Důležité je, že začátečníci by neměli kupovat akcie, které minulé 3 roky nejvíce rostly.
Začátečníci by se neměli nechat ovlivnit filmovými herci z YouTube, kteří podvádí s YouTube-výpočtem vnitřni hodnoty nebo fair-hodnoty akcie.
Všichni by měli prodat silné akcie s P/S 7 až 700 hned 15 % pod maximem a nenechat si je propadnout na 1/3 až 1/30.
Prodat 15 % pod maximem by se měly extrémně předražené akcie: Adobe, Airbnb, AMD, Amgen, ASML, Broadcom, Coca-Cola, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Ferrari, Hermes Int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, Palantir, ServiceNow, Snowflake, Strategy, Tesla, Visa. Až do konce života je dobré držet jen slabé akcie s dividendou nad 3 %, které se nikdy nepředraží na P/S nad 6. Když málo rostou, málo se propadnou 2021-2030.
A kupovat je dobré dnes jen akcie s P/S pod 3, s dividendovým výnosem nad 4 %.
Já kupuju 2024-2026 jen akcie: Allianz, Bank of Nova Scotia, BASF, BHP Group, BMW, BNP Paribas, British American Tobacco, Enbridge, Fortescue, HSBC Holdings, Kraft Heinz, Pfizer
Já jsem zažil velký krach předražených akcií na kontě už v letech 2000-2003. Měl jsem tehdy: Nokia, Ericsson, Corning, EMC, Micron Tech., Sun Microsystems.

Filmoví herci z YouTube se nestarají o dnešní P/S a ani neví, co je P/S. Oni ale počítají s P/E za 10 let.

.
Mě zajímají dnes jen akcie s těmito vlastnostmi =