Investoval jsem čas do shlédnutí reportáže a dovolím si pár komentářů.
1) Ti lidé jsou jemně řečeno velmi málo finančně gramotní. Reportáž sama je toho důkazem. Kdyby totiž alespoň uznali, že na jejich straně je určité pochybení, nelezli by do televize, ale obrátili by se přímo na advokáta. Tahle ostuda před tou pomyslnou půlkou národa jim podle mě za to nestojí. Tu druhou půlku to jen utvrdí v tom, že dnešní kapitalismus je skutečně zkažený jak si sami dlouho myslí, nebo že dřív by se to nestalo, nebo nedej bože zase ten Fiala a je potřeba větší dávku vlastenectví.
2) Jejich jediná kreditní analýza zřejmě spočívala ve větě 'jó, to by mohlo bejt dobrý'. Mně stačilo 2 minuty na to, abych si našel, že pan jednatel má bydliště na městském úřadu. To už by samo o sobě mělo být diskvalifikační faktor...
3) Vidím tam určitý nesoulad mezi komentářem, že to bylo v době kovidu a nabídkou těch dluhopisů. Jednalo se o více různých tranší (celkem 3). Na dluhopisu je vidět datum emise 22.7.2019, kdy ještě nikdo o kovidu vůbec nic nevěděl, dále datum emise 1.2.2020, kdy ještě platilo o kovidu to samé. Asi to koupili dost pozdě.
Ti manželé mají 500 tis. dluhopisu s pořadovými čísly 61-80. Koupili čtvrtinu celé tranše. Svatá prostato.
https://ceskedluhopisy.cz/dluhopis-nano ... usky-2022/Nechci spekulovat, ale klidně to mohlo být i tak, že už od tehdejšího nešťastníka v době kovidu ty dluhopisy koupili.
No a samozřejmě, věta na závěr: Jistinu kuponem nenahradíš.
-- 10. 1. 2023 10:29 --Conseq bude veřejně nabízet dluhopis emitenta Partners HoldCo, a.s. (na financování Partners banky), se splatností 2026, pravděpodobně s variabilním kuponem (12M PRIBOR + 3,2 %) a s průběžným splácením v ročních splátkách (1/3 ročně). Investice od 99999 kč. Takže kdo má zájem a věří Borkovcovi s Lukešem, oslovte Conseq (nemám však nimi nic polečného).