XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 8. 3. 2025 12:50

Jj, už se o tom někde i psalo, že pokud se nejedná o úplně první platbu do XTB, tak platba do XTB přijde i z cizího účtu.
A ten poplatek 100Kč (aktuálně 4,31USD) za poslání USD na německý účet XTB také odpovídá ceníku Revolutu :-) Poslední osobní zkušenost s posláním USD do XTB z ledna 2025 je kdyžtak zde viewtopic.php?p=13857211#p13857211
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 3. 2025 08:46

Takze se neplati zadny poplatek korespondencni banky?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 10. 3. 2025 19:19

nastuduj si BEN SHA OUR

jde taky o tom, zda se bavime o kapesnym nebo vetsich castkach

(pres revolut a karty bych posilal spise to kapesny dfo 100 K mesicne - asi se jim nebude libit, kdyz na vas budou doplacet)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pavelxcz 11. 3. 2025 10:05

Tak se na XTB objevil Fiscal report za 2024, ale je to dost hrůza. Je to v PDF, ale v mém případě tam třeba úplně chybí připsané dividendy, nebo není poznat, jestli připsané úroky z volných prostředků jsou zdaněné nebo ne. Takže stejně si to budu muset vyexportovat a probrat se jednotlivými transakcemi.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ste78 11. 3. 2025 18:29

pavelxcz píše:Tak se na XTB objevil Fiscal report za 2024, ale je to dost hrůza. Je to v PDF, ale v mém případě tam třeba úplně chybí připsané dividendy, nebo není poznat, jestli připsané úroky z volných prostředků jsou zdaněné nebo ne. Takže stejně si to budu muset vyexportovat a probrat se jednotlivými transakcemi.

je tam i excel, kde ty divi jsou. Jinak je to klasický hnus. Čísla mi nebere excel jako čísla, takže hned nemůžu sčítat, musím převádět. Neuvěřitelný, jak to ti kluci nejsou schopni udělat normální. Veškerý prachy investovaný do marketingu. Na tohle by stačil jeden brigádník na dva dny. Bože i já bych to připravil líp, ty automatizovaný exporty do fiscal reportu. Strašně odflákly. Thumbs donw.
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 11. 3. 2025 21:21

polska kvalitka? napis jim co a jak a treba za rok to bude lepsi :-)

ja jsem take neveril ze v inves... ze neprisli na to, ze se nastavuje kodovani cestiny i pro CSV exporty, aby i Microsoft Excel (v Windows, Applu) spravne nacetl cestinu z CSV. Tvrdili, ze si nikdo z tehdy 70.000 ovecek si jim nestezoval ... Po vysvetleni to opravili vcelklu rychle (staci spravne nastavit prvni BYTE v CSV souboru).
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bellows-CZE 12. 3. 2025 14:54

Jsou to asi dva týdny, co na XTB nejde stáhnout CSV export. Předělali to na XLSX. Je někde nějaký převodník do csv ve formátu, aby fungoval import do digrin? Jaký používáte portfolio tracker, který umožňuje import z XTB nejlépe free? Díky
Bellows-CZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VVNP 12. 3. 2025 15:55

Xlsx by měl jít Excelem přímo přeuložit do csv (dokonce několika formátů). Tak bych to zkusil takto, případně modifikoval v textovém editoru pomocí nahrazení znaků. Csv je hloupej formát, žádnou vědu bych v tom nehledal.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 3. 2025 21:39

Bellows-CZE píše:Jsou to asi dva týdny, co na XTB nejde stáhnout CSV export. Předělali to na XLSX. Je někde nějaký převodník do csv ve formátu, aby fungoval import do digrin? Jaký používáte portfolio tracker, který umožňuje import z XTB nejlépe free? Díky

Taxomat
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukas1107 13. 3. 2025 20:04

Akce pozvi přátele opět běží. Odměna až 45EUR ve frakčních akciích.
Pokud má někdo zájem můžu poslat pozvánku.

podmínky akce
https://xtb.scdn5.secure.raxcdn.com/fil ... -clean.pdf
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bugr virbl 15. 3. 2025 11:26

Máte někdo konkrétní zkušenost jaké jsou poplatky na cestě?

Partners kartou USD → Revolut→ převod na ČSOB spořící USD účet → platba do XTB

Mám totiž stejně v plánu založit ČSOB spořící USD účet kvůli DIP u Patria.
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 3. 2025 15:11

Konkrétní zkušenost nemám, ale kromě velkých částek se to rozhodně nevyplatí proti konverznímu poplatku 0,5 % přímo na XTB. A partners kartou nabiješ Revolut maximálně 100000 Kč, takže neexistuje situace, aby se to vyplatilo.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 3. 2025 18:40

Zahraniční platby jsou u ČSOB zpoplatněny 1 % (příchozí min. 150 Kč. max. 1000 Kč, odchozí jsou ještě dražší - max. 1500 Kč) a něco "požerou" i poplatky korespondenčních bank...

Na zahraniční platební styk je to naprosto nevhodné a nemá to ani smysl na převody v USD do Patrie (do ekvivalentu do 200 tisíc Kč - u Patrie můžou klienti s ČSOB Premium směňovat za 0,5 % - výhodnější to může být snad jen směnit přes nějakou devizovku, která má účty i v ČSOB)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 17. 3. 2025 17:21

fremantle píše:Na zahraniční platební styk je to naprosto nevhodné a nemá to ani smysl na převody v USD do Patrie (do ekvivalentu do 200 tisíc Kč - u Patrie můžou klienti s ČSOB Premium směňovat za 0,5 % - výhodnější to může být snad jen směnit přes nějakou devizovku, která má účty i v ČSOB)...
Já USD do Patrie směňuju u Roklenu a umí je poslat na ČSOB účet (v USD) a z něj si to přepošlu za 5Kč do Patrie.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod bugr virbl 17. 3. 2025 22:06

[i]Já USD do Patrie směňuju u Roklenu a umí je poslat na ČSOB účet (v USD) a z něj si to přepošlu za 5Kč do Patrie.[/i]

Tohle je supr rada, dík!!

Může tohle fungovat i do XTB?
Někde jsem tu možná četl, že pouze první platba musí být zaslaná z účtu na své jméno, další platby XTB připíše i z cizích/transakčních účtů?
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka