Rozdíl v TER už je celkem velký... Kromě toho se ještě často zapomíná na transakční poplatky, které je taky třeba brát v potaz (i když jsou "jen" orientační a mohou se trochu lišit podle toho, jak fond v daném roce nakupuje/prodává).
Konkrétně tady má ETF od Franklin trans. poplatek 0,01% p.a., a od iShares pak 0,08% p.a. (viz KIDy)
Celkové roční poplatky tedy vyjdou na 0,20%, resp. 0,73%, čili ještě více ve prospěch Franklina.
Když se podívím na grafy, tak mi přijde že v dlouhodobém horizontu vychází lépe Franklin, nejspíš právě díky citelně nižšímu poplatku.
(byť každé ETF trackuje jiný index a neobsahují stejné firmy resp. firmy ve stejném poměru, takže srovnání stylem "hodim historické grafy přes sebe a kdo má víc je king" není úplně fér, nehledě na obligátní "minulé výnosy nejsou zárukou..."

)
Koláče máš na T212 taky, asi nechápu jak to myslíš, že je to u XTB výhoda. Naopak mě přijde, že koláče u XTB (investiční plány, jak se to oficiálně jmenuje) jsou zatím hodně omezené co se týče změn poměrů mezi aktivy, nelze při vkladu provést nákup tak, aby se zároveň vybalancovaly stávající poměry, nelze do koláčů aktiva přidávat nebo je z nich vytáhnout ven atd..
Snad to časem budou vylepšovat, přeci jen to spustili celkem nedávno a je to na tom vidět.. Ale momentálně jsou podle mě koláče násobně flexibilnější a dopečenější (
badum tss) u T212.
A podle burzy mi nepřijde, že je co řešit. Obě ETF jsou u obou brokerů k sehnání jak v EUR (XETRA, Borsa Italiana), tak v USD (LSE), takže tady tě nic neomezuje, ať už plánuješ nakupovat v EUR nebo USD a vybereš si nakonec jedno nebo druhé ETF.