intfo píše:Díky, vidím, ten výběr je zvláštní. Nejdivnější je, že tam není ani jedno opravdu celosvětové, pouze Core MSCI World samostatně vyspělé a MSCI Emerging samostatně rozvojové.
Nesplňuje to třeba na Patrii dostupné IE0003XJA0J9?
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
intfo píše:Díky, vidím, ten výběr je zvláštní. Nejdivnější je, že tam není ani jedno opravdu celosvětové, pouze Core MSCI World samostatně vyspělé a MSCI Emerging samostatně rozvojové.
Milos píše:Patria spustila pravidelné investování v roce 2018, kdy šlo pro pravidelné investice vybírat z osmi ETF. Každý rok nabídku ETF pro pravidelné investice rozšiřuje, aktuálně jich je 48, nějaké "závratné" rozšíření nabídky bych tedy v letošním roce neočekával
intfo píše:iShares MSCI ACWI (IE00B6R52259) český KID má, našel jsem verzi z dubna 2024, nevím jestli měl i dříve. I tady by mi přišlo zvláštní kdyby ta ostatní, úzce zaměřená ETF, jej měla a světové žádné.
Milos píše:Já si ten spořicí eurový účet na pobočce ČSOB založil, tento měsíc z něj chci poslat eura do Patrie a zjistit, jestli za to na konci měsíce bude nebo nebude nějaký poplatek. Bankéř na pobočce mi tvrdil, že by za to poplatek měl být, jistý si ale nebyl.
Milos píše:Milos píše:Já si ten spořicí eurový účet na pobočce ČSOB založil, tento měsíc z něj chci poslat eura do Patrie a zjistit, jestli za to na konci měsíce bude nebo nebude nějaký poplatek. Bankéř na pobočce mi tvrdil, že by za to poplatek měl být, jistý si ale nebyl.
Tak už znám výsledek testu, za převod peněz z ČSOB eurového spořicího účtu na eurový sběrný účet v Patrii není účtován žádný poplatek (na straně ČSOB ani na straně Patria).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků