XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 6. 3. 2025 18:30

Od 15.3. zavádí XTB poplatek 0,85 % za vklad přes paypal.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod bugr virbl 6. 3. 2025 19:43

Jaký bude poté tedy nejvýhodnější ideálně bezpoplatkový způsob dostat tam dolary a eura? Je na cestě klasický převod dolarů z revolutu do xtb nějaký poplatek a jak dlouho většinou trvá připsaní prostředků v xtb?
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joolppp 7. 3. 2025 00:21

SEPA platba u EUR, z Revolutu jde okamžitá, na investiční účet se to připíše do pár minut max. USD asi smolík, jen klasická zahraniční platba.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thom 7. 3. 2025 09:13

Na USD to asi bude lepší konvertovat "na místě" (v XTB).
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 3. 2025 10:15

nebo pouzivat T212 s 0,15% prirazkou
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 7. 3. 2025 10:40

V EUR je to pro dobrý kurz docela OK, stále bude fungovat do limitu alespoň Partners kartou > Revolut > SEPA XTB, byť už to bude větší drbání než přímo přes Paypal.
V dolarech buď řešit rovnou na XTB (0,5% za směnu je pořád docela dobrý, Revolut samotný při nižších částkách už není o nic lepší), nebo jiného brokera (IBKR, T212,...).
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod baron84 7. 3. 2025 14:38

Kam přejdete s investicemi v USD? Pro mě byl bezplatný vklad USD přes PayPal dealbreaker
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel444 7. 3. 2025 16:39

XTB rušit nebudu, ale asi otevřu T212 pro menší objemy. Obchody v USD na XTB tímto omezuji jen na reinvestice a změny v PTF. Jinak pro větší objemy v USD jsou nadále použitelní brokeři např. Fio, IB, LYNX
Pavel444
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 3. 2025 07:56

baron84 píše:Kam přejdete s investicemi v USD? Pro mě byl bezplatný vklad USD přes PayPal dealbreaker

T212. Ale s jejich konverzi z CZK/EUR, kdyz mas USD nekde na externim uctu, bude to slozitejsi(drazsi) na preposilani. Ale uz to nikdy nebude za nulu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod bugr virbl 8. 3. 2025 09:37

Je někde poplatek na cestě Partners kartou USD > Revolut > převod USD do XTB.

Ten klasický převod dolarů z Revolutu do XTB je nějak zpoplatněn?

Má někdo zkušenost cca za jak dlouho se ten převod připíše u XTB?
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod baron84 8. 3. 2025 10:21

Ano, převod Revolut -> XTB bude zpoplatněn a nikdo ti předem neřekne, kolik to bude
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 3. 2025 11:11

XTB má USD účet u JP Morgan v Německu, to by mohlo jít i bez korespondenčních bank z Litvy. :-) Tipuji poplatek Revolutu na úrovni pár desetikorun.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 3. 2025 12:01

Ale XTB vám pánové platbu v USD z Revolutu může (a měl by) odmítnout, protože nepřijde z účtu na vaše jméno! Jak známo, u Revolutu má každý pro odesílání plateb na své jméno jen účet v euru (pro SEPA platby) a jen v euru je to přímo z takového účtu (IBANu na jméno klienta) posláno. V jiných měnách (CZK, USD...) používá Revolut pro odesílání plateb systém sběrných účtů a spolupracujících subjektů, do XTB by tak USD platba přišla buď z účtu na jméno "Revolut", nebo klidně i jiné instituce, která s ním spolupracuje (stejně, jako když si z Revolut pošlete CZK na svůj český účet). A žádný broker by kvůli AML atd. neměl přijmout vklady, které nejsou z účtu na jméno klienta. Tudy tedy spolehlivá cesta moc nevede.
Já osobně mám u XTB jen eurové ptf. a eurové cenné papíry (hlavně ETF), dolarové mám u Lynx a částečně Degiro.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 3. 2025 12:18

Máš pravdu, v této "maličkosti" by tedy mohl být problém. Koukal jsem do odeslaných plateb z Revolutu a nikdy to nepřišlo z mého účtu v případě CZK. Jestli to tedy platí i pro USD, je to problém.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 8. 3. 2025 12:50

minarjo píše:... bla bla bla ...

Zase snůška teoretických spekulací, ale praxe žádná co?
Když se někdo ptá na zkušenosti ostatních a já žádnou zkušenost nemám, tak se k tomu nevyjadřuju...

@bugr virbl
Já USD z Revolutu do XTB poslat zkoušel, platba se připsala cca do hodiny, jediný poplatek který jsem zaplatil byly cca 4 USD, které mi před odesláním platby Revolut ukazoval v aplikaci.
Zadaná částka, kterou jsem odeslal do XTB dorazila celá, bez dalších poplatků stržených někde po cestě.

Bylo to ale už nějakej pátek zpátky a nikdo ti s jistotou neřekne se teď něco změnilo a co platí právě teď, vzhledem k tomu že ani sám Revolut některé změny nepublikuje...
Pokud chceš mít jistotu tak si to radši otestuj sám a nespoléhej na hypotézy místního osazenstva.
Naposledy upravil fijosh dne 8. 3. 2025 12:53, celkově upraveno 2
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka