prostředky nemám, tak jsem si říkal, zda nejít cestou nemovitostního fondu. Případně zda mi doporučíte něco podobného. Díky!
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 14. 1. 2023 04:53

Investown (Upvest, FinGOOD), tam je vynos az 10,5% p.a., s LTV 75% zajistenim nemovitosti (rizikem)…

Lze to brat jako TV na 12 nebo 24 mesicu. Takze to nejsou primo investice ale pujcky, alespon v pripade toho IVTW
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nettopeer 14. 1. 2023 08:28

Taky hledám podobné možnosti investic, ideálně v CZK, ale od těchto platform (Investown, Upvest, FinGOOD) mě teď každý odrazuje, právě kvůli riziku, a bývá mi doporučeno ať raději koupím nějaké reit akcie, protože ty pak skutečně vlastním.

Ještě jsem dříve zkusil Ronda invest, což se mě jeví jako nejbezpečnější z těchto možností.

U investiky mě dost odrazuje ten vstupní poplatek, ale ten bude podobný asi u všech těchto fondů.
Nabízím 100 USD za registraci na Etoro přes můj registrační link (5 volných míst) -> SZ
Nettopeer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 17. 1. 2023 09:06

Myslis riziko fraudu ze strany provozovatele anebo pujcky vs vlastneni nemovitosti?

Ten prvni zmineny nema vstupni ani prubezne poplatky a spoluvlastni ho CSAS, coz dost prodava. A vynos 10,5% je take asi nejlepsi dostupny.

Samozrejme problem je, ze ani LTV 75% nemusi stacit pokud by propadly nemovitosti(zastavy) vice a ze k lamani chleba dochazi az pri vraceni jistiny (na konci).
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod saabik 17. 1. 2023 09:22

Co vím, tak loni přes 10 % se dostaly i fondy bez půjček, takže s konzervativnějším přístupem. Loni to šlo tedy celkem snadno. Letos to tak snadno nepůjde...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Předchozí stránka