XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 23. 6. 2024 06:09

Mne na to rekli, ze si mam nastavit automaticke mazani, kdyz jsem ty maily chtel vypnout.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod blackwork 23. 6. 2024 09:03

contrarian píše:Dotaz na cenu převodu USD Fio-XTB: Fio si účtuje 200Kc odchozí (SHA) a 100Kc příchozí. XTB si dle jejich webu neúčtuje nic. Nebo je někde něco skrytého? Díky.

To asi nikdo radši nezkouší, USD na XTB přes PayPal kartu navázanou na Revolut nebo rovnou z Roklenu ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 6. 2024 15:04

Posílám si USD na XTB (i eToro) přes PayPal po směně na Revolutu. Platba kartou je zdarma. Jediné co "platím" je malý spread od stř.kursu na Revolutu při směně CZK-USD, jinak Free. Neplacená služba R. je jen po-pá, do 1000$, za 30D. Ale nyní je letní akce Free i na vyšší částky.

Když to bude platba FIO $-kartou, tak by to mělo být levné (předpokládám Free). Posílání $ z účtu na účet z evropských bank je drahé (hl. u malých částek).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 6. 2024 17:00

Revolut uz "upustil" od prirazky ke kurzu pres vikendy, rozsiril spready...a free je 25000 kc/mes u stand. planu.
O jakou letni akci jde? Ja mam v apce stale jenom 25000...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 6. 2024 18:47

V tomhle vlákně je to sice úplně OT, ale opravdu jsou u Revolutu ty víkendové přirážky minulostí? Mně teda ta informace v app přišla taky, ale nevidím v těch spreadech žádný rozdíl - u nákupu (při EUR) teď v neděli podvečer vidím 25,166 Kč/Eur, prodej 24,735 Kč/Eur, čili spread 1,72 %, což je snad úplně stejné jako v minulosti...
Bohužel u těch rozšířených spreadů to taky tak vidím - nyní mi přijde, že začíná být výhodnější si před směnou přihlásit i do devizovky a požádat si o kurz i tam - je dost pravděpodobné, že to vyjde srovnatelně, či lépe. Akci taky žádnou nemám.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 23. 6. 2024 19:44

To je ale spread (40 haléřů místo cca 10-12 v business hours), předtím byl vyloženě poplatek. Je to lepší než dřív. Výhodné to ale moc není
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 26. 6. 2024 11:22

slavo963 píše:Revolut uz "upustil" od prirazky ke kurzu pres vikendy, rozsiril spready...a free je 25000 kc/mes u stand. planu.
O jakou letni akci jde? Ja mam v apce stale jenom 25000...

Přes léto někomu nabídli zrušit limit.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod TheSubways 6. 7. 2024 09:44

U XTB nyní probíhá akce, v rámci které můžete při založení účtu získat 15€ ve frakčních akciích, viz zde: https://www.xtb.com/cz/trzni-analyzy/zp ... ele-do-xtb

Pokud byste někdo chtěl založit u XTB účet s touto odměnou, rád Vám zašlu zvací odkaz pro registraci.
TheSubways
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stileth 6. 7. 2024 10:06

Premyslim postupne prenest potrfolio US akcii z Trading212 do XTB diky moznosti vkladat USD bez poplatku pres Paypal, ale prijde mi, ze XTB neumi zadat hromadny pokyn ve stylu Trading212 kolacu?
Je to tak nebo mi neco unika? Uplne se mi nechce delat kazdy mesic 40-50 pokynu.
Diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vasek06 6. 7. 2024 12:03

V akci založení XTB nabízím polovinu odměny, domluva sz.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 7. 2024 16:57

@Stileth:
To co hledáš se u XTB jmenuje (investiční) Plán a jde to konfigurovat pouze v jejich appce. Každý Plán (tedy mix ETF se stanovením procentního zastoupení, lze mít až 10 Plánů) má dokonce své vlastní číslo účtu, na které lze přímo do Plánu poslat cash, třeba eura v mém případě - a je to pak zcela zdarma (i bez konverze měny, když v plánu je také vše eurové).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 6. 7. 2024 17:15

@minarjo on se neptá na ETF, ale na akcie. A ty do investičních plánů dát nelze.
Čili odpověď zní - ne, XTB nemá ekvivalent koláčů v podání T212. Alespoň ne v tuto chvíli. A jestli někdy v budoucnu možnosti investičních plánů rozšíří a půjde vkládat i jednotlivé akcie, je otázka pro věšteckou kouli. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stileth 6. 7. 2024 18:35

Ano, myslel jsem akcie. Ty investicni plany v apce jsem si vsiml uz drive, ale diky.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 7. 2024 18:52

Pak XTB teď skutečně nemůže sloužit, není to až tak robotická platforma jako třeba Portu, které toto umí, klidně mix akcií i ETF v jednom plánu (u Portu tedy ve vlastní Strategii).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Ota987 17. 7. 2024 17:35

Za únor 2024 mi nebyla stržena daň z úroků z volných prostředků na mém eurovém účtu u XTB (Free-funds Interest Tax 2024-02). Byl pouze připsán úrok (Free-fund Interest 2024-02). Všechny ostatní měsíce jsou v pořádku. Reklamoval jsem to u XTB a po třech měsících pořád žádná odpověď. Máte to někdo také tak? Děkuji
Edit
Nejde mi o tu reklamaci, jde mi o to, jesli i někomu dalšímu nebyla stržena ta daň z úroků nezainvestovaných prostředků.
Ota987
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka