Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Monostatos píše:wit.cz píše:A co ti minarjo brání, otevřít si druhý účet u IB? Klidně jeden cash a druhý margin.
Lze mít u IB dva účty? Já mám Lynx a chtěl jsem si založit přímo u IB a nejde to (Lynx by se musel zrušit)
minarjo píše:Jde ti tedy očividně o danění prodejů cenných papírů (ostatní příjmy, paragraf 10). České zákony jsou jiné než americké, kde je IB doma, neboli K ČEMU by ti ten souhrn nákupních a prodejních cen od brokera byl, když u nás existuje tříletý časový test, tedy prodeje nad tři roky držení se nedaní (vůbec v daňovém přiznání nejsou) a příjmy pod tři roky ano? To ti žádný brokerský report neumí takto rozdělit/rozlišit na tyto dvě skupiny před/po časovém testu (to snad umí z toho co znám jen česká robo platforma Portu ve svém ročním reportu). Doporučuji na danění prodejů proto vlastní Excel evidenci obchodů, snad jen ta umí spolehlivě a napříč různými brokery zajistit správné danění prodejů cenných papírů (tedy vyfiltrovat jen ty prodejem uzavřené obchody, které trvaly méně než tři roky).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků