Cyrrus

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrholecR 15. 1. 2025 11:47

Partnerskou banku mají ČSOB.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 1. 2025 12:32

curvecardik3 píše:Včera ve 14:00 založeno. Za 2 hodiny jsem tam měl i připsanou platbu. Zkusil jsem hned poslat část zpět do RB, tak uvidím kdy dorazí. Pojištěný, jako by "spořicí účet", do 2 mil. Kč s 4,6 % p.a. na půl roku je dobrá nabídka.
https://www.cyrrus.cz/uroceni

Ten bonusový úrok je aktivní až od 1. dne následujícího měsíce. Vklad je tedy vhodné provést až na konci ledna.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 1. 2025 14:18

To ale nikde není napsáno, že se bude vklad úročit až od 1. dne následujícího měsíce.
Jen jsem našel:
Uzavřete s námi smlouvu online. Trvá to zhruba 15 minut.
Nejpozději do 31. ledna převedete alespoň 500 000 Kč na náš Finanční účet.
Od 1. února se vám prostředky začnou zhodnocovat touto sazbou.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rad68 15. 1. 2025 14:27

Já jsem taky zkoušel pokusně si poslat menší částku peněz (zadával jsme to někdy odpoledne) a další pracovní den ráno mi to přišlo. Teď ještě aby větší částka fungovala stejně.

K PULPANM: Pokud jde o zkušenosti, tak pokud jde o hlavní zkušenost, čili jestli mi ty peníze fakt pošlou, zjistím na konci ledna nebo v únoru.
Každopádně zatím na mě působili dost solidně. 2x mi volal bankéř, což avizovali, že budou dělat lidem, kteří si u nich peníze budou jen úročit. Ale nebyl vlezlej a když jsem řekl, že jsem schopnej si vybírat akcie sám a tak nepotřebuju platit aktivní správu se mě ani nepokoušel nějak lámat. Akorát mi ještě nabízel pár jiných věcí, jestli bych případně nechtěl vyzkoušet (nějakej certifikát, duo profit apod.). A sám od sebe mi přitom i říkal možný rizika a nevýhody (typu za co jakej poplatek nebo co se může podělat). Já mu sice už předtím říkal, že nejsem totální ňouma, ale když jsem ještě kdysi chodíval na pobočky do bank, tak se mě tam vždycky snažili natáhnout tím, že mi tvrdili, že je něco "bez poplatku" a "zapomněli" že si za to naúčtujou třeba 200 jako "odměnu". A tady se to nestalo. Jako furt je možný, že to je taktika a že práskl jen poplatky, o kterých mu bylo jasný, že na ně přijdu a chtěl mě natáhnout až na něčem, co není v sazebníku ani v informacích o jednotlivých investicích. Ale když jsem mu řekl, že fakt nic, tak se rozloučil a že kdybych změnil názor, tak se mu mám ozvat.

Shrnutí: Hlavní nevýhoda pro mě zatím ty poplatky když chcu ty samý akcie/etf co nakoupím přes T212 zadarmo. A jestli ty poplatky za certifikát, fondy a podobný věci jsou vysoký nebo ne, jsem nezkomal, protože nic takovýho nechci. A jestli jsou to podvodníci a snaží se člověka natáhnout, tak to dělají rafinovaněji než banky typu ČS/ČSOB, kde byli schopní z člověka dělat totálního vola, každopádně tak na mě zatím nepůsobili.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 1. 2025 14:30

curvecardik3 píše:To ale nikde není napsáno, že se bude vklad úročit až od 1. dne následujícího měsíce.
Jen jsem našel:
Uzavřete s námi smlouvu online. Trvá to zhruba 15 minut.
Nejpozději do 31. ledna převedete alespoň 500 000 Kč na náš Finanční účet.
Od 1. února se vám prostředky začnou zhodnocovat touto sazbou.

Je to uvedeno v podmínkách https://www.cyrrus.cz/Cyrrus/media/Cyrr ... ni-5_2.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 1. 2025 14:41

Tak ono mi přijde, že i v tom, co cituje curvecardik, je jasně napsáno, že úročit se bude od 1. 2.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 1. 2025 16:11

Miloši díky. Teď je ještě otázka, do kdy bude vklad úročen. Píšou tam "Bonus bude připisován až po dobu až 6 měsíců.". Tak to bude vklad úročen až do 31.7.2025?

Ta jejich aplikace do mobilu je nic moc, vidím jen náhledy, jak zadávat odchozí platby jsem v ní nenašel. A taky nevím jaká je výše minimální odchozí transakce, např.1 Kč to poslat přes VIP sekci přes jejich web nedokáže.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 15. 1. 2025 16:54

@Rad68---díky

Uvidím, promyslím-
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 15. 1. 2025 17:24

@curvecardik3: Vklad bude výhodně úročen do 31.7.2025. Appka je skutečně jen informativní, neslouží k ovládání účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 15. 1. 2025 20:39

… a pojistene to je pouze do 90 % vlozene castky, max. 20 000 EUR. Tech 100 000 EUR je jen kdyby zkrachovala banka.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 1. 2025 21:59

A o té pojistné částce jsou pořád dohady, jestli je to 20000EUR nebo 100000EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 15. 1. 2025 22:18

Pod tim maji sekci otazky a odpovedi, zde: Jsou peníze pojištěné? A detail.
https://www.cyrrus.cz/assets/70aefe03-9 ... 493889eff5

Zkrachuje Cyrrus: 20k
Zkrachuje Banka: 100k

Ale mozna se mylim :)
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 1. 2025 05:57

No zalezi, jak plni Cyrrus povinnosti vuci bance, musi ji identifikovat vsechny fyzicke osoby a uvest, jaky podil z penez na uctu patri te ktere osobe. A jak casto to dela? Musel by to delat kazdy den, aby to bylo aktualni jednou za den, nebo treba kazdou hodinu, aby to bylo aktualni jednou za hodinu, coz je asi stejne malo, pokud se vyse vkladu u fyzickych osob da zmenit okamzite kazdou sekundu. K informacim sdelenym po rozhodnem dni se neprihlizi, takze to nemuze sdelovat bance az dodatecne (az kdyz uz krachuje).
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod curvecardik3 16. 1. 2025 08:50

My co chceme využít jen dobré úročení a necháme tam nezainvestované peníze, tak se podle mě na nás vztahuje:

Vaše úročené nezainvestované vklady budou uloženy na bankovním účtu v naší partnerské bance v České republice, a to na účtu vedeném ve zvláštním režimu podle § 41f zákona č. 21/1992 Sb., o bankách. Vklady tak budou pojištěny stejným způsobem, jako např. peníze na vašem běžném bankovním účtu (§ 41a a násl. zákona o bankách), tedy ve výši 100 % částky vypočtené podle zákona o bankách, maximálně však do výše ekvivalentu 100 000 EUR

Takže 100 % do 2,5 mil Kč., přičemž Cyrrus úročí vklady jen do 2 mil. Kč.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 17. 1. 2025 12:45

Ty odchozí platby jim nějak nefungují. Člověk nikde nevidí, že žádost o odchozí platbu byla akceptována. Někdy to chce autorizaci, někdy ne, a ještě lze provést jen jednu odchozí platbu denně.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka