Cyrrus

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 4. 9. 2024 18:06

Minulý měsíc se mi úroky v transakcích objevily až 5.8., přestože je u nich datum 1.8., viz. viewtopic.php?p=13762771#p13762771 Tudíž tento měsíc očekávám, že se mi úroky objeví 5.9. Ve VIP portálu Cyrrus se všechno zobrazuje s určitým zpožděním :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2024 12:01

Aktuálně už ve VIP portálu vidím navýšený zůstatek 503171Kč. Připsané úroky a poplatky v transakcích zatím ale nevidím a přijde mi, že mi bylo připsáno více peněz, než kolik mi vychází vlastním výpočtem :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 6. 9. 2024 22:20

Tak dnes se mi připsané úroky a poplatky objevily konečně i v transakcích. Kontrolním výpočtem jsem zjistil, že slíbených 8% mi bylo připsáno :tleskani Zajímavé ale je, že místo úrokových sazeb 2,4% + 5,6% to kalkulovali jako 1,92% + 6,08% a zdanili pouze základní kreditní úrok 1,92% a tu bonusovou kreditní odměnu nezdanili :hm Proto je výsledný zůstatek 503171Kč místo jen 502789Kč :nenapadne
Přílohy
Cyrrus-VIP sekce-Transakce-08.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 26. 9. 2024 14:18

https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/dohled-financni-trh/.galleries/prilohy/S-Sp-2023_00239_CNB_573.pdf píše:
  • …průběžně nekontrolovala ocenění dluhopisů v portfoliích investičních fondů…
  • k fyzické úschově investičních nástrojů využívala trezor, který nebyl výrobcem určen k úschově cenných papírů v hodnotě, v jaké v něm tyto cenné papíry měla uloženy
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rad68 5. 1. 2025 16:52

Máte zkušenost, jak dlouho v praxi trvá výběr (mám tam úročení 8%, které končí v pátek 31.). Někde jsem četl, že to trvá 3dny, tak přemýšlím, kdy je nejvýhodnější ten výběr zadat - jestli nějak špekulovat třeba se zadáním v úterý/středu, nebo to prostě nechat na víkend či pondělí potom.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 18:34

Řeším to samé, poslal jsem dnes proto dotaz do Cyrrusu, jak dlouho trvá převod peněz do jiné banky a jestli jde převod zadat pouze telefonicky nebo i přes VIP portál. Zároveň se dotazuji na možnost případného pokračování ve spoření s aktuálně nabízeným úrokem 5% (4,6% po odečtení poplatku 0,40%) https://www.cyrrus.cz/uroceni, jenž platí pro nové klienty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 19:35

Přemýšlím o akci do 31.1., nemám ale s Cyrrus žádné zkušenosti tak nevím, jestli do toho s tím 1/2 mio jít, co jsem pročetl, tak nevidím důvod, proč to nezkusit.
Má někdo nějakou radu?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 11. 1. 2025 22:53

Hlavně neinvestovat. Investovat s Cyrrusem je totiž i pro průměrného přispěvatele zdejšího fóra řádný nesmysl. Tak velké poplatky třeba za vedení účtu může dát jen blázen. I za dluhopis 1,2 % ročně za vedení se zdá jako úlet. Asi spoléhají na to, že si slabí duchem nevšimnou, že ty jejich poplatky jsou p.m. a nikoli p.a. A pak ještě poplatek z kladného výnosu. A třeba u assetu jsem takové poplatky jinde neviděl. Takhle odrbat jako Jura Loubal, to umí málokdo. Proti němu jsou i bankovní fondy charita.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 23:07

Přesně tak, ty jejich investiční poplatky jsou hrozné :roll: S ohledem na končící spoření s 8% se mě snažili nalákat na investice. Po prohlédnutí ceníku jsem jim sdělil, že ani náhodou :pozor
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 12. 1. 2025 14:50

No já ale mluvím jen o tom sú
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod satinst 13. 1. 2025 13:12

Do jaké částky je těch 5% nově možné? Taky o tom přemýšlím. Škoda, že nemají nějak zvýhodněné (osvobozené) od té srážkové daně 0,4% klienty ČSOB, když ty peníze stejně pak mají u nich.
satinst
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 1. 2025 13:29

Platí to pro 500 tisíc až 2 miliony.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 14. 1. 2025 20:39

No nabídka platí do 31.1., tak ještě je čas to promyslet, jestli ano či ne.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 1. 2025 09:08

Včera ve 14:00 založeno. Za 2 hodiny jsem tam měl i připsanou platbu. Zkusil jsem hned poslat část zpět do RB, tak uvidím kdy dorazí. Pojištěný, jako by "spořicí účet", do 2 mil. Kč s 4,6 % p.a. na půl roku je dobrá nabídka.
https://www.cyrrus.cz/uroceni
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 15. 1. 2025 09:46

Ale pořád je to pojištěné jenom v rámci tvého individuálního limitu 100 tisíc EUR u "partnerské" banky, která navíc není známá, ne?
Tedy pokud už u stejné banky mám dalších 100000 EUR na svém soukromém účtu, tak už nedostanu nic. Pro vyhodnocení rizika by tak bylo potřeba vědět, kdo je ta "partnerská" banka.
Nebo to chápu špatně?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka