XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod nod32 18. 7. 2024 10:40

Ahoj,chtel bych se zeptat k urocenemu euro uctu.
XTB srazi a odvede dan za mne,nebo musim danit pres danove priznani.
Jsem danovy rezident Ceske Republiky.
Dekuji za odpoved.
nod32
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 7. 2024 11:29

XTB daň z připsaných úroků automaticky strhává a odvádí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ste78 18. 7. 2024 14:36

Ota987 píše:Za únor 2024 mi nebyla stržena daň z úroků z volných prostředků na mém eurovém účtu u XTB (Free-funds Interest Tax 2024-02). Byl pouze připsán úrok (Free-fund Interest 2024-02). Všechny ostatní měsíce jsou v pořádku. Reklamoval jsem to u XTB a po třech měsících pořád žádná odpověď. Máte to někdo také tak? Děkuji
Edit
Nejde mi o tu reklamaci, jde mi o to, jesli i někomu dalšímu nebyla stržena ta daň z úroků nezainvestovaných prostředků.

Nevím co EUR, ale CZK úroky již nestrhávají řadu měsíců.. :)
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 18. 7. 2024 17:22

Klasický bordel, pokud si to opravdu reklamoval, máš na to doklad,, tak by mohli mít docela problém za nevyřízení reklamace ve lhůtě. Já bych to asi nereklamoval, leda že by to byl nějaký renonc nad 100 000 Kč (Tam už myslím hrozí postih na úseku trestního práva :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 7. 2024 06:35

IBIT lze na xtb a Trading 212 koupit jenom jako derivat(CFD). Tzn, ze se nejspise neuplatnuje casovy test?
Jak to je ve FIO, tam lze IBIT koupit jako klasicke ETF? Nebo mate tip, kde lze jinde spotove BTC ETF koupit?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod lungaj 22. 7. 2024 09:33

Ve Fio Brokeru lze koupit IBIT jako klasické ETF z burzy Nasdaq.
lungaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 25. 7. 2024 11:31

Zvažuji založení XTB, takže budu rád za zvací odkaz.
Jestli jsem to správně pochopil, kromě registrace nic dělat nemusím - investovat plánuji až v polovině srpna. Díky

Edit: Díky za odkazy Milos byl první - využiji jeho odkaz
Naposledy upravil libol dne 25. 7. 2024 14:30, celkově upraveno 2
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 7. 2024 11:46

Zvací odkaz jsem ti poslal do SZ. Pro získání frakční akcie se musíš zaregistrovat a provést vklad (v libovolné částce), viz. https://cz.xtb.com/pozvi-pratele
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 7. 2024 14:03

Ota987 píše:Za únor 2024 mi nebyla stržena daň z úroků z volných prostředků na mém eurovém účtu u XTB (Free-funds Interest Tax 2024-02). Byl pouze připsán úrok (Free-fund Interest 2024-02). Všechny ostatní měsíce jsou v pořádku. Reklamoval jsem to u XTB a po třech měsících pořád žádná odpověď. Máte to někdo také tak? Děkuji
Edit
Nejde mi o tu reklamaci, jde mi o to, jesli i někomu dalšímu nebyla stržena ta daň z úroků nezainvestovaných prostředků.

Za únor až duben nesraženo. Každopádně pokud jsem to pochopil správně, tak za odvod daně by mělo být zodpovědné XTB (jestli je to stejné jako u bank). Akorát by se člověk při malém zůstatku mohl zpětně dostat do debetu.

Celkově mně přijde XTB dost garážovka.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 6. 8. 2024 11:29

Nově lze vytvářet a spravovat investiční plány i v xStation na webu.

Je trochu zvláštní, že se tím XTB nikde nepochlubilo (ani zmínka na webu nebo na sockách). Narazil jsem na to úplnou náhodou při proklikávání webové platformy..
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 16. 8. 2024 07:54

Ahoj,

Rád bych si nechal poradit - doteď jsem dobíjel EURový účet u XTB pouze většími částkami (5000 EUR+) přes RoklenFX, ale rád bych tyto vklady zpravidelnil. Jakého prostředníka byste doporučili? Co jsem tak nakoukal, tak nejlépe by mělo vycházet Revolut nebo Wise. Je v nich nějaký zásadní rozdíl? Zajímá mě čistě, jak co nejlépe/nejlevněji dostat částku do 100k CZK na XTB EURový účet. Žádné další funkce na 99% využívat nebudu. Pro vklady/výběry větších částek používám RoklenFX a dle info co mám, by to mělo být ideální, ale na menší částky tak výhodný prý není...
I_am_Markus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 16. 8. 2024 10:05

Revolut klidně můžu doporučit. Sám to tak mám zautomatizované už několik měsíců. Nastavená pravidelná platba přímo do investičního plánu a jediná starost je, aby na Revolutu bylo dost peněz, ale to on se ozve, když není :)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stileth 10. 9. 2024 19:56

Funguje vam web XTB?
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panPeněženka 10. 9. 2024 20:02

Funguje... nebyla to příprava na tu 2FA, kterou ode dneška mají v obchodních podmínkách? Nasadili to už? :-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stileth 10. 9. 2024 20:25

Zvlastni, jaky prohlizec?

Ja zkousim vsechny co mam vsude stejna chyba - na PC:

Chyba zabezpečeného spojení

Při spojení s www.xtb.com nastala chyba. Partner obdržel platný certifikát, ale přístup byl odmítnut.

Kód chyby: SSL_ERROR_ACCESS_DENIED_ALERT

Požadovanou stránku nelze zobrazit, protože nelze ověřit autenticitu přijatých dat.
Kontaktujte prosím vlastníky webového serveru a informujte je o tomto problému.
Stileth
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka