octaviampi píše:...Aplikace urcite dobra uz jen kvuli rychlejsimu potvrzeni a pristupu kdekoli...
No IB už je můj 4. broker (po Degiru, XTB a Fio) a u žádného jiného appku nemám. Já se chystám stejně investovat jen do ETF jednou za čas, takže nepotřebuju nic ad-hoc. A dalšího brokera mám jako takovou diverzifikaci, možná je to zbytečné, ale tak nic to nestojí. Víc jich už otvírat nehodlám, takhle mi to snad vystačí.
intfo píše:S irským účtem se opravdu přihlašuje ke stránce interactivebrokers.co.uk.
A občas to člověka pošle i na .com, což je prostě matoucí.
intfo píše:Pdf smlouva na vlastní jméno generovaná není, i když musíš odsouhlasit desítku dokumentů. Z reportů se dá vytisknout potvrzení se jménem - Performance&Reports / Other Reports / Account Confirmation Letter (jméno, číslo účtu, národní ID, datum otevření, volit lze, zda se zůstatkem účtu, nebo bez něj). Je na něm dole vidět i vedení v Irsku.
Mám vygenerováno. Jsem svým způsobe rád, že jenom nejsem slepý a smlouva jako taková 'není'.
intfo píše:Obecně v reportech je vhodné se pak trochu pohrabat a případně si nastavit vlastní na dividendy, poplatky apod. I zde je výhoda a nevýhoda IBKR v možnostech, je jich hodně a tím je to méně přehledné.
Zatím se chystám mít jen akumulační ETF, tak snad nic dalšího než ten tiered není potřeba.