XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 17. 3. 2025 22:32

XTB přijímá platby z Roklenu, ale platba předpokládám bude s poplatkem, jelikož XTB má USD účet u JPMorgan a Roklen asi nemá USD účet u JPMorgan.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 18. 3. 2025 15:25

bugr virbl píše:Může tohle fungovat i do XTB?
Někde jsem tu možná četl, že pouze první platba musí být zaslaná z účtu na své jméno, další platby XTB připíše i z cizích/transakčních účtů?
Myslím, že ne.
U XTB platí, že platby mohou být zasílány pouze z účtů vedených na tvoje jméno.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod ONes 18. 3. 2025 16:11

Ahoj,
neměl by někdo pozvánku k registraci nového zákazníka XTB v rámci probíhající akce "pozvi přátele"?
Kdyžtak prosím o zaslání odkazu SZ.
Díky ONes

EDIT: děkuji za pozvánky. Prozatím pořešeno (zbývá mi dokončit KYC ověření u XTB, což je tedy děs...)
Naposledy upravil ONes dne 19. 3. 2025 00:23, celkově upraveno 1
ONes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2025 18:33

@ONes: Poslal jsem ti SZ

DoubleSix píše:
bugr virbl píše:Může tohle fungovat i do XTB?
Někde jsem tu možná četl, že pouze první platba musí být zaslaná z účtu na své jméno, další platby XTB připíše i z cizích/transakčních účtů?
Myslím, že ne.
U XTB platí, že platby mohou být zasílány pouze z účtů vedených na tvoje jméno.

To platí primárně jen pro první platby, následné platby mohou být i z "nevlastních" účtů.
Milos
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
xoj

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 3. 2025 16:21

0% poplatek za konverzi měn na multiměnové kartě XTB

Vážený Zákazníku,
rádi bychom Vás informovali, že jsme zrušili poplatek za konverzi měn na multiměnové kartě XTB. 0% poplatek se vztahuje výhradně na směnu měn provedenou pomocí multiměnové karty, bez dalších podmínek.

Až Partners zkazí kurz a T212 zruší cashback, tak asi dobrý.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2025 19:14

Super, 0% alternativ neni nikdy dost.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod bugr virbl 9. 4. 2025 18:59

Tak díky eWallet XTB předvedlo slušný obrat v rámci atraktivity pro stávající i nové klienty.
Už ste někdo použil jako směnárnu a otestoval poplatky na cestě převod USD z XTB na USD účet vedený u tuzemské banky?
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alpha8520 10. 4. 2025 15:19

Asi se to tu už řešilo, ale...Výběr v XTB je nad 3000 zdarma? Takže když si tam pošlu víc peněz, ať mám na nákup třeba ETF dle zítřejšího kurzu, zbyde mi tam třeba 1500, které chci dostat zpátky na můj účet z kterého jsem to poslal, tak tam mám poslat třeba ještě 2k a pak to vybrat všechno? Nebudu nic platit?
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 12. 4. 2025 11:36

Už si to nepamatuji ale vysvětlovali mi že na eura se ten limit nevztahuje nebo co (Když jsem měl jenom eurový účet)

Ty snad budeš nakupovat za Kč? :-)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 13. 4. 2025 11:34

V případě výplaty prostředků menší než 3000 CZK je účtována provize ve výši 350 CZK.

Neúčtujeme žádné poplatky za výběr prostředků v cizí měně.

Zdroj https://www.xtb.com/cz/help-center/plat ... y-a-vybery
Milos
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
langoshR

Odeslat příspěvekod ktjunior 17. 4. 2025 07:21

Zdravim, potrebuji smenit CZK na 20000 EUR na nakup auta. Ty pak bud poslat do Litvy, nebo vybrat v Litve. Myslite, ze je pro tyto ucely vhodne pouzit XTB eWallet? Virtualni kartu mam nyni v telefonu. Lze pomoci ni vybrat takove mnozstvi z bankomatu bez poplatku?

Mate pripadne lepsi variantu na premenu takoveho mnozstvi penez? Koukal jsem aktualne navic na Exchange, Revolut a Partners. Revolut (25.08 CZK/EUR) je horsi nez XTB (25.04 CZK/EUR) a navic ma dalsi poplatky pri vymene vetsi castky, Partners (24.99 CZK/EUR) je nejlepsi ale jen do 100tis CZK za mesic a Exchange (25.06 CZK/EUR) je trochu horsi nez XTB a vyrizovani po telefonu mne moc nevyhovuje.

Moc dekuji.
ktjunior
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka