Investiční plán

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xxiro 8. 9. 2021 11:00

Já se taky snažím nakupovat v dobách propadu. Loni v březnu jsem nedokázal odolat, trochu jsem přibral i o měsíc později v dubnu a nemůžu si stěžovat.

Pro takové situace se řídím indexem volatility. Když vystřelí nad 30 bodů, vždy trochu zbystřím, protože to většinou znamenaná, že ceny na trhu padají a podívám se do svého short-listu, co by připadalo v úvahu k nákupu. Jen teda poslední rok a půl se VIX drží celkem vysoko a pod 15 bodů se dostal za celou dobu korona-krize až letos v červnu.

Aktuálně moc zajímavých příležitostí nevidím, jednu z mála vidím ve Viatrisu (VTRS). V porovnání s konkurencí mi přijde, že je podhodnocený.

Má někdo z vás názor na Palantir (PLTR)?
xxiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sniper76 8. 9. 2021 14:29

No já v současnosti žádné velké propady nečekám. Očekávám obdobný vývoj jako v letech 2015 - 2019. Nejdříve konec QE, následně pomalý růst úrokových sazeb v USA a na závěr obnovu QT z let 2018 - 2019.
V současnosti tak růst S&P 500 , následně do strany a v poslední fázi pokles (viz 2018).
To umožní narovnat cenu přehřátých cen akcií se ziskovostí firem.
sniper76
Nadšenec

Tento příspěvek byl odstraněn.
Doliska

Předchozí stránka