Tak jsem jim napsal (jak jim poslat prachy a jak vybrat prachy), a odpověděli:
Dobrý den, pane XY,
Bohužel nějaký souhrn pro jednotlivé banky k dispozici nemáme. Z vlastní zkušenosti však mohu říci, že když jsem před několika týdny vkládat CZK na svůj obchodní účet z Airbank, tak jediný poplatek, který jsem zaplatil byla 100 Kč Airbank. Co se týče výběrů, tak z naší zkušenosti se jako korespondenční banka pro CZK vždy používá ČSOB, která si za tuto transakci účtuje 1 % z transakce, minimálně 300, maximálně 2000 CZK. Pokud chcete minimalizovat bankovní poplatky za převod, můžete využít například výběr v EUR prostřednictvím SEPA platby. Otevření lokálního bankovního účtu v CZK připravujeme a o jeho dostupnosti vás budeme informovat.
S pozdravem, Jan Bystřický
Takže u nich zatím s budováním portfolia nepokračuju a používám Fio a Degiro. (možná by to nějak šlo z Fio v USD/EUR nebo z Roklenu v rámci jedné zahraniční platby po směně zdarma, ale nechce se mi to moc řešit, nevím jak to funguje a nerad bych, aby někdo cestou Eura zkonvertoval zpátky na koruny nějakým standardním bankovním kurzem. mBank za transakci chce 1%, to je naprosto insane)