Jestli "gambling" a fast trading nebo koupit nějaké ETF/Akcie?
Nebál bych se investovat asi třebas 50K.
Dík

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Milos píše:...měnové konverze (manuální, automatické), které jsou s příplatkem 1,5% ke kurzu ČNB střed. Nicméně na žádost přes infolinku Patria (poslal jsem jim zprávu přes kontaktní formulář) jsem jako klient ČSOB Premium získal měnový konverzní příplatek snížený na 0,5%.
quino píše:Milos píše:...měnové konverze (manuální, automatické), které jsou s příplatkem 1,5% ke kurzu ČNB střed. Nicméně na žádost přes infolinku Patria (poslal jsem jim zprávu přes kontaktní formulář) jsem jako klient ČSOB Premium získal měnový konverzní příplatek snížený na 0,5%.
Ahoj, je někde vidět výše příplatku na měnovou konverzi?
Jinak díky za pěkný návod.
Milos píše:Zakládal jsem si tento měsíc účet Patria, kvůli DIPu a potažmo kvůli plnění nových podmínek ČSOB Premium.
Pak jsem provedl nákup ETF (konkrétně SPYL).
Milos píše:Zakládal jsem si tento měsíc účet Patria, kvůli DIPu a potažmo kvůli plnění nových podmínek ČSOB Premium. ...
Po založení obchodního účtu jsem si v portálu WebTrader jednoduše založil DIP účet a převedl na něj 1930EUR z Revolutu, převod proběhl v režimu D+0 (9:35 odesláno, 13:20 připsáno). Poplatek za převod EUR z jiné banky než z ČSOB je 1EUR a kredit se na tento poplatek nevztahuje, což jsem zjistil až následněLevnější je tedy EUR poslat na EUR účet do ČSOB a z něj pak do Patrie, to by mělo stát jen 7Kč, což je poplatek na straně ČSOB...
Pak jsem provedl nákup ETF (konkrétně SPYL), za což je poplatek 8,45EUR neboli polovina z 16,90EUR s ohledem na kampaň https://finance.patria.cz/dip/public/Pr ... va_DIP.pdf k DIP účtu. Tento poplatek se nejdříve strhne z peněz na DIP účtu a druhý den se na DIP účet vrátí z kreditu. Kdo by se rozhodl pro pravidelné investice, tak u nich je poplatek 0,4% (polovina z 0,8%) z investované částky a kredit se na něj také vztahuje....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků