Interactive Brokers

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 23. 11. 2023 16:24

fc70 píše:Psal jsem do Air Bank, a prý to blokují pořád – tak jsem to v praxi nevyzkoušel.

V tomto tydnu zaslany CZK z Airbank sporiciho a dosla cela castka.

Konverze manualni, prevedly se cele dolary a na uctu zbylo 14,6Kc. Poplatek uctovan v Kc a podle vseho byl schovan do “net” castky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 18. 2. 2024 13:52

Měl někdo v poslední době úspěch se založením účtu u IBCE (Maďarský IB)?
Zkoušel jsem to před měsícem na manželku a support odepsal, že už nové klienty nepřijímají.
Tak přemýšlím, zda mě jen odbyli a nebo zda opravdu už jediná možnost je Irsko a tedy bez účtu v Kč.

"Please note, we are no longer onboarding clients to our IB-CE ( Hungary entity ) All EU client have to open an account with our IB-IE ( Ireland ) entity.

Since your account is still not opened, you will not be able to change the country of legal residence. In this case, you will be required to start a new application and choose Czech Republic as the country of legal residence ."
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 18. 2. 2024 14:19

Chtějí všechny zmigrovat pod Irsko, který zatím CZK účet nemá. Budou to dělat pro všechny účty automaticky. Nové klienty už tedy přijímá jen Irská entita IB.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 21. 2. 2024 09:51

Tak shodou okolností jsem teď na Twitteru zahlédl, že IB IE už má taky český účet:
https://twitter.com/MichalSimon1995/sta ... 4517270620
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 2. 2024 10:13

Pro stávájící nic, zatím.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 21. 2. 2024 10:13

Perfektní, díky za informaci!
O víkendu to tedy otevřu u IB IE a snad budu mít stejné štěstí jako ten z Twitteru.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 2. 2024 17:30

Tak slava, sberny ucet v CZK uz pro vsechny zakazniky k dispozici.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 2. 2024 18:04

Potvrzuji, účet č. 9000598410/3500 u české ING bank vidím při zadání avíza už i já jako dlouholetý klient Lynx (využívá systémy irského IB IE). Zpráva pro příjemce ve známém tvaru Uxxxxx / Jméno Příjmení.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MarKom 21. 2. 2024 19:11

Tohle je skvělá novinka, už nemusím řešit převody měn skrze jiné entity. Takhle tam naláduju koruny a zkonvertuju na potřebnou měnu. Ohromný zjednodušení pro každýho kdo investuje skrz tuhle platformu.
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 24. 4. 2024 00:18

Když z IBIE pošlu koruny do ČR, přijde to jako domácí platba? Ve formuláři se tváří, že to je SWIFTem.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod cz01 24. 4. 2024 05:07

Přesně to jsem si taky říkal, já u sebe neřeším, protože akumuluji, ale u táty při zadání výběru (IBIE) došla platba bez poplatku, jako tuzemská, co jsem se ptal. Pro jistotu jsem mu zadal příkaz z IB do Creditas, kde je levná příchozí zahraniční platba.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 4. 2024 10:16

Pokud se nic nezměnilo, tak v době, kdy IB IE neměl v ČR ten český ING účet, tak koruny posílal sice jako Swift, ale s dispozicí OUR, tedy že všechny náklady hradí oni jako odesílatel (protože jednou měsíčně má klient IB, ať už je u nich přímo či přes Lynx, nárok na bezplatný výběr). Pak to přišlo na český účet jako lokální CZK platba z příslušné české Swift korespondenční banky (Spořka, Komerčka, to je fuk), tedy bezplatně. Zda teď používají stejný mechanismus, nebo už to posílají přímo z toho českého účtu ING, to by mělo být jedno, bezplatné pro příjemce je to v obou případech.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod TheSubways 24. 4. 2024 10:23

Jaký je poplatek / odchýlení od středového kurzu, pokud zašlu peníze CZK na sběrný účet a budu chtít inestovat do ETF vedeného v EUR? Vyplatí se spíše pořád posílat EUR přes Revolut?
TheSubways
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 4. 2024 10:27

IB má nejlepší kurz, ovlivněný pouze 2 USD/EUR poplatkem.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joolppp 24. 4. 2024 17:28

Jj, od 25k CZK se to začíná vyplácet konvertovat u nich.

S tím výběrem je to dobrá zpráva, právě jsem řešil, kde minimalizovat poplatek za příchozí zahr. platbu... což je asi ta Creditas případně. 50 CZK je kdyžtak ještě akceptovatelných.
Joolppp
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka