ČSOB Drobné

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 26. 12. 2020 06:56

Ahoj, někdo zkušenost s tímto relativně novým produktem a fondem ČSOB Bohatství? Jako stará konzerva bych u investování možná začal takto pomalu, obzvlášť, když je to zadarmo :-D, teda to založení.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod hgfdsa 26. 12. 2020 08:04

Fondy přes banky = produkt pro hlupáky. Je to jen můj názor.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 26. 12. 2020 08:24

To záleží na objemu. Jestli tohle bude řádově 30 plateb kartou měsíčně s průměrným vkladem 10 Kč, tj. 3600 ročně, nic jiného než spořicí účet a bankovní fond moc nedává smysl.

(Jiná věc je, jestli má smysl pro jakýkoli cíl investovat jen 3600 ročně, ale čistě jako první seznámení a příležitost s malým rizikem si zažít tu emoční stránku věci je cena toho bankovního fondu asi dobře přijatelné školné.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod hgfdsa 26. 12. 2020 08:42

Průměrný vklad 10 Kč, když je minimální vklad 500 Kč? :hm
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod redhaven 26. 12. 2020 08:45

Akcie = produkt pro hloupé hazardéry
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Delitzsch 26. 12. 2020 08:54

Minimální vklad do fondu je 300,- Kč. Je to produkt spíše pro zábavu, protože při běžném provozu a současném nastavení zaokrouhlování se odkládají velice malé částky - trvá relativně dlouho, než se odloží potřebných 300,- Kč. Vždy se odkládá 300,-, ty se zainvestují a tak pořád dokola. Nic moc to nepřinese, ale není špatné to mít. Pro vstup do investování je opravdu velmi mírný start. ČSOB Bohatství je smíšený fond s relativně nízkým rizikem (přibližně 50% dluhopisy, 40% akcie), výkonnost za poslední rok přibližně 4%, za 5 let 3%, vstupní poplatek při napojení do ČSOB Drobné není, poplatek za správu 1,5%.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pajkyt 26. 12. 2020 09:45

Produkt jsem si založil na základě současné akce (https://www.csob.cz/portal/lide/investi ... b-drobnymi). Po cca. 14 ti dnech jsem jako odměnu obdržel 20 podílových listů fondu ČSOB Bohatství. Prvních 300 Kč bylo do fondu odesláno po cca. měsíci používání. Beru to tak trochu jako zajímavou hru.
Pajkyt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gotesák 26. 12. 2020 09:50

hgfdsa píše:Fondy přes banky = produkt pro hlupáky. Je to jen můj názor.

V investičním názvosloví existují termíny "smart money" a "dump money", ovšem ten význam je jiný, vysvětlení zde: https://www.investopedia.com/investing/ ... customers/
a zde je příklad, jak nám to může pomoci v našich investičních strategiích a odhadech trhu
smart vs.dump money.png

no a co se týká Tvého názoru, který jsi vyplodil
hgfdsa píše:Je to jen můj názor.
tak k tomu se hodí toto:
Forrest-Gump-hl-ka.jpg

Hezký zbytek Vánoc o<:)
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prcek 15. 11. 2024 10:16

Ahoj. Nikde jsem nenašel (aniž bych si produkt založil), jaké fondy mám na výběr v ČSOB Drobné. Je to jakýkoliv fond z toho seznamu https://www.csob.cz/lide/investicni-pro ... hled-fondu, nebo jen nějaký menší výběr? Díky.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 15. 11. 2024 10:41

Já mám k dispozici výběr z šesti fondů. Akciový, Bohatství a čtyři Premium fondy, pouze ty s koncovkou "zodpovědný"
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prcek 15. 11. 2024 10:58

Díky. To znamená, že máš Premium konto, že? Já jsem mezitím konečně vygooglil nějaký seznam fondů: https://www.csob.cz/documents/10710/198 ... -letak.pdf

A ještě jeden dotaz, na který jsem nikde nenašel odpověď. Ty částky za platbu kartou budu mít ve výpisu na tu původní částku, za kterou jsem si tu věc koupil, nebo se mi tam budou zapisovat ty zaokrouhlené částky?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 15. 11. 2024 12:09

Ano, mám Premium konto. Na výpise z karty vidíš původní částky, za které jsi věc koupil. Částka ve výši Drobných je na běžném účtu vidět jako blokovaná s tím, že jakmile dosáhne 300 Kč, tak se automaticky provede platební příkaz z běžného účtu na účet investic.
pavelxcz
Mírně pokročilý