Akcie telekomunikačních firem

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gotesák 22. 8. 2022 17:52

Přišly nějaké dividendy, tak jsem přibral VOD, když je ve slevě a příští týden asi i ORAN, jestli slevy vydrží..........ale TLK spadnout nechce.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 9. 9. 2022 09:32

Slevy přetrvávají, pokračuji v nákupech. Myslím, že je to skvělá příležitost, připomíná mi to moje nákupy farmaceutů v letech 2010-2012, kdy nikdo nechtěl PFE za 10 a LLY za 40. Stačilo počkat několik let. A s telekomunikacemi to bude podobné.
https://finance.yahoo.com/news/7-underv ... 53798.html
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 9. 9. 2022 13:10

AT&T a Deutsche Telekom: pro dividendy navždy.
Performance 0 % za 20 let není tragedie, když akcie nikdy neprodáš
a zdědí je a jejich dividendy tvoji potomci.
.
Kdo chce třetí telekom na stálo, měl by volit japonskou KDDI.
Třetí telekom na stálo může mít smysl, když má portfolio alespoň 40 různných akcií.
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/kddif/quote
Přílohy
Buffett-21-bh.jpg
Buffett-21-bh.jpg (77.88 ) Zobrazeno 9831 krát
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 17. 10. 2022 16:48

Nic proti KDDI nemám, ale přijde mi málo vyklesané. Vůbec ty japonské stocky jsou drahé proti US a Evropě, asi kvůli propadlému Yenu. Líbí se mi MIZUHO, v Covidovém propadu jsem ji nestihl a taky se jí nechce padat. A divi má vyšší než KDDI.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 29. 12. 2022 11:31

Konečně začala sestupovat i TLK, na tu si brousím zuby. SC rally nedorazila a pokud nebude ani NY rally, tak plánuju nabrat VZ kolem 35, to mi přijde jako hezká cena.
Analyzoval jsem během Vánoc dalších 10 telecomů a zaujal mě tam DISH.
DISH Network Corporation(USA)
Luxusně vyklesaný kousek, ziskový, ačkoli tam jsou nějaké mráčky ve výhledu pro příští rok.
Firma neplatí dividendu, ale přesto mi přijde atraktivní. Čísla nevypadají špatně:
https://www.onvista.de/aktien/unternehm ... 25470M1099
+66,33% der Kursschwankungen werden durch Indexbewegungen verursacht.
Die Aktie ist seit dem 14.06.2022 als hochriskanter Titel eingestuft.
Mezi vlastnícími institucemi je i BlackRock(4,59%) a Vanuard(9,2%), velké insiderské nákupy - ředitel J.Defranco nakupuje dlouhodobě bez váhání a za miliony.
Zná to někdo?
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 29. 12. 2022 12:17

Jako očekávaný pokles EPS na 2024 o 65 % proti stavu před rokem celkem odpovídá poklesu ceny o 2/3.
Jestli je to pro tebe jen mráček...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 29. 12. 2022 17:18

Ano, to je ten mráček, je spousta firem, co jsou v mínusu a akciím se daří, tato má zisk, i když bude menší, pořád zůstává v zelených číslech.
A insider jí věří.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 29. 12. 2022 18:08

Jako relevantní argument beru, že šéf nakupuje. Čili lze sázet na to, že to nebude tak zlé do budoucna.
Jinak prostě cena akcií mi přijde, že v tuto chvíli zcela kopíruje projekce na 2023 a 2024. Ohromný pokles EPS, negativní FCF, klesající zisk i marže. Žádná dividenda, čili prostě jen sázka na to, že se to všechno otočí a zas to půjde nahoru. Osobně ale nevidím důvod, proč zrovna teď by se to mělo otočit.

Nedávno jsem koukal na Tele2. To by mně osobně dávalo větší smysl, pokud mám dát nějaký protinávrh. :)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 31. 12. 2022 12:46

Tele2 je hezký tip, díky, švédskou akcii jsem ještě nikdy neměl.
Mám pocit, že jsem příliš exponován v USA a Kanadě, je to nejpohodlnější, nízké poplatky, prostřednictvím ADR mám Brazílii a Indii a další, ale už s tím začínám něco dělat v rámci diverzifikace.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 31. 12. 2022 13:13

Švédsko má 30% daň z dividend, to je nevýhoda, plus taky obvykle konverzní poplatky, protože často nejde mít u brokera účet v SEK. Jinak ale dividendy velmi slušné u mnoha společností a navíc to jsou většinou matky s podnikáním v mnoha zemích, takže je tam solidní diverzifikace.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 28. 9. 2023 22:31

Tak po téměř roce čekání nabrán VZ dokonce ještě levněji než za plánovanou cenu. Docela jsem se rozšoupnul, dal jsem do toho vše z prodeje URA a CCJ. Nákupy uranových akcií jsem tady hlásil, myslím, že na Ladislavově dividendovém vlákně, ale nikdo tenkrát nereagoval.
Tak ještě aby spadlo TLK pod 20 nebo dokonce pod 18 a mám splněn plán.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tonddy 28. 9. 2023 22:52

VZ a AT&T za poslední rok asi mínus 18%, nebylo by lepší T-Mobile?
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gotesák 29. 9. 2023 07:40

Já mám svoji strategii u nákupů a prodejů a té se držím. Akcie pro dlouhodobé držení většinou kupuji na konci dlouhodobých klesajících trendů, počítám s tím, že dno netrefím a při pokračování poklesu přikupuji. Tuto strategii jsem nasadil po změně časového testu z 6M na 3R. Také často ignoruji doporučení analytiků, což není pro každého. :nenapadne
stock-market-meme-technical-analysis-shooting-star-768x768.jpg
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 2. 11. 2023 19:49

Tak po úspěšném vstupu do VZ přibrán DISH, ale menší množství. Věřím, že půlku vyvezu na 8 a tu druhou až do vesmíru(dlouhodobý horizont, času je dost) nebo k nule.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 3. 11. 2023 22:24

Největší telekom Evropy = Deutsche Telekom zvyšuje dividendu o 10 %, z 0,70 € na 0,77 € a dividenda bude nezdaněná, když se akcie nikdy neprodají. Mám v úmyslu nikdy neprodat. Kdyby se akcie prodaly, pak by se musely platit daně z dividend najednou za všechny minulá léta. Deutsche Telekom koupí také vlastní akcie za 2 miliardy euro a zlikviduje je, aby se zvýšila hodnota akcie. Budoucí dividendový výnos je asi 4,0 % z dnešního kurzu, brutto i netto. Platba v polovině dubna.
:idea: https://www.comdirect.de/inf/aktien/DE0 ... ON=9385986 :idea:
Ladislav 1.
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka