Ono je to hlavně větší než se zdá. Věřiteli Soleku jsou i různé fondy. Například MW Investiční fond SICAV, a.s. od Codya. Mít peníze v těchto fondech, nespalo by se mi nejlépe...
https://www.codyainvest.cz/nase-fondy/m ... -sicav-a-s
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
outlier píše:Máte někdo tip na nějaký český dluhopisový fond? Kratší investiční horizont, 2-3 roky max, takže ideálně něco bez vstupního poplatku. Žádná velká očekávání. V Airbank nabízejí Konzervativní fond Generali, který má poplatek za správu 0,5% - jsou tu nějaké rozumné alternativy, abych si to mohl s něčím srovnat?
Když na to přišla řeč, zveřejňuje ČSOB u svých fondů někde složení a nějaké parametry portfolia aspoň měsíčně? Našel jsem jen výroční a pololetní zprávy, ale vůbec nic častějšího, narozdíl od úplně všech ostatních českých poskytovatelů, které jsem kdy viděl. (Asi někde jsou ty povinně zveřejňované informace typu objemy odkupů, ale hledám něco kvantifikujícího portfolio.)saabik píše:V případě ČSOB připadá v úvahu KBC Multi Interest ČSOB Krátkodobý
outlier píše:Pravda, když se kouknu přímo do Airbank, je tam Poplatek za nákup: 0 %, Poplatek za prodej: 0%, Průběžné náklady: 0,90 % p.a. z majetku fondu.
Preferovali bychom něco jednoduchého, v ČS zrovna není účet. Ideálně něco, co se dá koupit přes Airbank/Fio/JT/ČSOB/RB. Takže alternativa je třeba JT Money. Jeden z důvodů mimo to zkusit něco nového je mít pokoj od spořáků, kde se pořád musí plnit nějaké podmínky a prostě něco koupit a na 2-3 roky na to zapomenout. Nějaké riziko nevadí, ale menší než u akcií.
fc70 píše:Nebo, ve větších objemech, prostě koupit státní dluhopis – nad 1 milion je v ceníku ČS 0,35 % a ústně jsem slyšel ještě lepší nabídku, a nové emise jsou úplně bez daně. Poplatky za vedení v řádu 0,1% p.a., daňová výhoda vůči všemu ostatnímu – tomu se, myslím, těžko konkuruje. (Nebo se pletu?)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků