od Rad68 15. 1. 2025 14:27
Já jsem taky zkoušel pokusně si poslat menší částku peněz (zadával jsme to někdy odpoledne) a další pracovní den ráno mi to přišlo. Teď ještě aby větší částka fungovala stejně.
K PULPANM: Pokud jde o zkušenosti, tak pokud jde o hlavní zkušenost, čili jestli mi ty peníze fakt pošlou, zjistím na konci ledna nebo v únoru.
Každopádně zatím na mě působili dost solidně. 2x mi volal bankéř, což avizovali, že budou dělat lidem, kteří si u nich peníze budou jen úročit. Ale nebyl vlezlej a když jsem řekl, že jsem schopnej si vybírat akcie sám a tak nepotřebuju platit aktivní správu se mě ani nepokoušel nějak lámat. Akorát mi ještě nabízel pár jiných věcí, jestli bych případně nechtěl vyzkoušet (nějakej certifikát, duo profit apod.). A sám od sebe mi přitom i říkal možný rizika a nevýhody (typu za co jakej poplatek nebo co se může podělat). Já mu sice už předtím říkal, že nejsem totální ňouma, ale když jsem ještě kdysi chodíval na pobočky do bank, tak se mě tam vždycky snažili natáhnout tím, že mi tvrdili, že je něco "bez poplatku" a "zapomněli" že si za to naúčtujou třeba 200 jako "odměnu". A tady se to nestalo. Jako furt je možný, že to je taktika a že práskl jen poplatky, o kterých mu bylo jasný, že na ně přijdu a chtěl mě natáhnout až na něčem, co není v sazebníku ani v informacích o jednotlivých investicích. Ale když jsem mu řekl, že fakt nic, tak se rozloučil a že kdybych změnil názor, tak se mu mám ozvat.
Shrnutí: Hlavní nevýhoda pro mě zatím ty poplatky když chcu ty samý akcie/etf co nakoupím přes T212 zadarmo. A jestli ty poplatky za certifikát, fondy a podobný věci jsou vysoký nebo ne, jsem nezkomal, protože nic takovýho nechci. A jestli jsou to podvodníci a snaží se člověka natáhnout, tak to dělají rafinovaněji než banky typu ČS/ČSOB, kde byli schopní z člověka dělat totálního vola, každopádně tak na mě zatím nepůsobili.